Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ... (video)

 ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΩΛΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΤΡΗΤΗ

 

Μια διαδικασία , αυτή της Ε.Δ.Ε. που διετάχθη από τον Δήμαρχο σύμφωνα με δηλώσεις του την 12.12.2022 και  διεκπεραιώθηκε την 31.08.2022, όταν εκ του νόμου έπρεπε να περατωθεί το αργότερο σε έξι μήνες ο Χρυσάφης την περάτωσε σε εννέα και πλέον μήνες !!! 

Το τραγικό είναι ότι ο Δήμαρχος υποσχέθηκε στους χαροκαμένους γονείς του άτυχου Βασίλη ότι θα κινήσει τάχιστα τις διαδικασίες για την διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να λάμψει η αλήθεια. 

Ακόμη πιο τραγικό και ανάλγητο είναι το γεγονός ότι ότι ο Δημαρχος έλαβε το Πόρισμα της Ε.Δ.Ε. την 04.04.2023  και σε συνέντευξή του στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ δεσμεύτηκε δημοσίως ότι δεν θα εξαντλήσει το τρίμηνο που του δίνει ο νόμος για την επιβολή των ποινών ... μια προσχηματική υπόσχεση την ποια παραβίασε με συνέπεια *(έξις δευτέρα φύσις, βλέπετε ...)

Και τώρα να έρθουμε στην ουσία της υπόθεσης ο συντάκτης του Πορίσματος αντί να περιοριστεί στα καθήκοντα που του ορίζει ο νομός ( στην ακριβή περιγραφή των γεγονότων και απλή αναφορά πειθαρχικών διατάξεων που ενδεχομένως παραβιάστηκαν), προχώρησε και σε ετυμηγορία. 

Έκρινε ότι υπήρξαν παραλήψεις των εμπλεκομένων υπαλλήλων αλλά δεν υπήρξε εκ μέρους τους σκοπιμότητα ή δόλος !!!!

Γιατί υπήρχε περίπτωση να υπήρχε σκοπιμότητα ή και δόλος στους επιβλέποντες την ορθή εκτέλεση του έργου, υπαλλήλους του Δήμου , που σημειωτέον δεν ολοκληρώθηκε στο συμβατικό χρόνο αλλά πήρε και παράταση δέκα μηνών νομίζω ...

Σε τι ασποσκοπούσε η προσθήκη μόνο περί ανυπαρξίας σκοπιμότητος ή δόλου ενώ αγνοήθηκε η απλή ή βαρεία αμέλεια των ελεγχόμενων;

 

12 σχόλια:

  1. Πάλι καλά που δεν έγραψε στο πόρισμα ο ανεύθυνος και μικροψυχος Χρυσάφης, ότι για το τραγικό συμβάν στο ένατο δημοτικό σχολείο, φταίει ο Διευθυντής του σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστή η προταση της Βαρβάρας Μητλιαγκα για μεταφορά του Δημαρχείου στο κτηριο της πρώην Νομαρχίας, νυν κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Το κτήριο αυτό ανήκει στο Δημόσιο. Αυτή είναι η φυσική θέση του Δημαρχείου Σερρών, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Επιβάλλεται να υπάρξει αγώνας για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, κάτι που το θέλουν όλοι οι Σερραίοι που αγαπούν το Δήμο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτος θεματος ειναι η μανταμ. Τι πυροτεχνημα ειναι αυτό ; Αυτο ειναι το προβλημα του Δημου;

      Διαγραφή
    2. Όλες οι κρατικές υπηρεσίες και ο δήμος πρέπει να πάνε σε ένα στρατόπεδο στο άλλο στρατόπεδο πρέπει να πει η λαϊκή οργανωμένη . Για να αποσυμφορηθεί η κίνηση μέσα από την πόλη και να ξεβρωμισει .

      Διαγραφή
  3. Κοίταξε με πόσο πειστικό τίτλο υπερασπίζεσαι την τήρηση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων, ώστε να πιστέψουμε αυτά που γράφεις.
    Προσπαθείς να προβάλεις την δίκαιη αντιμετώπιση ενός θέματος και το μαγαρίζεις, επειδή αυτό είναι το επίπεδό σου. Έτσι μόνο μπορείς να ανακατεύεις τα πράγματα, προκαλώντας θυμηδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θέση του Δημαρχείου είναι στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων των Δημάρχων με συνεχή και μακροχρόνια προσπάθεια και είναι βέβαιον, ότι κάποια στιγμή θα γίνει πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακύρωσε ο Χρυσάφης την πανελλήνια συνάντηση χορού που θα γινόταν όπως κάθε χρόνο στο θεατράκι. Κουβάλησαν κόσμος από όλη την Ελλάδα και φάγανε φουρφουρι. Στο μεταξύ δεν σταματάνε να τρέχουν από πανηγύρι σε Βανδή. Ξεχασανε να του πούνε ότι δεν έχουμε εθνικό πένθος. Μας βρίζει ο κόσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
    μήπως έκανε ποδαρικό στο
    9ο Δημοτικό σχολείο ο Χρυσάφης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Χρυσάφη είχες υποσχεθεί μετά βεβαιότητας, πριν λίγους μήνες, ότι τους ξενώνες της Χρυσοπηγης θα τους λειτουργούσες νόμιμα, γιατί θα έβγαζες άδεια λειτουργίας. Πάλι κορόιδεψες τους Σερραίους πολίτες, διότι δεν έκανες ΤΙΠΟΤΕ και για αυτό το θέμα. Είσαι μέγας ψεύτης. Αν δεν είναι έτσι που τα λέω πρέπει να παρουσιάσεις την άδεια λειτουργίας των Ξενώνων Χρυσοπηγης και εγώ θα σου ζητήσω συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για τον εμμονικό ξερόλα που επιμένει :

    έωλος, -η, -ο
    (παρωχημένο, αρχαιοπρεπές) μπαγιάτικος, που ξέμεινε από χθες, μουχλιασμένος, κλούβιος ( αντώνυμα: νωπός, φρέσκος)
    (κατ' επέκταση) ξεπερασμένος, αβάσιμος, αστήρικτος, αθεμελίωτος, άλλες μορφές: αίολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρε αυτό: "Όμως, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε το επίθετο έωλος με τη σημασία τού αβάσιμος ή αστήρικτος.

      Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις όπου γίνεται λόγος για «έωλες υποσχέσεις» και «έωλα επιχειρήματα» επιβάλλεται να αντικαταστήσουμε το επίθετο έωλος με το επίθετο αίολος.

      Το τελευταίο αυτό επίθετο δεν είναι άλλο από το επίθετο της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αιόλος, που σήμαινε ταχέως κινούμενος, ευκίνητος, ευμεταχείριστος (κυριολεκτική σημασία), ευμετάβλητος, άστατος, δόλιος, πανούργος, ολισθηρός (μεταφορική σημασία)."
      Και πες τώρα για την "ΔΙΑΤΡΙΤΗ" που είναι σήμερα, ή την "ΔΙΑΠΑΡΑΣΚΕΥΗ", που τρώμε λαδερά.

      Διαγραφή
  9. . . . ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ , ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΓΙΑΤΙ . ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΑΡΚΗ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ