Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

ΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΗΤΑΝ Η Ν.Δ.

 H ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΓΙΟΣΟΥΡΟΥΜ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ  


Τι ήταν κυρίως η ΝΔ, που από πολύ καιρό όμως δεν υπάρχει?. 


Ήταν ένας αυτοδιαχειριζόμενος πολυσυλλεκτήρας των διαχύτων ελληνοκεντρικών κοινωνικών αξιών και προτεραιοτήτων. Παρέμενε συμβατός, εν πολλοίς, πολιτικός οργανισμός, γιατί ξεπέρναγε αρκετά τις εισοδηματικές και κοινωνικές διαφορές των οπαδών του, υπό συγκεκριμένα ενωτικά προτάγματα. Αυτά της οικογένειας, του νοικοκυριού, της προκοπής, της πίστεως σε πολιτικές επιλογές προόδου, της προσδοκωμένης Δικαιοσύνης! 


Σε τι μετεξελίχθη η ΝΔ? Σε ένα κόμμα πολιτικών μεταπραττών που αμέλγει τις λαϊκές πλειοψηφίες (ηθικού χαρακτήρος) για να δώσει σκήπτρα εξουσίας σε νεοφιλελεύθερους ολιγάρχες (χαρακτήρος ανηθίκου). Πώς έγινε αυτό? Με την ύπουλη υιοθέτηση του ξενόφερτου Νεοφιλελευθέρου Δόγματος και των παραφυάδων του. Με την από ετών πολιτική λαθρομετανάστευση εντός της ΝΔ, η οποία εξετόπιζε σταδιακώς τους παλαιούς της εν ηθικαίς αξίαις συνιδιοκτήτες. Εμφανίστηκε μια γκάμμα ανθρώπων, που περιλαμβάνει τους κάποτε ξελαρυγγιαζόμενους βιβλιοπώλες, τους τυχάρπαστους desperados, τους παλαιοπασόκ, σημιτοπασόκ και αριστεροφιλελεύθερους - τι αδιανόητος όρος!


Εν συνεχεία, η Νεο-Δημοκρατική νεοπλασία χρησιμοποίησε τα ΜΜΕ ως όπλα στρατηγικού βεληνεκούς. Οποιοδήποτε κατρακύλισμα ή ξεπούλημα μετωνομάσθη ως ιστορική ή πολιτική αναγκαιότης, συμμαχική ή εταιρική υποχρέωσις, στρατηγική προϋπόθεσις για την ανάπτυξη, win-win και παρεμφερή. Το «φαίνεσθαι» επληρούτο. Το «είναι», μέσα στην καρδιά των παραδοσιακών Νεοδημοκρατών -και πολλών άλλων- ξεσπούσε σε λυγμούς.


2 σχόλια:

  1. . . . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΣΥΝ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΌΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ , ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009 ??????????
    . . . . ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟ ΠΑΙΝΤΙ , ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010 , ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ : << ΕΙΣ ΑΥΡΙΟΝ TA ΣΠΟΥΔΑΙΑ >> ?????
    ΓΙΑΤΙ ????? ΡΩΤΑΜΕ , ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ . . . ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aποτελει παράδοση των Καραμανληδων
      ... να φεύγουν νύχτα. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο Εθνάρχης Τριανταφυλλιδης

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ