Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Δ.Ε. ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ...


 ΥΠΗΡΞΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΙΑ

ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ (;;;) ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ

 

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΣ  ΣΥΝΝΟΜΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ

 3. ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ – Περιλαμβάνει : α) Την ακριβή εκτίμηση των ληφθεισών μαρτυρικών καταθέσεων χωρίς να απαιτείται αντιγραφή του περιεχομένου τους, β) την ακριβή εκτίμηση των εγγράφων και όλου του αποδεικτικού υλικού γ) το συσχετισμό όλων των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν δ) το σχολιασμό όλων των παραπάνω με σκοπό την εξαγωγή λογικών συμπερασμάτων και ε) τη διαβεβαίωση για το αν υπήρξε δόλος ή αμέλεια.

4. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΝΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΤΩΜΆΤΩΝ – Γίνεται ακριβής χαρακτηρισμός των πράξεων και παραλείψεων που συνιστούν πειθαρχικά παραπτώματα ή και των ποινικών αδικημάτων αν υπάρχουν, χωρίς να διατυπώνεται άποψη για την πιθανή ποινή που μπορεί να επιβληθεί.

5. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - Εκτίθενται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις διαπιστώσεις. Η διατύπωσή τους πρέπει να είναι σαφής.

  Σύμφωνα με τα ανωτέρω  η ΕΔΕ που διετάχθη την 12.12.2022 από τον Δήμαρχο Σερρών δεν ήταν σύννομη διότι ο διενεργών την ανάκριση υπάλληλος του Δήμου παραβίασε ευθέως την περίπτωση (ε) της παραγράφου 3 της διαδικασίας με τις ρητές υποχρεώσεις του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΒΡΑΣΙΔΑ: Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ Ε.Δ.Ε. ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥ...:  ΥΠΗΡΞΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΙΑ  ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ (;;;) ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ   ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΣ  ΣΥΝΝΟΜΗ ΟΛ...

1 σχόλιο:

  1. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Γκολέμης σε δήλωσή του στο protothema.gr αναφέρει:

    «Πλέον δεν υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα... Η έρευνα και η πραγματικότητα έχει υποδείξει τους υπαιτίους του τραγικού συμβάντος. Όσοι σήμερα προσπαθούν να «κρυφτούν», άμεσα πρέπει να λογοδοτούν. Το ζητά η οικογένεια, το περιμένει η κοινωνία… Επιθυμούμε επιτάχυνση της όντως πολύ εξαντλητικής προανακριτικής διαδικασίας. Επιπλέον, λυπούμαστε που μέχρι σήμερα η πειθαρχική διαδικασία του Δήμου Σερρών έχει καταλήξει σε μία παρωδία και φυσικά το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επιπλέον κινήσεις από την οικογένεια και στον τομέα αυτό. Λυπούμαστε, επίσης, που και το Υπουργείο Παιδείας μέχρι και σήμερα παρά τις οχλήσεις μας, δεν φαίνεται να κινείται αποτελεσματικά στην πειθαρχική διαδικασία των υπαιτίων. Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκάλυψη. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ένα τόσο ακραίο και τραγικό περιστατικό, για να μην επαναληφθεί».


    O δικηγόρος Δημήτρης Γκολέμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ