Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

 

Ο καθρέφτης της Κολομβίας των Βαλκανίων


Κεραυνός εν αιθρία ήταν το ΨΗΦΙΣΜΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο Εμμ. Παπάς» της ΔΑΚΕ για την μεταλλαγμένη γαλάζια πολυκατοίκια με ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ακομη και Κνιτες να το εγγραφαν τόση τοξικοτητα και τοση παραποίηση των γεγονότων δεν θα υπήρχε.



Οι Έλληνες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι για το μέλλον τους.

Κι αυτό γιατί μεγαλώνει μία νέα σπουδαία γενιά στην οποία μπορούμε να εναποθέσουμε ήσυχοι και ασφαλείς τις ελπίδες μας.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Η νέα γενιά των Ελλήνων όπως έδειξαν οι πρόσφατες διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα είναι εφάμιλλη με τους σπουδαστές του Harvard.

To ελληνικό Harvard διαδηλώνει υπέρ ενός τύπου που δολοφόνησε 13 ανθρώπους και τώρα κάνει δύο μήνες απεργία πείνας (τις τελευταίες πολλές μέρες υποτίθεται ότι δεν δέχεται ούτε υγρά) προσπαθώντας να εκβιάσει την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Στο πλευρό του οι οξυδερκείς και καινοτόμοι έλληνες φοιτητές οι οποίοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τις νέες startups και να πάρουν τα ηνία του Start-Up Nation από το Ισραήλ.

Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε αυτή την οξυδερκή νεολαία μας η οποία μέσα από τους καπνούς της φούντας ατενίζει το μέλλον της το οποίο ευελπιστεί να είναι διορισμός στο δημόσιο όταν αναλάβει εκ νέου την εξουσία ο Σύριζα στις τάξεις του οποίου υπηρετούν ήδη-ακόμη κι εκείνοι που υποδύονται τους αντιεξουσιαστές.

Αυτό που συμβαίνει με τα παιδιά στην Ελλάδα είναι αποκαλυπτικό των προβληματικών γονιών τους. Στα Αρσάκεια πέφτουν θύματα παιδεραστών παρά την επίβλεψη του Μπαμπινιώτη και στα λαικά σχολεία τους βιάζει τα μυαλά ο Σύριζα και το ΚΚΕ.

Η ελληνική νεολαία είναι η καλύτερη απόδειξη των προβληματικών γονιών τους. Και είναι επίσης η καλύτερη απόδειξη του αξιώματος που υποστηρίζει χρόνια το Κουρδιστό Πορτοκάλι και το οποίο είναι να αφαιρεθεί το δικαίωμα να αποκτάει παιδιά ο πάσα ένας. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομική ευχέρεια ή όχι αλλά με την ικανότητά του να είναι σωστός γονέας. 

Αυτή η νεολαία είναι επίσης ο καθρέφτης της Κολομβίας των Βαλκανίων 200 χρόνια μετά την ίδρυση του ομώνυμου κράτους-χα,χα.

Αυτά τα πειραγμένα παιδιά μάς υπόσχονται ένα ακόμη πιο οδυνηρό και περιπετειώδες μέλλον. Καθώς τα βλέπεις να διαδηλώνουν για τον Κουφοντίνα αναρωτιέσαι γιατί οι Eλληνες ένστολοι να είναι έτοιμοι να θυσιασθούν στον Έβρο και το Αιγαίο.

Μιλάμε για μία χαμένη, βλαμμένη γενιά από την οποία θα ξεπηδήσουν υπουργοί που θα κλείνουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν capital controls και στη συνέχεια θα λένε ότι άλλοι και όχι οι ίδιοι καταλύουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία-βλέπε Βαρουφάκης.

Καθώς παρακολουθείς τα κουφοντίνεια ταγάρια να διαδηλώνουν αναρωτιέσαι σε τι σόι σπίτια μεγάλωσαν, σε τι σχολεία φοίτησαν, τι γονείς, τι δασκάλους, τι καθηγητές είχαν. Αυτό το οικόπεδο τη μόνη τύχη που έχει, ώσπου να διαμελισθεί στους γείτονες, είναι να αποτελεί τη παγκόσμια τουαλέτα των συνταξιούχων τουριστών.

Γειασάν τα κουφοντίνεια ταγάρια λοιπόν…

https://kourdistoportocali.com]


4 σχόλια:

  1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΚΩΝ
    ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ «Ο Εμμανουήλ Παπάς»

    ΘΕΜΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Το Πολυτεχνείο, δεν είναι, απλά, μια επέτειος. Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για Δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.
    17 Νοέμβρη. Το μυαλό και οι καρδιές όλων, για μια ακόμα φορά, είναι εκεί. Στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου. Στην εξέγερση της μαθητικής νεολαίας, αλλά και του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Τα μηνύματα από τον ξεσηκωμό της νέας γενιάς του 1973 εξακολουθούν, παρά τις απόπειρες καπηλείας της θυσίας των παιδιών του Πολυτεχνείου, να εμπνέουν κάθε μας αγώνα και να μας οδηγούν στην πρώτη
    γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Συνεχιζεται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΘΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ..........

    Κόντρα στη λήθη και σε όλους όσους επιδιώκουν τη διαγραφή της ιστορικής μνήμης, εμείς, ως δάσκαλοι, διδασκόμαστε απ’ αυτήν, γνωρίζοντας ότι η καλύτερη τιμή σε εκείνους που τότε πάλεψαν τη χούντα είναι η δικής μας τωρινή πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων, των φοιτητών, ολόκληρου του
    ελληνικού λαού. Επειδή, ωσάν η ιστορία να κάνει κύκλους, ο ελληνικός λαός βρίσκεται και πάλι σε καθεστώς κατοχής και μιας ιδιότυπης οικονομικής και εργασιακής χούντας που μας καθηλώνει σε οικονομική και πολιτιστική και κοινωνική ένδεια, στερώντας μας το ΨΩΜΙ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
    Αποτελεί δυσάρεστη διαπίστωση ότι και σήμερα δε μπορούμε να μιλούμε για λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική ανεξαρτησία. Δεν μπορούμε να μιλούμε για μια ελεύθερη Ελλάδα στην οποία δικαιώθηκε το όραμα των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.
    Σαράντα εννέα χρόνια μετά, αντιμετωπίζουμε και πάλι, την πλήρη υποβάθμιση της Δημόσιας

    Δωρεάν Παιδείας, βιώνουμε και πάλι την ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, γιατί, υφιστάμεθα εδώ και μια δεκαετία τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και μια ληστρική φορο-επιδρομή που οδηγεί τις ζωές μας σε συνθήκες εξαθλίωσης και τα παιδιά μας στη μετανάστευση.
    Η πανδημία τα τρία τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας. Η κυβέρνηση παράλληλα με τα αναγκαία μέτρα για την υγειονομική ασφάλεια των πολιτών, λαμβάνει και μέτρα εργασιακής εξουθένωσης των εκπαιδευτικών με την εισαγωγή δήθεν καινοτομιών που τις χαρακτηρίζει η προχειρότητα και η βιασύνη. Το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να
    επιβάλει με αυταρχικό τρόπο μια αξιολόγηση, που έχει ως στόχο την κατηγοριοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Τα διδάγματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, δείχνοντάς μας πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί.
    Μπορεί και πρέπει να παραμερίσει τις σειρήνες του συμβιβασμού και της υποταγής. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του. Σαράντα εννέα χρόνια μετά η μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τροφοδοτείται από τους αγώνες της ζωντανής εκπαίδευσης με το σύγχρονο νόημα του συνθήματος «ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

    Αγώνες για την παιδεία, για το εισόδημα, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και εθνική κυριαρχία. Ειδικά σήμερα, που αμφισβητούνται και γκρεμίζονται με βίαιο τρόπο τα κοινωνικά δικαιώματα και οι δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών με την πλήρη υποταγή τους στις επιταγές της τρόικας, των μνημονίων και μεταμνημονίων και του Δ.Ν.Τ.
    Για μας το Πολυτεχνείο δεν είναι μια απλή επέτειος και μια ακόμα γιορτή του έτους.
    Για την εκπαιδευτική κοινότητα αποτέλεσε και αποτελεί ΣΥΜΒΟΛΟ αντίστασης και ανατροπής, υπέρτατου ηρωισμού και ενότητας δημοκρατικών πολιτών. Αποτελεί αφορμή για ξεσηκωμό ενάντια σ’ αυτούς που με το μισαλλόδοξο λόγο τους καλλιεργούν τη βία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, πλήττοντας άμεσα την κοινωνική αλληλεγγύη, την ίδια τη Δημοκρατία.
    Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και η βίαιη καταστολή της είναι ζωντανή μες στις καρδιές μας. Ριγεί τα κορμιά μας. Φωτίζει το νου μας και μας οδηγεί σε νέους αγώνες για εργασία, γνώση, δωρεάν παιδεία, ισότητα στις ευκαιρίες, αξιοκρατία, διαφάνεια.
    Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, η νέα γενιά, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων με συνέπεια περιφρουρούμε τη δημοκρατία και το αγαθό της δημοσίας παιδείας.
    Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία των διεκδικήσεων, διαδηλώνοντας για το δίκιο,
    φωνάζοντας ενάντια στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που μας αφανίζει, δυναμώνοντας
    τη συλλογική δράση και τους αγώνες για όλα όσα μας ανήκουν στη σύγχρονη εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ

    Σε πείσμα των καιρών και κόντρα στη διάθεση της υποταγής και απάθειας, καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο να τιμήσει την ΙΔΕΑ της αντίστασης, την επέτειο του Νοέμβρη του ’73.

    Ο ΑΓΩΝΑΣ
     για εθνική κυριαρχία
     για ενιαία δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους χωρίς αποκλεισμούς
     ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης
     ενάντια στην κυβερνητική πολιτική των μνημονίων
     για μόνιμη και σταθερή εργασία
     για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας
     για αύξηση των δαπανών για την παιδεία

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΜΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
    ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ

    Είναι χρέος να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για εθνική ανεξαρτησία και
    λαϊκή κυριαρχία.

    Όλοι στη Συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο
    την Πέμπτη 17 Νοέμβρη και ώρα 6 :00 μ.μ.

    Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
    Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
    Στεφάνου Πασχάλης Ρατκίδου Φωτεινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σταλινοφασίστες + σπουδαγμένοι στο ανατολικό μπλοκ = ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ