Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ: ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΡΑΙΟΥΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΒΟΥΛΟ

 

Πρόσφατα και μετά από ένα λάθος στη διαδικασία της εκλογής, εκλέχτηκε τελικά για πρώτη φορά μετά την εφαρμογή του Νόμου 3852/2010 «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Σερρών.

 Επί της ουσίας όμως το πρόσωπο που επιλέχθηκε πληροί τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος; Και ομιλώ για το πνεύμα και όχι για το γράμμα του νόμου, γιατί τυπικά δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού διορθώθηκε το λάθος (*) με τα 2/3 επί του συνόλου και όχι επί των παρόντων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

 Το αρχικό άρθρο 77 του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» προέβλεπε ότι «ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής». Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να απαγορεύεται σε οποιονδήποτε υποψήφιο δημοτικό, περιφερειακό ή βουλευτή να θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Γιατί μόνο έτσι διασφαλίζεται η Αντικειμενικότητα του Συμπαραστάτη, την οποία θέτει ως προϋπόθεση ο νομοθέτης, τον οποίο εξισώνει με τον Συνήγορο του Πολίτη και τις άλλες ανεξάρτητες αρχές και τα υπόλοιπα ελεγκτικά όργανα της πολιτείας. 

 Επίσης το ίδιο άρθρο, προβλέπει στην πρώτη παράγραφο «ο Συμπαραστάτης» να είναι πρόσωπο εγνωσμένου ΚΥΡΟΥΣ και εμπειρίας. Και δεν μπορεί κατά την γνώμη  μου να έχει ΚΥΡΟΣ (άσχετα από τις γνώσεις και την εμπειρία) ένας ή μία που στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος/α με οποιαδήποτε παράταξη. 

 Τονίζω, ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με το πρόσωπο που επιλέχθηκε και το οποίο μόνο εξ όψεως γνωρίζω. Οι επιφυλάξεις μου έχουν να κάνουν σχετικά με το πόσο ανεξάρτητα, ανεπηρέαστα και με πολιτική ουδετερότητα θα μπορεί να επιτελέσει το έργο του κάποιος που μέχρι προχθές (ή και σήμερα😉) ανήκει σε συγκεκριμένη Δημοτική Παράταξη. 

 Ενδεχομένως να προσπερνούσα αυτές τις επιφυλάξεις μου αν βρισκόμασταν σε ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ. Σε μια χώρα όμως που τα σκάνδαλα διαδέχονται το ένα το άλλο και σε ένα δήμο που βρίσκεται πολύ κάτω από τον ΜΕΣΟ ΟΡΟ των δήμων στην Ελλάδα, θα έπρεπε τα εχέγγυα του προσώπου που επιλέχθηκε να είναι πολύ πιο ενισχυμένα, κάτι που οπωσδήποτε δεν συντρέχουν σε αποτυχόντα δημοτικό σύμβουλο. 

 Για τον ίδιο λόγο προβλέπεται η ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 για την εκλογή του «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ», ακριβώς για να μην μπορεί μία παράταξη να επιβάλλει την θέλησή της σε ένα πρόσωπο ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΟΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ και ΕΜΠΕΙΡΙΑ. 

Εκτός αν ομολογούμε ότι στον Δήμο Σερρών, ως τον  μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας μετά τον δήμο Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο που να διαθέτει αυτά τα προσόντα. 

 Παναγιώτης Κοτρώνης 

 Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

(*) Δυστυχώς Παναγιώτη το λάθος δεν διορθώθηκε, έτσι τους βολεύει να νομίζουν


6 σχόλια:

  1. Στις επόμενες εκλογές θα είμαι εγώ υποψήφιος. Αρκετοί με ξέρετε . Αφήνω αυτό το σχόλιο εδώ για να σας προβληματίσει το ποιος μπορεί να είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτρωνης: μια ζωή εμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ βρήκες να κριτικάρεις τον Παναγιώτη;
      Με τον Ίακχο είναι ομοϊδεάτες και δείχνουν αμοιβαία υποστήριξη από πάντα.

      Διαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα ... Που την είδες την εμπάθεια; Και πολύ ευγενικός ήταν ο Κορώνης μπροστά σε αυτό το μασκαραλικι που βιώσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευγενικός ήταν ο Κορώνης, πήρε το χαρακτηριστικό από ένα μπάρμπα του, που είχε στην Κορώνη.

      Διαγραφή
  4. Ο Κοτρωνης είναι ενας από τους 6 - 7 γραφικούς - περιθωριακους που κρίνουν και κατακρίνουν τους πάντες, εκτός από τους αποτυχιμενους, πολιτικά, εαυτούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ