Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ : Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ

       Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ KAI ΕΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

 

Συνέχεια από την ανάρτηση :

o iakxos : ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ , ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΓΟΡΕΥΕΙΝ ;:   ΣΤΟΥΣ ΚΝΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Με επιστολή προς τα ΜΜΕ ο Αθανάσιος Μποϊκος κατά την προσφ...

Περαν της πολιτικής διάστασης του θέματος που έθιξε ο συντάκτης της επιστολής για την αήθη σταλινικ΄ή συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον δικηγόρο Ηλία Αμαξόπουλο (χαρακτηριστικό της Καραμανλικής νοοτροπίας διοίκησης των Συμμάχων) η δικηγόρος Ιωάννα Μπάτζιου με την ανωτέρω τοποθετησή της ως απλή Σερραία Δημότισα , άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για την Δημοτική Αρχή την νυν και την απερχόμενη και ειναι ευκαρία να ανοίξει μια ουσιαστικ΄ή συζήτηση για την υποχρέωση χρηστ΄΄ης διοικησης που υπέχουν οι αιρετοί μας στον Δήμο Σερρών και όχι μόνο ...

Οταν η δικηγόρος μίλησε ως Δημότισα , "εθεσε το δάχτυλο επι τον τύπο των ήλων" και εθιξε την πραγματική και ουσιαστική διάσταση του γεγονότος και την εγληματική αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής συμπεριλαμβανομένης και της κατ' εφημισμόν Αντιπολιτευσης που σημερα ειναι ασκει την εξουσία.

Ο Δημος Σερρών στερείται νομικής υπηρεσίας από το 2020,  διαθετει μόνο Προιστάμενο τον "εφεδρο" Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλη Κατιρτζόγλου, τρεις δικηγορίνες ειδικούς συνεργάτες του Δημαρχου και εκ συστήματος ανέθετε την εκπροσωπισή του σε εξωτερικούς δικηγόρους σπαταλώντας επι χρόνια δεκαδες χιλαδες ευρώ ενω το ιδιο συνεβαινε και με τις νομικές γνωματεύσεις που ζητούσε κατα περιπτωση.

Επι θητείας μονο της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε 45 μέρες εγιναν αναθέσεις για τριάντα πέντε υποθεσεις οι οποιες μεχρι να εκδικαστουν σε τελικό βαθμό τουλαχιστον θα; τριαπλασιαστούν. 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή ειναι υποχρεωμένη να κοστολογήσει τις εν λογω αναθέσεις και να αναλογιστεί την οικονομική ζημία που εχει προκαλέσει στον Δήμο η εγκληματική παράληψη της Συμμαχίας Σερραίων να φροντίσει ως όφειλε η Προκύρηξη για την πρόσληψη εμμίσθων δικηγόρων να είχε δημοσιευθεί πριν την συνταξιοτότηση της κ. Τσινίκα από το 2019 ίσως , ενω ο παροπλισμός του κ. Αμαξόπουλου ειναι θεμα ειδικής διερευνησης και  αντιμετπωπισης. 
 
Η παρούσα Δημοτική Αρχή ειναι υποχρεωμένη διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο , να καταγράψει τα ποσα που διατέθηκαν για αμοιβές εξωτερικών δικηγόρων και ειδικών συνεργατών του Δημάρχου την περίοδο της διακυβέρνησης Χρυσάφη ώστε να καθοριστεί η ζημία που υπέστη ο Δήμος από την ακατάσχετη οικονομική αιμοραγία , η οποια οπως φαίνεται θα συνεχιστεί επι μακρον.

Είναι καιρός κάποιοι πολιτικοί αριβίστες να λογοδοτήσουν για τις παραλήψεις τους και να αποδοθούν  ευθύνες ... και αυτό δεν επαφέται στην διακριτική  ευχέρεια των ΕΝ.ΤΟ.Σ. στα πλαίσια της ηλίθιας λογικής "για την ανάπτυξη του Δήμου δεν περισσέυει κανείς ..." , μια φράση κλισέ που συχνά ακούγεται από πολιτικάντηδες αιρετούς, ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Δημοτικής Αρχής, στα πλαίσια της χρηστής Δημόσιας Διοίκησης , της Διαφάνειας και της προάσπισης του Δημοσίου Συμφέροντος.

Οι Δημότες έχουν ήδη αγανακτήσει ... 


22 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα λέει η κα Μπάτζιου και είναι βέβαιο ότι τελικά θα δικαιωθεί και θα προσληφθεί.
    Να δούμε όμως πότε και ποιος ή ποια θα της πληρώσει τα αναδρομικά για την καθυστέρηση της πρόσληψης και την αυθαίρετη ερμηνεία της νομοθεσίας .
    Μην ανησυχείτε όμως, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, ΔΕΝ την πληρώνουν οι Δημότες, αλλά ο υπαίτιος αιρετός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαπιστωνω την ευρυμαθεια σου σε καθε σχολιο. Τωρα και νομικος. Επισης ευαισθητος στη διασπαθιση του δημοτικου χρηματος. Αναρωτιεμαι ομως γτ δεν διαμαρτυρωσουν στη θητεια του Χρυσαφη που δοθηκαν αμετρητα λεφτα με αλογιστο τροπο σε φιοριτουρες και λαχανα.

      Διαγραφή
    2. Κάτι λίγα νομικά, λόγω προηγούμενης ιδιότητας μου, φαίνεται πως κατέχω. Μπορείς να ρωτήσεις και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου.
      Όσον αφορά την αστική ευθύνη, αυτή σχετίζεται με τη ζημία που οι υπάλληλοι μπορεί να προξενήσουν είτε στο Δημόσιο είτε στους διοικουμένους, με πράξεις ή παραλείψεις τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η ευθύνη βέβαια αυτή υφίσταται μόνο έναντι του Δημοσίου και όχι έναντι τρίτων προσώπων-διοικουμένων που τυχόν βλάπτονται. Τούτο σημαίνει ότι οι διοικούμενοι δεν μπορούν, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, να ασκήσουν ευθεία αγωγή αποζημίωσης κατά υπαλλήλων για ζημία που τους προξένησαν οι τελευταίοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Μπορούν, όμως, να καταθέσουν τέτοια αγωγή κατά του Δημοσίου, το οποίο είναι αστικώς υπεύθυνο για την αποκατάσταση της ζημίας την οποία προξένησαν οι υπάλληλοί του, το οποίο δύναται στη συνέχεια να στραφεί αναγωγικά κατά αυτών. Σε κάθε
      περίπτωση, απαιτείται έκδοση απόφασης των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων....
      Εγκύκλιος 162 - 12261/2024 - Αιρετοί δήμων: Άσκηση έργου, καθήκοντα, δικαιώματα, υποχρεώσεις, πειθαρχικές και άλλες ευθύνες,

      Διαγραφή
    3. Άφησε κατα μερος Δήμο τις Εγκυκλίους και απάντησε για τις ρεμούλες του Χρυσάφη και την διασπάθηση του χρηματος των Δημοτών, LED , ΚΕΔΗΣ, λουλούδια, απευθείας αναθέσεις, Δημοτικό Γήπεδο , Κολυμβητήρια , στρατία από αχρηστους ειδικούς συνεργάτες , αμοιβές δικηγόρων και τόσα άλλα

      Διαγραφή
    4. Εγώ δεν είμαι ταξιτζής, να τα ξέρω όλα και να γνωματεύω επί παντός επιστητού.
      Οι νόμοι ισχύουν για όλους, όσους διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και έχουν ποινική, πειθαρχική και αστική ευθύνη, για τυχόν διασπάθιση αυτού.
      Αν εσύ, ή όποιος άλλος γνωρίζεται συγκεκριμένα στοιχεία για έκνομες ενέργειες, της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στην οδό Μεραρχίας 51, θα βρεις τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

      Διαγραφή
    5. Όπα.....πάλι σαν τσουτσου πετάχτηκες.
      Είσαι για την νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου, και άμεσα.
      Έχεις αναλάβει εργολαβικά τον ξεφτιλισμο της παράταξης σου.
      Α.....ρε κακομοίρη συνταξιούχε χωροφύλακα

      Διαγραφή
    6. Της οποίας η οποίας προσφυγή απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος20 Φεβρουαρίου 2024 στις 2:50 μ.μ.
      Μήπως είσαι ο Κώστας, που τα είχε η μάνα του με έναν Χωροφύλακα?
      Ρωτάω, μήπως είσαι ο γιος μου.

      Διαγραφή
    8. Ως νόμιμη κρίθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ( απέρριψε την σχετική προσφυγή ) .Η απόφαση της δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιαγκα να μην προχωρήσει στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την πρόσληψη δικηγόρων , μη υπογράφοντας την σχετική απόφαση πρόσληψης του επιτυχόντα από την διαδικασια που είχε υλοποιηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή .Το οποίο σημαίνει ότι ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των δυο δικηγόρων ακυρώνεται

      Διαγραφή
    9. "Ως νόμιμη κρίθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ( απέρριψε την σχετική προσφυγή ) .", μόνος συνέταξες αυτή την αριστουργηματική φράση, μαζί με την διευκρίνιση της παρένθεσης;

      Διαγραφή
    10. Το έκανε αντιγραφή από το Serresbomb, που το είπε ο Καρίπογλου στον ΤΖΟΤΖΟ.

      Διαγραφή
    11. Όχι ο Σέρρεςμπομπας το έγραψε έτσι ακριβώς. Κάτι ξέρει αυτός καλύτερα από εμένα

      Διαγραφή
  2. Γιατί ρε μάγκες να πάρουμε την Νεοδημοκρατησα; Ας έβγαινε ο Χρυσαφης να την πάρει όπως τόσους και τόσους... Η Δήμαρχος έχει την δυνατότητα να πάρει τους συνεργάτες της αρεσκείας της. Αυτό νομίζω είναι δικαίωμα της κάθε Δημάρχου. Όπως έκαναν όλοι. Και κάτι άλλο... Είδαμε τι έκαναν οι νεοδημοκρατες τόσα χρόνια μας έφτασαν στον πάτο τον νομό Σερρών. Φτάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιωάννα ποιος σε έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δώδεκα παρά ένα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 3:44, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, ο κάθε Δήμαρχος έχει "το κάθε δικαίωμα" να πάρει ως ειδικούς συνεργάτες, ανθρώπους δικούς του, της αρεσκείας του, του χώρου του, έτσι γινόταν έτσι θα γίνεται πάντα, καλώς ή κακώς. Εδώ όμως δε μιλάμε για Ορισμό Ειδικών Συνεργατών, εδώ μιλάμε για Πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού. Εάν ο πρώην θέλησε φωτογραφικά να προσλάβει κάποιον/α αλλά και η νυν πράξει το ίδιο είναι εξίσου κατακριτέοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έληξε αυτό το θέμα . Πάμε για άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι και τοσο σίγουρο αλλά τον Σερραίο Δημοτη δεν τον ενδιαφέρει το πρόσωπο αλλά το να έχει ο Δημος εμισθους δικηγόρους ωστε να σταματήσει η αιμοραγία διότι δεν υπάρχει σάλιο στα Ταμεία.

      Διαγραφή
  6. Εμαθαν να μασουλανε τωρα τους κακοφαινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ τώρα που έδωσαν 35 υποθέσεις σε Δικηγόρους των Αθηνών, τα πιάσαμε τα λεφτά μας.
      Ντροπή στον Δικηγορικό Σύλλογο και τους Δικηγόρους των Σερρών, που ανέχονται να τους εμπαίζουν.

      Διαγραφή
  7. η προσφυγή απορρίφθηκε γιατί η ανάκληση της Μητλιάγκα ήταν ανυπόστατη και άρα δεν παράγει έννομα αποτελέσματα...!!!!! Τώρα αρχίζουν τα όργανα....
    Διαβάστε σωστά την απόφαση....τα νομικά είναι δύσκολα γράμματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα εκτεθεί η Δήμαρχος βλέπω αυτή να έχει θέματα με την δικαιοσύνη και όχι ο Χρυσαφης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπω την Μητλιάγκα, να προχωράει σε άμεση πρόσληψη της Μπάτζιου και τον Καρίπογλου νε μένει με την όρεξη....
    Εκτός αν θέλει η Βαρβάρα, να πληρώσει αυτή από την τσέπη της, τα όποια αναδρομικά επιδικαστούν στην Ιωάννα, από την καθυστέρηση της πρόσληψης της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ