Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΣΙΠΡΑΣ : ΑΠΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ






«Καλώ τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά, αν έχουν μετανιώσει, να στείλουν επιστολή προς την Ε.Ε. ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στα χέρια του οποίου βρίσκεται πλέον η διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε επίσης πέντε άξονες συζήτησης για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Όσον αφορά τις πρώτες κινήσεις του, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει, όπως είχε προαναγγείλει, πρώτα τις δυνάμεις της Αριστεράς, ακόμη και κόμματα εκτός Βουλής, κατόπιν τους κοινωνικούς φορείς και τέλος τους επικεφαλής των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και τις εγγυητικές επιστολές των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τόνισε Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς «αν έχουν ειλικρινά μετανιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές» να έχουν στείλει επιστολές μέχρι αύριο, που θα συναντηθούν, στις οποίες θα αναφέρουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους για πιστή εφαρμογή του «βάρβαρου» προγράμματος του δεύτερου μνημονίου.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τους πέντε άξονες διαλόγου, οι οποίοι έχουν ως εξής:
  • Άμεση ακύρωση εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου και ειδικότερα περικοπών μισθών – συντάξεων
  • Ακύρωση νόμων που καταργούν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα (μετενέργεια)
  • Προώθηση άμεσων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα (αλλαγή εκλογικού νόμου, καθιέρωση απλής αναλογικής, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών)
  • Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα. Ζήτησε να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της ΒlackRock
  • Δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το επαχθές του ελληνικού χρέους

Με αυτούς τους άξονες προσερχόμαστε σε συζήτηση ουσιαστική και ειλικρινή, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και κλείνοντας, τόνισε: «Εμάς δεν μας αφήνει αδιάφορους το αν θα κυβερνηθεί η χώρα, πρωτίστως όμως μας απασχολεί προς ποια κατεύθυνση θα κυβερνηθεί η χώρα, αν θα σεβαστούμε την λαϊκή ετυμηγορία».

2 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΣΑΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛΑΔΗ 1000000 ΔΥ; ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ; ...). ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟΙ. ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Ή ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (ΜΕ ΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ) ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ