Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

      
 ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΜΕΝΟ ΧΩΡΟ;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΜΙΚΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΙΣΧΟΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 


Σύγκληση κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του συμβουλίου Σε ό,τι αφορά ειδικότερα στην περίπτωση σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου κατόπιν αιτήματος του ενός τρίτου (1/3) των μελών του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνονται τα εξής: 

Για να συγκληθεί το συμβούλιο, πρέπει να υποβληθεί προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου γραπτή αίτηση η οποία να υπογράφεται από το ένα τρίτο (1/3) των μελών του συμβουλίου,ανεξαρτήτως παράταξης από την οποία προέρχεται. Στην αίτηση πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια το θέμα ή τα θέματα για τα οποία ζητείται η σύγκληση.  Οι επιτροπές, στην περίπτωση αυτή, θέτουν τα θέματα υπόψη του προέδρου εγγράφως. Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να εκδώσει πρόσκληση ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, του οποίου τα καθήκοντα περιορίζονται στο να προεδρεύει στη συνεδρίαση, σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του προέδρου (άρθρο 69 παρ. 2 του ν. 3852/2010). Περιπτώσεις που εκδίδεται πρόσκληση από άλλο, πλην του προέδρου, πρόσωπο, είναι: α) η περίπτωση σύγκλησης από το 1/3 των μελών του συμβουλίου, όπως αναλύεται στην οικεία ενότητα και β) η περίπτωση πρόσκλησης που απευθύνει ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού για την εκλογή των μελών του προεδρείου δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 64 του ν. 3852/2010. 

Η «αδικαιολόγητη παράλειψη» κρίνεται κατά την πειθαρχική διαδικασία που λαμβάνει χώρα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 234 του ν. 3852/2010. 7 Άρθρο 67, παρ. 3 του ν. 3852/2010. Επισημαίνεται ότι όπου στην παρούσα εγκύκλιο αναφέρεται Επόπτης Ο.Τ.Α. και μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α., νοείται ο Συντονιστής της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, σύμφωνα με το άρθρο 238 του ν. 3852/2010. Σύμφωνα με το άρθρο 67, παρ. 2α του ν. 3852/2010 αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα, εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5). Επομένως, σε 13μελές συμβούλιο πρέπει να αιτηθούν τη σύγκληση 4 μέλη, σε 17μελές 6 μέλη, σε 21μελές 7 μέλη, σε 27μελές 9 μέλη, σε 33μελές 11 μέλη, σε 41μελές 14 μέλη, σε 45μελές 15μέλη και σε 49μελές 16 μέλη. 4

Ο πρόεδρος εκδίδει σχετική πρόσκληση για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία είναι δυνατόν να προσθέσει στην ημερήσια διάταξη και άλλα θέματα προς συζήτηση, πέραν αυτών που έχουν ζητηθεί από το ένα τρίτο (1/3) των μελών. Στην περίπτωση που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν εκδώσει πρόσκληση το αργότερο μέχρι την έκτη ημέρα από την υποβολή της αίτησης, αυτή εκδίδεται εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από τους συμβούλους που έκαναν την αίτηση . Η εκδιδόμενη πρόσκληση αφορά αποκλειστικά στο θέμα ή στα θέματα που έχουν αιτηθεί οι σύμβουλοι, οι οποίοι φέρουν και την ευθύνη για τη σχετική εισήγηση ενώπιον του συμβουλίου. Κατά τα λοιπά, η συνεδρίαση που έχει προκληθεί από το ένα τρίτο (1/3) των μελών του συμβουλίου δεν διαφοροποιείται από οποιαδήποτε άλλη συνεδρίαση.


ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΗ MOY ΣΤΟΝ TEΡZH  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΑΔΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΡΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ FACEBOOK

11 σχόλια:

  1. Η υπόθεση βρωμάει.
    Το κτίριο που σκέφτονται είναι ακατάλληλο.
    Λέτε να είναι δάκτυλος Βασιλάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιακχε ότι γράφει δεν ξεγραφει. Συμμαχία Σερραίων Fan Club

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 😂. Προφανώς έτσι νομίζεις, βγες έξω στην πόλη και θα ακούσεις ακόμη και συνταξιούχους να ζητούν να απαλλαχθούν από τον Χρυσάφη και την παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο γραμμάτιο ανεξόφλητο έχει πάλι ο ανίκανος Χρυσάφης;
    Όσα ρουσφιάτια και να κάνεις Δήμαρχε της δεκάρας, δεν φτάνουν να ξανά εκλεγείς.
    Μέτρα αντίστροφα κακομοίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα ξοφλημενο τίποτε Χρυσάφης και η παρέα του.Η μέρα που θα κεκουμπιστουν από το δήμο θα γιορτάζεται ως μέρα απελευθέρωσης του δήμου Σερρών από τους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια συμμαχία ρε κακόμοιρε ακόμη και οι Νεοδημοκράτες σας έχουν βαρεθεί και ζητάνε αλλαγή. Η μεγαλύτερη φούσκα που έχει περάσει ποτέ από τον Δήμο Σερρών είστε. Το τέλος πλησιάζει. Αν φτάσετε το 10% θα είναι θαύμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταγγελία δεν έχει γίνει ούτε ο Εισαγγελέας έχει στα υπόψη του κάτι ότι και να λέτε για μένα είναι μπαρούφες. Ο Χρυσαφης και η Συμμαχία Σερραίων του είναι καθαροί κε ξάστεροι. Γελοίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βασιλάκης ο γκαντεμης του συνδιασμου Φωτιάδη
    Καλώς τον δέχθηκες Αλέκο και ένα να ξέρεις η γκαντεμια κρατά 22 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. ΙΑΚΧΕ, ΤΙ ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι. Νέος Υποψήφιος Δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ