Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

Ο ΙΩΣΗΦ ΞΥΠΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ !!!!

  ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ 

Η ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ;


\ Αναλυτικά παρουσιάζεται η ερώτηση του δημοτικού συμβούλου και Υπ. Δημάρχου Σιντικής Ιωσήφ Παναγιωτίδη στον Δήμαρχο Σιτικής με θέμα την οικονομική κατάσταση της ΔΑΕ Σιντικής.

 Με αφορμή όλα όσα ακούγονται εδώ και καιρό για την οικονομική κατάσταση στην ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ, την σχετική ενημέρωσή μας από το μέλος του ΔΣ της επιχείρησης ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΘΕΟΛΟΓΗ και την πρόσκληση του ΔΣ της ΔΑΕ την 31Δεκεμβρίου 2019, η παράταξή μας ζήτησε και έλαβε: 1) Τους ισολογισμούς της ΔΑΕ για τα έτη 2016,2017,2018 2) Τις συμβάσεις παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών εργασιών της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ με το λογιστικό γραφείο του κ. Ντρέντσιου Πασχάλη για τα έτη 2015,2016,2017,2018,2019 μέχρι και τις 1-2 -2020 3)Την πρόσκληση σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΑΕ της 31-12-2019 4) Τα πρακτικά της συνεδρίασης της ΔΑΕ της 31-12-2019 Μετά την μελέτη των παραπάνω εγγράφων και πολλών άλλων, μετά από αναζήτηση στην διαύγεια διαπιστώσαμε οτι η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ κατάσταση στην ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ την τελευταία πενταετία έχει εκτροχιαστεί. Το ταμειακό έλλειμμα της εταιρίας αγγίζει τα 80.000, τα δάνειά της ανέρχονται μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς στο αστρονομικό ποσό των 744.200 ευρώ και μαζί με τις εμπορικές υποχρεώσεις που ανέρχονται σε 507.797 ευρώ όλα μαζί αγγίζουν το ποσό του 1.251.997 ευρώ. Σας καταθέτω αντίγραφο του πρακτικού ΔΣ της 31 Δεκ 2019, όπου από τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μελών προκύπτουν τραγικά πράγματα για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΑΕ όπως 1) Το άνοιγμα της εταιρίας το 2015 ήταν 4.300 ευρώ περίπου και κατέληξε κοντά στα 80.000 ευρώ. 2) Κατά δήλωση του λογιστή, όπως είναι καταγεγραμμένη , ο κ.ΠΑΠΠΑΣ , πρόεδρος της εταιρίας εισέπραττε παραπάνω χρήματα από αυτά που δικαιούται. 3) Η υπάλληλος κ.Τούρνα Καλλούδα του λογιστικού γραφείου , δεν είχε ορισθεί ταμίας αλλά ως ελεγκτής υπάλληλος των χρηματικών ενταλμάτων της επιχείρησης και με δεύτερη απόφαση να χειρίζεται τους τραπεζικούς κωδικούς της επιχείρησης. 4) Η παραπάνω υπάλληλος , εμφανίζεται να διαχειρίζεται το ταμείο και να είχε στην κατοχή της ντοσιέ με χειρόγραφες αποδείξεις και πρόχειρα χαρτάκια με ποσά, και μάλιστα τον διατηρούσε στο σπίτι της, που κατά την δήλωσή της, υποστηρίζει πως δικαιολογούν ένα μέρος του ποσού που φαίνεται να λείπουν από το ταμείο. Πρόσβαση στον ντοσιέ , όπως αναφέρει όμως ο νομικός σύμβουλος της εταιρίας , είχε μόνο η ίδια και όλα αυτά είναι υπό αμφισβήτηση, καθόσον μόνο η ίδια είχε πρόσβαση σε αυτό και δεν μπορούσε να ξέρει κανείς τι αφαιρούσε και τι πρόσθετε στον ντοσιέ. 5) Ο λογιστής της εταιρίας δήλωσε πως τα χρήματα που έπαιρνε η υπάλληλος τα επέστρεψε στο ταμείο της εταιρίας οπότε και το ταμειακό έλλειμμα μειώνεται, πλην όμως διαπιστώνετε πως την χρονιά εκείνη (2018) σε διαφορά με όλα τα υπόλοιπα έτη η σύμβαση της εταιρίας από 13.800 ευρώ ετησίως έγινε με 19.800 ευρώ ( 6.000 ευρώ παραπάνω) οπότε τα επιβαρύνθηκε πάλι η ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ. 

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος Διανύεται τον 6 χρόνο της θητείας σας ως δήμαρχος Σιντικής 

 1) Είστε ενημερωμένος για την οικονομική κατάσταση στην ΔΑΕ μια και το δημοτικό συμβούλιο, ως μονομέτοχος της εταιρίας, σας έχει ορίσει εκπρόσωπο του δήμου?? 
 2) Ζητήσατε ποτέ εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΔΑΕ μια και ο ίδιος δήλωσε πως σας ενημέρωνε πλήρως για την κατάσταση? 
 3) Με την συνεδρίαση του ΔΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ της 27-4-2017 προτείνατε και τροποποιήσατε το καταστατικό της ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ προσθέτοντας στους σκοπούς της εταιρίας και την εκμετάλλευση και αξιοποίηση όλων των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας(ΑΠΕ) καθώς και την εκμετάλλευση της γεωθερμίας και όλων των ήπιων μορφών ενέργειας όπως αιολική, ηλιακή, τηλεθέρμανση, μονάδες παραγωγής ρεύματος και γενικά του γεωθερμικού ρευστού καθώς και την εκμετάλλευση και αξιοποίηση όλων των υδάτινων πόρων του ορεινού όγκου, της λίμνης Κερκίνης και του ποταμού Στρυμόνα. 

Η ΔΑΕ ΣΙΝΤΙΚΗ είναι πρόδηλο πως δεν έχει το κατάλληλο προσωπικό για να διαχειριστεί όλες αυτές τις αρμοδιότητες με δεδομένη και την κατάστασή της. \
Επιθυμούμε λοιπόν να μας ενημερώσετε με πιο σκεπτικό το πράξατε αυτό??

2 σχόλια:

  1. Κοινώς διαχείριση για το ανάθεμα....
    Χωριάτες όχι χωρικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος Διανύεται τον 6 χρόνο της θητείας σας ως δήμαρχος Σιντικής

    Τα γαλάζια σου γράμματα κάθομαι και διαβάζω.
    Και με πιάνουνε κλάμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ