Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

" Ο ΠΙΘΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΑΪΔΩΝ" ΚΑΙ Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΑΝΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΥΗΤΟΙ ΟΙ ΕΝ.ΤΟ.Σ. ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ"ΕΝ ΚΟΣΚΙΝΩ ΥΔΩΡ" ;;;

 


 Σύμφωνα με μία παράδοση, οι κόρες του Δαναού, οι Δαναΐδες, καταδικάστηκαν μετά τον θάνατό τους και την κάθοδό τους στον Άδη να μεταφέρουν και να ρίχνουν αιώνια νερό σε ένα πιθάρι με τρύπες («τετρημένον πίθον») για να τιμωρηθούν δήθεν για τη δολοφονία των συζύγων τους την πρώτη νύχτα του γάμου.

Αυτό έγινε στη νεότερη εποχή πολύ γνωστή έκφραση, ο «Πίθος των Δαναΐδων» ή το «άντλημα στον πίθο των Δαναΐδων», που αναφέρεται σε μια μάταιη εργασία ή κόπο χωρίς τέλος.
 
 Οι «Δαναΐδων υδρείαι ατελείς» που αναφέρονται από τον Αξίοχο (371 Ε) συνδέονται με τις Ορφικές δοξασίες που μνημονεύει ο Πλάτων, με τις οποίες οι ανόσιοι και αμύητοι (Γοργίας 493 Β) αναγκάζονται να φέρουν στον Άδη «εν κοσκίνω ύδωρ» (νερό μέσα σε κόσκινο) ή να ρίχνουν νερό σε «τετρημένον πίθον».
 

10 σχόλια:

  1. Η ιδιαίτερη αναφορά των ευχαριστιών της Βαρβάρας Μητλιάγκα ονομαστικά σε ορισμένα πρόσωπα σε τι αποσκοπεί?
    Όλοι αυτοί που βοήθησαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο θα πρέπει να αισθάνονται άβολα.
    Ποτέ ένας αρχηγός ή ένας ηγέτης δεν κάνει ονομαστική αναφορά στους συνεργάτες του εμφανείς και αφανείς, είναι προσβλητική ενέργεια για όλους τους άλλους που με την ανωνυμία τους βοήθησαν.
    Είναι νέα θα μάθει, να μην προσβάλει τους ανθρώπους που την ψήφισαν και ανώνυμα βοήθησαν για την διαφορά των 37 ψήφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ των δύο κακών , ήταν το λιγότερο κακό. Έχει πολλά βαρίδια που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για κάτι καλό....ας την δούμε όμως πρώτα και μετά βλέπουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσυ ουτε σ αυτους που τη στηριξαν εισαι, ουτε σ αυτους που λες οτι θιγονται. Σκοπος σου μοναδικος ειναι ο ολοφανερος, να πληξεις τη Βαρβαρα, αρχιζοντας ηδη την αποδομηση. Οτι εσυ ξερεις κι αυτη δεν ξερει. Χαλαρωσε στα κυβικα σου, της αντιπολιτευσης. Τι ειναι 5 χρονια μπροστα στην αιωνιοτητα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες χαϊβανάκο;
      Άντε να καταλάβεις τι είναι αυτά που έγραψα και μετά έλα πάλι.
      Οι αμόρφωτοι στα Σέρρας πολλοί.

      Διαγραφή
    2. Μεγαλη αρετη η υπομονη. Οταν καταλαβεις τη διαφορά μορφωσης και κατανόησης, ίσως σε φωναξουμε να μας τα ξαναπεις. Για 5 χρονια, ρουφα τ αυγουλακι σου.

      Διαγραφή
  4. Στους ΧΑΜΕΝΟΥΣ των εκλογών μετά τον Αλέξανδρο Χρυσάφη περιλαμβάνεται και ο Γιώργος Καπετάνιος, εκπρόσωπος τύπου της ΔΕΥΑΣ, ο οποίος τελικά ΕΧΑΣΕ στην κόντρα του με τον Πασχάλη Τόσιο και τον Νίκο Κουφοτόλη τους οποίους είχε προσβάλει δημόσια. Έτσι είναι Γιωργάκη, η αλαζονεία σας έφαγε και εσένα και τον τροφοδότη σου. Τώρα να σε δούμε που και ο Χρυσάφης και ο Δομουχτσίδης πήγαν σπίτι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτοιμα ψηφοδέλτια με 50ρικο έφευγαν από το γραφείο του Δημάρχου με την υπογραφή του και με τετραπλή σταυροδοσια υπέρ κάποιων αντιδήμαρχων... Καλύτερα που δεν βγήκε γιατί θα γινόταν της Ποπης! Στην καμήλα και στο σκουταρι και στα άλλα χωριά... Ξεφτυλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μαντέψω;Μισιρλης,Τουρτουρας, Ταιρης,Χρυσανθιδης στο κόλπο.Αυτους ήθελε ο Δήμαρχος.

      Διαγραφή
    2. Ταϊρης πονηρός ο βλάχος... Από το τίποτα έγινε μάγκας... Κρίμα που δεν βγήκε η Αλέκος! Οι άλλοι ας κριθούν από τον κόσμο!

      Διαγραφή
  6. ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΓΥΡΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ Η ΜΗΤΛΙΑΓΚΑ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΑΣ ΕΧΕΙ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ