Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

"ΜΑΪΜΟΥ" Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ (2)


ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ,  Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΕΙΠΕ ...





Ο ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών θέτει θέμα άμεσης διακοπής της λειτουργίας του υπάρχοντος φορέακαισύστασης Νόμιμου Φορέα Διαχείρισης

Στο θέμα της σύστασης του Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιάς Α.Ε. αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών και θέτει θέμα νόμιμης σύστασής του και συστήνει προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών την άμεση διακοπή της λειτουργίας του και τησύσταση Νόμιμου Φορέα Διαχείρισης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Σερρών έχει ως εξής: 
Οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι Ανώνυμες Εταιρείες που από τη φύση τους και από τον Εμπορικό Νόμο είναι Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ακόμη και αν στο Καταστατικό τους αναφέρουν το αντίθετο.

Πως λοιπόν ο κ. νομάρχης και η πλειοψηφία του νομαρχιακού συμβουλίου αποφάσισε να συστήσει μια ΑΕ με την παραπλανητική επωνυμία Φορέας Διαχείρισης του Λαϊλιά και μάλιστα τοποθετώντας ως πρόεδρο ιδιώτη;

Ήδη από 13 Μαΐου 2008 στο site infoserres.gr, αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Κεντρικής ΜακεδονίαςΔιεύθυνση Δασών, έβγαλε «Κόκκινη κάρτα» στο νεοσύστατο Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά και χαρακτηρίζει «παράνομες» τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί και έχουν στόχο την αξιοποίηση του ορεινού όγκου.

Με έγγραφο στις (15/4/2008) η Διεύθυνση Δασών της Π.Κ.Μ. ξεκαθαρίζει προς την αντίστοιχη υπηρεσία των Σερρών, πως : «Το δάσος του Λαϊλιά διαχειρίζεται με βάση τις ισχύουσες διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, όπου ορίζονται οι επεμβάσεις και τα έργα που μπορούν να γίνουν στα δάση και στις δασικές εκτάσεις καθώς και στους φορείς στους οποίους είναι δυνατή η παραχώρηση».

Όπως είναι γνωστό, στις 23/1/2008 συστάθηκε ο νομαρχιακός φορέας για την διαχείριση του όρους Λαϊλιά, με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Λαϊλιά-Α.Ε» και τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΪΛΙΑΣ Α.Ε». Από τους βασικούς στόχους του φορέα είναι η αναδιοργάνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων, σε μία έκταση 250 στρεμμάτων, ώστε να αναπτυχθεί ο ορεινός τουρισμός.

Η Διεύθυνση Δασών της Π.Κ.Μ, ξεκαθαρίζει πως η «ΛΑΪΛΙΑΣ Α.Ε» δεν έχει κανένα απολύτως νόμιμο δικαίωμα, να προχωρήσει σε αξιοποίηση οποιασδήποτε έκτασης στον ορεινό όγκο : «Οποιαδήποτε επέμβαση ή κατάληψη από τους μετόχους της είναι παράνομη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο έγγραφο προς τη Διεύθυνση Δασών Σερρών, η Π.Κ.Μ τονίζει πως ο «Φορέας Διαχείρισης Λαϊλιά – Α.Ε» δεν έχει καμία σχέση με τους φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, που συστήνονται με Προεδρικό Διάταγμα. Ενώ τονίζει με νόημα : «Η επωνυμία (της «ΛΑΪΛΙΑΣ Α.Ε») είναι μάλλον παραπλανητική».
Ο αντινομάρχηςκ. Καλαθάς, επικοινώνησε με την διευθύντρια της Δ/νσης Δασών της ΠΚΜ, Αρχοντούλα Τσακιστράκη, στην οποία διαμαρτυρήθηκε για το έντονο ύφος και το περιεχόμενο του εγγράφου.

«Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Λαϊλιά. Δεν μπορεί να μας σταματήσει η γραφειοκρατία» τόνισε ο Βαγγέλης Καλαθάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, επανέρχεται στο τεράστιο αυτό ζήτημα μετά και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και συνεχίζονται από τη διεξαγωγή του ΕΝΤΟΥΡΟ, θεωρώντας βέβαια καθαρή υπεκφυγή την τότε απάντηση του κ. αντινομάρχη που θεώρησε γραφειοκρατική υπόθεση τη σύσταση Νόμιμου Φορέα Διαχείρισης του Λαϊλιά, ο οποίος όμως κατά τη γνώμη μας εκτός όλων των άλλων θα έχει τη δυνατότητα να εκταμιεύει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει, όπως φαίνεται παρακάτω. 
Αντ’ αυτού η νομαρχία Σερρών δημιούργησε μία ΑΕ, η οποία δεν θα ελέγχεται από κανέναν και γι’ αυτό άλλωστε από καμία διάταξη νόμου δεν προβλέπεται.
Θα ήταν ενδιαφέρον εδώ να μας πληροφορήσει ο κ. νομάρχης αν σε κάποια άλλη περιοχή NATURA από τις 360 που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, έγινε παρόμοια Α.Ε και με ποια αποτελέσματα.

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο νόμος στο άρθρο 15, αναφέρει

Αρθρο 15- Φορείς διαχείρισης
α. Με το Π.Δ που προβλέπεται στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 21 του ν. 1650/1986, μπορεί να συνιστώνται Ν.Π.Δ.Δ. ως φορείς διαχείρισης, με σκοπό τη διοίκηση και διαχείριση των περιοχών, στοιχείων και συνόλων της φύσης και του τοπίου που αναφέρονται στο άρθρο 18 του ν. 1650/1986. Τα Νομικά Πρόσωπα αυτά είναι κοινωφελούς χαρακτήρα και εποπτεύονται από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων
γ.Αν δεν έχoυν συσταθεί φορείς διαχείρισης ή δεν έχει υπαχθεί η διαχείριση του προστατευόμενου κατά περίπτωση αντικειμένου σε υφιστάμενο φορέα διαχείρισης μπορεί να ανατίθεται σε υφιστάμενες δημόσιες υπηρεσίες ή σε ειδικές υπηρεσίες που συνιστώνται για το σκοπό αυτόν κατά τις κείμενες διατάξεις, σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμίδων, σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) και δημόσια ερευνητικά κέντρα ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που έχουν διακριθεί για το έργο τους στον τομέα της προστασίας της φύσης ή γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος και τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη τεχνική και επιστημονική υποδομή, καθώς και αποδεδειγμένη εμπειρία στην υλοποίηση ανάλογων έργων. 


Σε κάθε φορέα διαχείρισης συνιστώνται μέχρι και είκοσι (20) θέσεις επιστημονικού και δέκα (10) θέσεις διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.


    ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ  ΑΠΟ     ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΑ ΚΑΛΑΘΑ ...

12 σχόλια:

  1. ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ; ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ; ΙΑΚΧΕ ΨΑΞΕ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη η δουλίτσα στλήθηκε τελικά για να φαγωθούνε μερικά χρήματα και μετά μήπως και σωθεί το δικό μας παιδι ο Γιωργάκης.Στην υγειά των κορόιδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιακχε, πάλι τα σκάτωσε ο Καραμήτρος, θελει να γίνει και Δήμαρχος ο ακαμάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑ ΠΑΛΙ Ο ΦΩΤΙΑΔΗΣ,
    ΠΑΝΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΡΑΚΟ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΕΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΑΝΑΡΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ.
    ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ? Ή ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TΕΛΙΚΑ Η ΑΝΕΣΕΡ ΕΔΩΣΕ Η ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΜΑΙΜΟΥΦΟΡΕΑ;ΚΑΙ ΑΝ ΕΔΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ Η ΠΑΜΕ ΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος . Ολοι να στηρίξουμε τον Ηλία Γκότση .
    Να μπει επιτέλους τάξη σ΄αυτή τη πόλη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΡΕ ΙΑΚΧΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ?
    ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;

      ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ. ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ

      Διαγραφή
    2. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΙΑΚΧΟ γιατί δεν κοιτάει κόμματα . Θα συμφωνήσει με το σωστό και όχι ποιός το λέει .
      Επίσης θέλω να του δώσω συγχαρητήρια γιατί δεν κόβει κανένα σχόλιο και δίνει βήμα σε όλους που θέλουν να γράψουν .

      Διαγραφή
    3. ΔΕΝ ΦΤΥΝΕΙΣ Τ΄ΑΡΧΙΔ@Α ΣΟΥ, ΒΛΑΜΕΝΕ.

      Διαγραφή
  8. Γιωργακη , οσο και να βριζεις ερχεται η σειρα σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ