Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

MOUSTAFA, ΠΟΙΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ;



Προς απάντηση κάποιων αναγνωστών που κόπτονται για την τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σχετικά με τον διαγωνισμό συντηρησης του πρασίνου των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Σερρών θα θεσω τον εξης προβληματισμό.

Η οικεία προκύρηξη του διαγωνισμού για το πράσινο του Δήμου Σερρών στα απαιτούμενα δικαιολογητικά επί ποινή αποκλεισμού ανέφερε στο άρθρο 3 παρ. 2 δ3  : " δ.  Πιστοποιητικά  Δ1 ..., Δ2...., Δ3 ... ότι παρείχε παρόμοιες υπηρεσίες σε κοινόχρηστους χώρους κατα την τελευταία τριετία (3ετία) και συνολικού ύψους του προϋπολογισμού"

Θυμίζω ότι ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 353.000 ευρώ ενώ μόνο της Ενότητας του πρώην Δήμου Σερρών ήταν 185.000 ευρώ, δηλαδή ο υποψηφιος έπρεπε να έχει προϋπηρεσία παροχής παρομοίων υπηρεσιών ποσού 176.500 ευρώ  ή 92.500 ευρώ κατά περίπτωση την τελευταία τριετία.

Πόσες όμως επιχειρήσεις ήταν αυτές που συγκέντρωναν την ανωτερω προϋπόθεση; Ειναι συνταγματικό εκ προϊμίου να αποκλείονται οι νέοι επιχειρηματίες από έναν δημόσιο διαγωνισμό; Μήπως εντέχνως "φωτογραφιζε" κάποιους η προκύρηξη αυτή;

Τι κάνει το Επιμελητήριο προκειμένου να προστατέψει τα μέλη του από τις αλχημίες και αυθαιρεσίες των Δημαρχων και λοιπών διοικητών Δημοσίων Υπηρεσιών όταν προκηρύσσουν δημοπρασίες, αφού εκ του νόμου ο πρωταρχικός σκοπός των Επιμελητηρίων είναι "η προστασία των επαγγελματων στην περιοχή τους".

  

2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 28/80 ΚΑΙ Ο ΕΚΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ.
    ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ,
    ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΑ ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΘΕΙ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΠΑ ΩΠΑ ΜΕΓΑΛΕ ΩΠΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΘΥΜΩΣΕ Ο ΙΑΚΧΟΣ ΠΟΥ ΚΟΨΑΝΕ ΤΗ ΔΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΜΕΡΙΝΟΥΤ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ.ΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑΣ ΑΒΒΒΒΒΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΜΠΕ ΜΠΕ ΜΠΕ ΙΑΚΧΟΥΛΗ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΕΤΕ ΤΩΡΑ Ο ΙΑΚΧΟΥΛΗΣ?ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ.ΒΡΕ ΖΑΓΑΡ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑΣ ΤΗ ΔΛΕΙΑ ΝΑ ΚΩΒΑΝ.ΤΕΤΟΙΟ ΘΥΜΟ ΒΓΑΙΖ.ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΒΛΑΧΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΦΤΑΚΙ ΤΟΝ ΜΕΓΚΛΟΥΛΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ.ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟΥΛΗ ΤΟ ΓΥΦΤΟΥΛΗ.ΑΙ ΣΙΧΤΙΡΙ ΚΟΠΡΟΣΚΛΑ ΝΤΙΜΑΡΧΟΙ.

    Ο ΧΩΡΙΑΤΟΥΛΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ