Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ , Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΔΟΞΑ

 ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

 
   ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 
ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940    
 
Μια από τις κύριες αιτίες της σημερινής παρακμής του ελληνικού λαού έχει τις ρίζες της στην άγνοια και στην άρνηση της ιστορικής αλήθειας. 
 
Η ιστορική αλήθεια ορίζεται από ιστορικά γεγονότα και πόρω απέχει από τον λαϊκισμό και την προπαγάνδα της μεταπολιτευτικής περιόδου, που εξέθρεψαν γενιές Ελλήνων με την άποψη ότι το "ΌΧΙ" του 1940 το είπε ο ελληνικός λαός και όχι ο τότε ηγέτης της χώρας, πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς. 
 
 Αν δεχτούμε λοιπόν ότι το "ΌΧΙ" το είπε ο ελληνικός λαός τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιταλό πρέσβη, θα πρέπει να δεχτούμε ότι τα σημερινά "ΝΑΙ" στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην κρίση στη Μέση Ανατολή υπέρ του Ισραήλ τα έχει πει και πάλι ο ελληνικός λαός. Κι αν στην δεύτερη περίπτωση έχουμε διάσταση μεταξύ της θέσης της κυβέρνησης και του λαού, θα πρέπει να δούμε τις αιτίες που στην πρώτη περίπτωση είχαμε ταύτιση μεταξύ της θέσης της τότε κυβέρνησης και του τότε λαού. 
 
 Τα Όχι ή τα Ναι τα λένε αυτοί που βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας σε κάθε ιστορική συγκυρία και καθόλου δεν ρωτάται ο λαός, αν συμφωνεί. Ο λαός σύρεται σε προειλημμένη απόφαση και αναγκαστικά ακολουθεί την απόφαση της ηγεσίας του. Εκ του αποτελέσματος, χρεώνεται την δόξα ή την ντροπή, ανάλογα. Στην περίπτωση του έπους του 1940 θα πρέπει να αναζητηθεί η ταύτιση του λαού με την ηγεσία του, γιατί δεν ήταν καθόλου τυχαίο ότι ο λαός στήριξε την απάντηση του "Όχι". 
 
Είχε προηγηθεί η ίδρυση της Ε.Ο.Ν της Νεολαίας του Μεταξά και μια ελληνοπρεπής παιδεία που ανύψωνε το εθνικό φρόνημα και είχαν γίνει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες σε σχεδιασμό και οργάνωση του στρατού από την ηγεσία του τόπου, οι οποίες μπορούσαν να στηρίξουν το "Όχι". Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες για να αντιληφθούμε την ιστορική αλήθεια. Χρειάζεται απλώς να έχουμε την λεβεντιά να δεχτούμε την αλήθεια είτε είναι της αρεσκείας μας, είτε όχι. 
 
Και για να γίνει κατανοητό ας αντιστρέψουμε την αλήθεια του ποιος είπε το "Όχι" και ας υποθέσουμε ότι τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο πρωθυπουργός της χώρας έλεγε στον Ιταλό πρέσβη "Ναι, παρακαλώ, περάστε ελεύθερα" , ο ελληνικός στρατός φυσικά και δεν θα έπαιρνε καμία εντολή να αντισταθεί και η ιστορία θα είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά. 
 
Είναι ντροπή να μην έχουμε την λεβεντιά να πούμε την αλήθεια , επειδή τόνοι προπαγάνδας έχουν πέσει πάνω στο πρόσωπο του τότε πρωθυπουργού της χώρας, εξαιτίας μιας αριστερίστικης προπαγάνδας, που έχει διαστρεβλώσει γενικότερα την νεότερη ιστορία μας. 
 
Το έπος του 1940 γράφτηκε χάρη στην απόφαση που πήρε η τότε ηγεσία του τόπου και αγκαλιάστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ο οποίος έκανε πράξη την απόφαση του "ΟΧΙ"! 
 
Ακόμα και οι Γερμανοί κατακτητές αναγνώρισαν την στρατιωτική μεγαλοφυΐα του Ιωάννη Μεταξά. Εμείς ούτε αυτήν την τιμιότητα δεν έχουμε? 


 
 

Λοιπόν αριστεράντζες και λοιπά κομμουνιστοειδή (*) , θέλετε δεν θέλετε το ιστορικό  "ΌΧΙ" το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς εκείνο το βράδυ, γιατί "οι πατεράδες και οι παππούδες μας κοιμούνταν και κανένας Γκράτσι δεν τους επισκέφτηκε να τους ρωτήσει τη γνώμη τους"! 
 
 AΘΑΝΑΤΟΣ !!!!  Αιωνία αυτού η  μνήμη!!!

(*) Υ.Γ. Και τώρα υποκλιθείτε στο μεγαλείο του Αντιδημοκράτη Δικτάτορα  Εθνάρχη μας ... και βγάλτε τον σκασμό.

1 σχόλιο:

  1. . . . ΜΗΠΩΣ << ΤΟ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ >> ΤΟ ΒΡΟΝΤΕΡΟ << ΟΧΙ >> ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΙ ΕΠΙΔΟΞΟ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΑΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ( ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΩΦΛΗΣΑΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ) , ΕΝΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΞΑΝΑΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ << ΟΧΙ >> ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ