Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022 : Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΡΖΗ

ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ "ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ" ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 


«Υπηρεσιακός ο Προϋπολογισμός από μια Υπηρεσιακή Δημοτική Αρχή και μια έμμεση ομολογία του Δημάρχου για το νέο κολυμβητήριο… «τα έργα δεν θα ξεκινήσουν το 2023» 

Ο Βασίλης Τερζής Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στις δύο ειδικές συνεδριάσεις (Ισολογισμός 2021 και Προϋπολογισμός 2023) του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών την Τετάρτη 21-12-2022 επισημαίνει ότι παρα την δήλωση του Δημάρχου Σερρών η μη εγγραφή - αναφορά στον προϋπολογισμό του 2023 του ποσού των 5.500.000€ για το νέο κολυμβητήριο στην Ομόνοια, επιβεβαιώνει ότι δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν έργα σε αυτό το 2023.

Και δήλωσε μεταξύ αλλων ο Βασιλης Τερζής :

"Ανάμεσα στα «τυπικά» και «υπηρεσιακά», σε ερώτημα που έθεσα για την απουσία εγγραφής του ποσού των 5.500.000 από τους κωδικούς εσόδων και εξόδων, για την κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, είχαμε και την έμμεση ομολογία του κ. Δημάρχου, πως το 2023 δεν Προβλέπεται να ξεκινήσει το έργο, για αυτό σωστά αφαιρέθηκε η εγγραφή. Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες σε ΦΕΚ, οδηγίες του Υπουργείου, «…για κάθε έργο, υπηρεσία, προμήθεια ή μελέτη, ανεξαρτήτως της πηγής χρηματοδότησής τους, πρέπει να εγγράφονται ως δαπάνη στον προϋπολογισμό, μόνο τα ποσά που Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν εντός του οικονομικού έτους που αυτός αναφέρεται». Θα ολοκληρωθεί η μελέτη, θα προκηρυχθεί ο διεθνής, ηλεκτρονικός διαγωνισμός, θα προηγηθούν όλες οι διαδικασίες, για να οριστεί ο ανάδοχος, να ξεκινήσει το έργο. Αν θα γίνει μια δαπάνη, τότε το αντίστοιχό ποσό, με αναμόρφωση, θα εγγραφή στον προϋπολογισμό του 2023. Μακάρι… Τα 5.500.000 υπάρχουν από τον Αύγουστο του 2019 και οι 870.000 για τη μελέτη και τη βιοκλιματική του κατασκευή από τον Μάιο του 2020. Τον ψήφισα το Προϋπολογισμό, τον «Τυπικό», τον «Υπηρεσιακό», έχω εμπιστοσύνη στους Υπηρεσιακούς" 

Και επειδή ο Βασίλης Τερζής πραγματοποιεί τεκμηριωμένες παρεμβάσεις με στοιχεία  η τοποθερησή του γεννά ευλογα ερωτήματα

Τελικά  ποιο ήταν το υψος της περιβόητης ''Χρηματοδότησης Καραμανλή" 870.000 ευρώ  ή 1.000.000 ευρώ  ; Και εντελει η εν λογω χρηματοδότηση αποδείχθηκε οτι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕΡΡΩΝ , αφου δεν βρέθηκαν πιστώσεις για να πληρωθεί  η εταιρεία που ανέλαβε την σύνταξη της βιοκλιματικής μέλετης , όταν παρέδωσε την 31.08.2022 τον λογαριασμό με παραδωτέο το πρώτο τμήμα αυτής  και μετα οκτώ μήνες αναμονής αναγκάστηκε και "δήλωσε παύση  εργασιών"  την 08.05.2023 !!!!


3 σχόλια:

  1. Όσο και να προσπάθησε ο Τερζής δεν έσωσε την παρτίδα, από τις ελάχιστες αξιόλογες φωνές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Η αντιπολίτευση άφωνη, ύποπτη, συνυπεύθυνη και συνένοχη για την κατάντια του δήμου, μια χαμένη τετραετία. Επειγόντως να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σερραίοι δημότες αλλάξετε τον σημερινό Δήμαρχο της λεζάντας Χρυσάφη, ο οποίος είναι καταστροφικός για τον Δήμο Σερρών. Οποιοσδήποτε από τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Σερρών τον διαδεχθεί στο τιμόνι του Δήμου θα είναι πολύ καλύτερος. Είναι λάθος οι δημότες να ψηφίσουν κομματικά στις δημοτικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν υπήρχε αντιπολίτευση στον Δήμο Σερρών, δεν θα υπηρχε σήμερα Χρυσάφης. Ο Φωτιάδης με την παράταξη του, κράτησαν ζωντανο τον Χρυσάφη με τη στήριξη που του δίνανε σε όλη τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας. Δυστυχώς είναι λυπηρό, που ο χάρτινος Χρυσάφης με την ΚΟΥΦΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ, διεκδικεί και πάλι τον Δήμο Σερρών με ελπίδες. Μεγάλη η ευθύνη της αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ