Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

ΒΑΣΙΛΗ TEΡZH ΟΛΑ ΚΑΛΑ ;

   ΣΤΗΘΗΚΕ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ...


 Πληροφορήθηκα πρόσφατα ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τερζής υπερθεμάτισε και υπέρ της ονοματοδοσίας του 18ου Δημοτικού Σχολείου της Πρωτοβαθμιας Επαίδευσης με δεύτερο συνθετικό το ονομα του εκλιποντος αμισθί Αντιδημαρχου Δημήτρη Σιαμάγκα, * (σημειώνω χωρις ομως να γνωριζω την επιχειρηματολογια του) 

Δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο εμπενευτής αυτής της απαράδεκτης υπερβολής αλλά άκουστε για να μαθαίνετε όσοι έχετε εμπλοκή σε τέτοιου είδους εγχειρήματα. 

''Το Υπουργείο Παιδείας, αποσκοπώντας στη σύνδεση του σχολείου με την πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων, παρέχει τη δυνατότητα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υιοθετήσουν επωνυμίες. Οι επωνυμίες αυτές "μπορεί να αναφέρονται σε εξέχουσες προσωπικότητες της εκπαιδευτικής, πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής ζωής του Έθνους, οι οποίες προώθησαν ιδιαίτερα θέματα παιδείας". Το συγκεκριμένο εγχείρημα ξεκίνησε από το 2004 και αρκετά σχολεία έχουν αποκτήσει ονόματα ποιητών, επιστημόνων και αγωνιστών. Οδυσσέας Ελύτης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Γιάννης Μακρυγιάννης και Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής είναι μερικοί από τους ποιητές, ήρωες και επιστήμονες που δάνεισαν τα ονόματά τους σε σχολεία.

Αυτα προς το παρόν και θα επανέλθουμε στο θέμα για να σταματήσει αυτή η αβάσταχτη ελαφρότητα με την φάπρικα των ονοματοδοτήσεων ... με παρεϊστικο πρόσημο
     

6 σχόλια:

  1. Είναι μεγάλη κότα ο τύπος. Κάθε φορά που πάει να την πει στον Αιγύπτιο τον καταπίνει ο Σπυρετος με τον λόγο του και δεν ξέρει τι να απαντήσει. Πολύ λίγος για να τα βάλει με τον καθηγητή. Για αντιπολίτευση του να χαμε να λέγαμε είναι και τίποτα παραπάνω το ίδιο και ο κυρ Ηλίας. Ο μόνος που μπορεί να κάνει τον Σπύρο να τρέχει και να μην φτάνει είναι ο Γαλάνης αλλά μάλλον θέλει να απέχει από τις προσωπικές κόντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο χορευτής που μας χάρισε με τις παρεμβάσεις του στον Ανεξαρτητο, ντε και καλά ο μόνος αντιπολιτευόμενος τον Δήμαρχο προφανώς κατάλαβε ότι ο Χρυσάφης είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και ετοιμάζει το έδαφος για την μεγάλη κολοτουμπα για την προσχώρηση του στην Συμμαχία. Γι'αυτό και τα σαλιαρισματα με τον Νυχτοπατη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετοιμάσου για άλλο Τερζή στις επόμενες συνεδριάσεις. Έφαγε άκυρο από τον Δήμαρχο ο οποίος του έκλεισε την πόρτα της Συμμαχίας. Η πληροφορίες λένε το ίδιο για τον Γκοτση ο οποίος ήθελε την αντιδημαρχια έργων. Οπότε αυτοί οι δύο θα τον πάνε γαμιωντας μέχρι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κοινό έχουν Γκοτσης Τερζής και Κουφοτολης;
    Απάντηση : Και οι τρεις ζήτησαν θέση από τον Χρυσαφη και έφαγαν άκυρο.

    Τώρα ότι και να λένε από το ένα αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν η γνώμη τους δεν έχει βάρος. Τουλάχιστο η κυρία Παρθένα και Παπαφωτίου ποτέ δεν ζήτησαν τίποτα παρά μόνο τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για ψάξτε ο Τερζής από την αρχή μιλούσε όταν ο Κουφοτόλης κοιμόταν με τη δεξιά πλευρά και ο Γκότσης έψαχνε γραβάτα. Ευτυχώς πρόλαβε και έφυγε από τον Φωτιάδη και γλύτωσε την ξεφτίλα, για να τα λέμε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το "ΣΤΗΘΗΘΗΚΕ" για γλωσσοδέτη το έβαλες;
    Προς τί η πρωτοτυπία;
    Το "άσπρη πέτρα ξέξασπρη ..." δεν σού κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ