Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

TZITZI - ΣΠΥΡΟ : ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΤΣΟΣ

 

ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ;


Ας ''καμαρώσουμε'' όλοι μαζί, πως λειτουργεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της 

 Σέρρες 28-10-2022

 Μετά από έγγραφη-επώνυμη καταγγελία με πάνω από 250 υπογραφές, από δημότες-κατοίκους στην περιοχή λειτουργίας μια βιομηχανικής μονάδας Σερρών, σχετικά με την έντονη δυσοσμία, και εκπομπή ρύπων, που δεν μπορούν οι άνθρωποι να ανοίξουν τα παράθυρα των κατοικιών τους, να καθίσουν έξω από την κατοικία τους, (οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία τους και το περιβάλλον), αρμόδια υπηρεσία (Γενική Δ/νση ΠΠ.Ε. Σερρών τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ) μας απάντησε με το παρακάτω έγγραφο: Όπως διαβάσατε, στην τελευταία παράγραφο του εγγράφου τους, αναφέρει ότι «καλεί την εξεταζόμενη εταιρία με μέριμνα δικιά της να απευθυνθεί σε ιδιωτικό πιστοποιημένο εργαστήριο προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ανωτέρω μετρήσεις»?? 




 Ζητάει η υπηρεσία (με δικαιολογία ότι δεν έχει όργανα μέτρησης!, μήπως έχει άλλη υπηρεσία σε άλλη περιοχή και να τα δανειστούν, μήπως λέω) από την καταγγελλόμενη εταιρία, να πληρώσει τον έλεγχο που θα της γίνει??, και τον έλεγχο να τον πράξει κατά το δοκούν της εταιρίας.. (άλλωστε η εταιρία θα πληρώσει τον έλεγχο, και όλοι μας γνωρίζουμε ότι, όποιος πληρώνει έχει και τον πρώτο λόγο!! Ή όχι??).

 Δηλαδή εμείς ζητούμε να ελέγξει το κράτος την εταιρία, και η αρμόδια υπηρεσία, ζητάει από την καταγγελλόμενη εταιρία, να ελεγχθεί από μόνη της, (να καταδικάσει πχ η εταιρία με δικά της έξοδα τον εαυτό της!!). Μπορείτε να το φανατιστείτε, εταιρία να πληρώνει τον έλεγχο της και να τον βγάζει καταδικαστικό?? Σικ.. Το ωραιότερο, το θεωρούν και φυσιολογικό!!, σε κατ΄ ιδία προφορική τους αναφορά, μας διαβεβαιώνουν πως αυτό κάνουν και οι μεγάλες εταιρίες. Δηλαδή, οι πολίτες αυτής της χώρας, ζητούν την προστασία από το κράτος για μια δίκαιη και ισόνομη μεταχείριση όπως αρμόζει στο Σύνταγμα μας και η παραπάνω αρμόδια υπηρεσία, παραπέμπει την υπόθεση στην καταγγελλόμενη εταιρία!!!! 

Και αφού γίνει ο έλεγχος από την εταιρία (στον εαυτό της και πληρώσει κάποια χιλιάρικα) θα την πάρει η υπηρεσία και θα την επικυρώσει ως νόμιμη!! Πόσα θέλουν ακόμη να μας ¨τρελάνουν¨ δεν ξέρω…

 Τα συμπεράσματα δικά σας. Γιατί τα δικά μου συμπεράσματα είναι.. άστα να πάνε!!!!! Δεν ξέρω πια που βαδίζουμε.., διότι το κράτος ως αρμόδιο για την τήρηση των νόμων, για ένα κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να λειτουργεί μ αυτόν τον τρόπο. Όλοι σ΄ αυτήν την χώρα είναι υποχρεωμένοι (δυνατοί και αδύνατοι) να τηρούν τους νόμους και για να συμβεί αυτό, το κράτος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του επεμβαίνει για να τηρούνται τα νόμιμα. 

 Τώρα, αν το κράτος δεν ελέγχει, αλλά το ίδιο το κράτος παραπέμπει με διάφορος τρόπους στον ιδιώτη που καταγγέλλεται, να βγάλει δικά του πορίσματα και να τα επικυρώνει κατόπιν, τότε, το κράτος δικαίου δεν είναι κράτος δικαίου, αλλά κράτος παρίας…., στα χέρια των ισχυρών, να μην πω καμιά άλλη λέξη που μου έρχεται (από αγανάκτηση)… 

 Η ηγεσία της ΠΕ Σερρών, ο αντιπεριφερειάρχης, ο Περιφερειάρχης, όλα καλά… 

Εκτός από εκδηλώσεις.. στην πραγματική ζωή εγκρίνουν αυτά τα έγγραφα των υπηρεσιών τους? Νοιώθουν καλά.. είναι στα πλαίσια του κράτους δικαίου.., ή να μην ρωτώ διότι τώρα έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο..

 Γιάντσιος Ιωάννης
 τηλ. 6976639687 
 Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος των καταγγελλόντων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ