Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ LED : ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

 AΛΛΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ, ΣΤΟ ΚΑΡΤΑΜΑΝΛΙΣΤΑΝ ΥΠΑΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΟΛΟΥΡΑΣ
                   

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ
 ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ ;

Αναφορά και στις αντιδράσεις που υπήρξαν από τη δημοτική αρχή του νησιού σχετικά με τη σύμβαση για τα έργα οδοφωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας, γίνεται σε εκτενές ρεπορτάζ της Καθημερινής.

 Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «σκιές» και καταγγελίες σε όλη τη χώρα για αμφιλεγόμενες συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης, με δηλώσεις του στην ΗΜΕΡΑ διευκρινίζει ότι την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα προχωρήσει στην αντικατάσταση των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, θα συλλέξει τα απαραίτητα στοιχεία και να καταγγείλει τη σύμβαση ως αταχρηστική για τον Δήμο. 

«Θα καταγγείλω τη σύμβαση! Ένα από τα βασικά προβλήματα που διαπιστώνουμε είναι ότι υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες. Δεύτερον, η σύμβαση είναι απαράδεκτη από οικονομικής άποψης και τρίτον, στον υπολογισμό που γίνεται για να εξαχθούν τα αποτελέσματα που αφορούν στο ποσοστό κέρδους που έχει ο Δήμος και η εταιρεία τα στοιχεία είναι ψευδή.

 Είναι εντελώς απαράδεκτη η σύμβαση. Ο τεχνικός σύμβουλος – η αμοιβή του οποίου είναι πάνω από 200.000 ευρώ – δεν έχει δει καμία κακοτεχνία και δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως! 

Ένας άλλος απαράδεκτος όρος είναι αυτός που αφορά στα 12 χρόνια συντήρηση, αφού οι λάμπες αυτές έχουν 12 χρόνια διάρκεια ζωής… οπότε για ποια συντήρηση μιλάμε; 

Η εταιρεία προσπαθεί να βάλει τον Δήμο στο χέρι», τόνισε ο Δήμαρχος. Ο κ. Αρετάκης ενημέρωσε προφορικά την εταιρεία ότι θα προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης. «Θέλω να δω και άλλα στοιχεία για την κατασκευή και την προσφορά τους. 

 ΧΡΥΣΑΦΗ ΓΙΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ... ΑΠΟ ΚΛΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ

Τη Δευτέρα θα αντικατασταθούν τα μέλη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, διότι αυτή τη στιγμή είναι άτομα τα οποία δεν με ενημερώνουν για την κατασκευή του έργου. Θα συμμετάσχω εγώ στην Επιτροπή, ώστε να έχω όλα τα στοιχεία στα χέρια μου, να ελέγξω αυτά που πρέπει και να κάνω την καταγγελία», πρόσθεσε ο κ. Αρετάκης. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ο Δήμαρχος πριν αναλάβει τα καθήκοντά του έφερε στο προσκήνιο το θέμα τονίζοντας ότι πρόκειται για μία σύμβαση απαράδεκτη για τα συμφέροντα του Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την περίοδο περισσότεροι από 30 δήμοι έχουν ολοκληρώσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες αναβάθμισης του δικτύου οδοφωτισμού τους και στους μισούς περίπου εξ αυτών ανάδοχος έχει αναδειχθεί η ίδια κοινοπραξία. 

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ  ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ; 

 Υπενθυμίζουμε δε ότι ο πρώην Δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς είχε ζητήσει –μετά τις έντονες αντιδράσεις του νεοεκλεγέντα τότε Δημάρχου Ν. Αρετάκη – από τον πρόεδρο της εταιρείας «GlobiLED», Ταρέκ Αλ Τζιζάουϊ να παρευρεθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερώσει αναλυτικά την τοπική κοινωνία για το προφίλ της εταιρείας, τα έργα που έχει αναλάβει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα για το έργο στο νησί. Τότε είχε μιλήσει για τη νομιμότητα του έργου και την πορεία του, ενώ είχε δείξει εικόνες από σημεία του νησιού όπου ήδη είχε γίνει η αντικατάσταση των λαμπτήρων (Γαϊτάνι προς Τσιλιβί, Μουζάκι, Τσιλιβί προς Γερακαρίο). Πριν ξεκινήσει εκείνη η συνεδρίαση ο κ. Αρετάκης εξέφρασε τη διαφωνία του για την υλοποίηση του έργου και αποχώρησε.

ΘΠΥΡΟ, Η ΙΔΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «GlobiLED» MAΖI ME THN «COSMOTE» ΔΕΝ EINAI OI ANAΔOXOI ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ; 

 Η άποψη της δημοτικής αρχής (Ζακύνθου)

Το δημοσίευμα της Καθημερινής επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Δημάρχου, ο οποίος εξαρχής είχε τονίσει ότι επρόκειτο για μία σύμβαση απαράδεκτη για τα συμφέροντα του Δήμου. 

Επισημάνει δε ότι η κοινοπραξία προσπαθεί να αντικαταστήσει την Δημοτική αρχή στη διαχείριση των δημοτικών τελών προς όφελος της για πολλές δεκαετίες, δεδομένου ότι μετά τα δώδεκα έτη που λήγει η σύμβαση αυτή, θα έχει ολοκληρωθεί η διάρκεια ζωής των φωτιστικών, οπότε ο Δήμος πρέπει να αντικαταστήσει το σύνολο των φωτιστικών χωρίς να έχει καρπωθεί το όφελος από την μειωμένη κατανάλωση άρα θα υποχρεωθεί να συνεχίσει με τις ίδιες εξαρτησιακές συμβάσεις. 

Ο κ. Αρετάκης έχει τονίσει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει μια εργολαβία προμήθειας και αντικατάστασης των φωτιστικών του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED με αναλυτικό τιμολόγιο και προϋπολογισμό, οπότε το κόστος υπολογίζεται περίπου στο ένα πέμπτο αυτού που τώρα βαρύνει το Δήμο και οφελείται η Κoινοπραξία,  CONSORTIUM καθ' ημάς κατά τον Θπύρο Μυσιρλή !!!

7 σχόλια:

  1. Η δημοτική αρχή Χρυσάφη στην ουσία δίνει τα led, προϋπολογισμού 6 εκ. ευρώ, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ , διότι παρουσιάστηκε μόνον μια εταιρεία. Πρέπει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός και να αλλάξουν κάποιοι όροι στην διακήρυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΌΛΥΤΩΣ , ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΣΥΜΒΝΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΒΙ\ΟΥΛΕΥΣΗ , ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΤΑΔΙ ΔΙΟΤΙ ΦΗΜΟΛΟΦΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΓΙΟΚΟ ΕΙΝΑΙ ... ΧΟΝΤΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας νούμερα.
      Μη μας αφήνεις στο σκοτάδι.
      Μιλά ρε

      Διαγραφή
  3. Ξεπουλάτε την περιουσία του Δήμου και θα χρεώσετε τους Δημότες.
    Δεν έχετε το δικαίωμα να δεσμέυσετε τον Δήμο για 12 χρόνια.
    Οι Δημότες δεν θα έχουν κανένα οικονομικό όφελος.
    Θα λογοδοτήσετε για οποιαδήποτε σύμβαση και αν υπογράψετε, είστε δημοτική αρχή σε αποδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αποδρομη….
      Τι ωραία λόγια …
      Ποσο γλυκά τα λες …
      Ποσο άσχετος είσαι…

      Διαγραφή
    2. Εγώ άσχετος δεν είμαι να είσαι σίγουρος, ξέρω καλά τι μου γίνεται, και δεν περιμένων συσσίτιο από τον Αλέκο.
      Εσένα πάντως για καραγκιοζάκο σε βλέπω.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι που σχολιάζετε συμφωνώ και με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας αλλά δεν φτάνει.Πρεπει μια επιτροπή να ξεσηκώσει όλους τους Σερραίους γιατί πέρα από την κλοπή θα την πληρώσουμε όλοι μας και άσχημα.Οποιοι το καταφέρουν θα τους γράψει η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ