Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ : ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΣΠΡΙΤΖΗ - ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΠΑΤΗΣ





Κλήση σε περισσότερα από 25 πρόσωπα τα οποία φαίνεται να σχετίζονται με την ερευνώμενη υπόθεση της σκανδαλώδους σύμβασης 717 στον ελληνικό σιδηρόδρομο απευθύνει το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας λίγα 24ωρα μετά τη διαβίβαση στη Βουλή για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών δύο πρώην υπουργών Μεταφορών: του Χρήστου Σπίρτζη και του Κώστα Αχ. Καραμανλή.



Οι 25 κληθέντες φέρουν την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης σοβαρών αξιόποινων πράξεων στο πλαίσιο της σύμβασης 717 που αφορά τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το in.gr τα μη πολιτικά πρόσωπα που καλούνται να δώσουν ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι όσοι φέρονται να έχουν σχέση με την επίμαχη σύμβαση και κυρίως στο σκέλος που αφορά στη μη υλοποίησή της. Επιπλέον, κλήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν ήδη λάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών. 

 Θα δώσουν εξηγήσεις και για «ευρωαπάτη» Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ποινικά ελεγχόμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα τα πρόσωπα, που καλούνται σε αυτό το στάδιο με την ιδιότητα του υπόπτου, έχουν δικαίωμα με βάση το νόμο να λάβουν γνώση των στοιχείων της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και, μαζί τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, να αντικρούσουν τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, πριν η υπόθεση αποτιμηθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς. 

 Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω σύμβαση βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς, ενώ η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είχε ανοίξει το φάκελο της έρευνας για τη διερεύνηση καταγγελιών, με σημείο αναφορά τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων πριν από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, για το οποίο επίσης οι έρευνες της Δικαιοσύνης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 Πηγή: in.gr 

2 σχόλια:

  1. . . . ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ 2019 << ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ >> . . . . ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 2023 . << ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ;;;;; >>
    KI ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ / ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ , TO ΝΙΩΣΑΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΤΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023, ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. . . . ΜΗΠΩΣ & ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΙΣ 28.02.2023 ΑΡΚΟΥΜΑΣΘΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ;;;;;;;;;
    https://youtu.be/lhJgB_7SUDE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ