Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

"EΒΡΕΞΕ" ... ΠΡΟΣΤΙΜΑ 1.440.000 ΕΥΡΩ ΣΕ "ΒΑΡΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

    ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ , ΜΠΟΡΟΥΝ ...


Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.440.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχαν προχωρήσει σε πλασματικές και εικονικές εκπτώσεις. 


Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) σε τρεις μεγάλες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς σε ελέγχους της διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, όπως ισχύει, και σε εφαρμογή της ΥΑ 35935/2023 «Κώδικας δεοντολογίας περί ανακοίνωσης μειωμένης τιμής σε περίοδο εκπτώσεων».

 Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο  
  • 560.000 ευρώ στην εταιρεία «Πλαίσιο COMPUTERS AEBE» 
  • 520.000 ευρώ στην εταιρεία «PUBLIC RETAIL ΜΟΝ. Α.Ε» 
  • 360.000 ευρώ στην εταιρεία «Praktiker Hellas ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝ. Α.Ε.».                                                 
«Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: παραπλανητικές πρακτικές εις βάρος των καταναλωτών δεν γίνονται ανεκτές», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθούν οι έλεγχοι. «Δε θα επιτρέψουμε καμία παράνομη πράξη που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες και νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό».

 naftemporiki.gr

2 σχόλια:

  1. Μπράβο για τα πρόστιμα.
    Μπράβο και στον Γιάννη Δήμου που χαρακτήρισε το serresbomb γραφείο τύπου του Χρυσάφη. Γιάννη μην τους φοβάσαι και αποκάλυψε τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Γιάννης ο Δήμου μόνο φωνάζει για τους άλλους... Αυτός όταν ήταν πρόεδρος Κεδης το ξέχασε; έχει ο καιρός γυρίσματα και ο κόσμος δεν ξεχνά... Ας πρόσεχε η κυρία Βαρβάρα όταν τον ανακοίνωνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ