Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

LED GATE : ΜΟΛΙΣ 326.861,42 € ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ 12ΕΤΙΑ ;

          ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ;


Συνέχεια από την ανάρτηση : 

o iakxos : ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝ...:    Ο ΘΠΡΥΡΟΘ Ο ΔΙΑΦΑΝΗΣ,  ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ,   ΞΕΣΚΟΝΙΣΤΕ ΤΟΝ ...   Διπλή και δια ζώσης  η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών την  Δευ...

Πολυς ο λογος  για την θρυλούμενη εξοικονομηση ενεργειας απο την αντικατασταση των συμβατικών λαμπτήρων με τους νεους τεχνολογίας λαμπτηρες LED που επι τεσερα χρονια προσπαθούσε η Δημοτική Αρχή αλλα ανθρακες ο θησαυρός ... 


 

Η Δημοτική Αρχή μετά κόπων και βασάνων να δημοπρατήσει το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Οδοφωτισμου του Δήμου Σερρών την οποία προϋπολόγισε (προφανώς με τις μελέτες της Τεχνικής Υπηρεσίας στο ποσό 6.511.615, 59 € μετά από ένα διαγωνισμό νομότυπο μεν άλλα παρωδία δε , αφού οι δυο ενδιαφερόμενοι, συνέστησαν Οικονομικό Φορέα και πήραν μαζί το έργο με μηδενική έκπτωση ( ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε ήταν ο Ηλίας Γκότσης), όμως ο ανάδοχος εξοικονόμησης των δυο , ακύρωσε την εκτίμηση του Δήμου και υπολόγισε οτι η εξοικονόμησης ενέργειας θα ανέλθει στο ποσό των 7.793.452, 35 € χωρίς τον ΦΠΑ 6% της ενέργειας και φυσικά κατοχυρώθηκε το ποσό αυτό ως αμοιβή του αναδόχου Φορέα πλέον του ΦΠΑ 24% ήτοι θα εισπράξει από τον Δήμο Σερρών 9. 663.563.67 € την δωδεκαετία του συμβατικού χρόνου. Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της σύμβασης που υπεγράφη μεταξά Δήμου και Αναδόχου έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά ότι το κόστος σήμερα της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Δήμο Σερρών ανέρχεται στο ποσό των 13.674.573,78 € την 12ετία και με την εκτέλεση της σύμβασης θα μειωθεί στο ποσό των 4.275.302,22 € , δηλαδή με απλά μαθηματικά κ. Γκότση, το όφελος του Δήμου χωρίς τον ΦΠΑ θα ανέλθει στα 11.968.794, 36 € στην 12ετία !!! 

Σωστά; Αμ δε ...
 
 Από τα 11.968.794,36 €  το ποσό των 7.793.452, 35 € αποτελεί την αμοιβή του αναδόχου η οποία θα επιβαρυνθεί και με ΦΠΑ 24%, οπότε ο Δήμος Σερρών θα καταβάλει στην 12ετια το ποσό των 9.663.880,91 € στον ανάδοχο !!!

Και ποιο το όφελος του Δήμου Σερρών; 

Το προσδιορίζει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην σελίδα 18 ( ΑΔΑ ΛΨΒΡΩ10-4ΨΑ) και ανέρχεται στο ποσό των 405.308,16 €  και μετά την αποφορολόγηση καταλήγει στο ποσό των 326.861,42 €

Όλα αυτά όταν το κόστος αγοράς των 13.000 λαμπτήρων LED μολις ξεπερνάει  τα 2.5000.000 €

Και δυστυχώς γιαυτό το κατάντημα δεν φταίει μόνο η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ.

6 σχόλια:

  1. . . . ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ . . . . . . ! ! ! ! ! ! !
    https://youtu.be/auZqqo0-om0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνοι τους παίζουν μπάλα.
    Ο Δημότης δεν κερδίζει τίποτα, οι επιτηδείοι τοπικοί και μη ,θα τα κονομήσουν όπως έκανα με την υπόθεση του κορονοϊου.
    Ετσι είναι Αλεκάκο, αν δεν έχεις αντιπολίτευση κάνεις πάρτι, αλλιώς θα έπρεπε να είσαι κάθε βδομάδα στον προθάλαμο του μεγάρου.
    Οι πολιτικές σου αλητείες θα ελεγχθούν, όπως και οι ύποπτες συμβάσεις και οι απευθείας αναθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών.Αν ασχοληθούν οι Σερραίοι και μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει βλέπω τον Χρυσάφη στο 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε " 10 Ιουλίου 2023 στις 2:49 μ.μ." αν υπήρχε αντιπολίτευση στο Δήμο Σερρών με όλα αυτά τα απαράδεκτα που έχει κάνει ο Χρυσάφης σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας και με το ανύπαρκτο έργο του, τώρα όχι 3% θα έπαιρνε, αλλά ούτε θα μπορούσε να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος. Αντιθέτως η αντιπολίτευση με την ανικανότητα της, αλλά και με τον Φωτιάδη χρυσό χορηγο του Χρυσάφη, κράτησαν ζωντανο έναν χάρτινο φιγουρατζη Δήμαρχο και τον ενίσχυσαν με τη στάση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιος Γκότσης διαμαρτυρηθηκε; Αχνά δεν βγάζει. Ο ΘΕΣΟΛΙΓΟΥΡΗΣ έχει προσχωρήσει στον Χρυσάφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα πράγμα πρέπει να γνωρίζουν οι Σερραίοι.
    Όταν θα γίνει η αλλαγή στην δημοτική αρχή, που θα γίνει,
    Η σύμβαση με την λεόντεια χρηματοδότησή από την ύποπτη αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με led, θα σταματήσει να ισχύει.
    ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ.
    Οι δημότες δεν θα επιβαρυνθούν με προσθετα τέλη, όλες οι ύποπτες συναλλαγές θα βγουν στον αέρα.
    Ο κάθε κατεργάρης στην θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ