Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΗ

ΜΕΓΚΛΑ, ΡΟΥΣΣΟ, ΚΕΧΑΓΙΑ ... ΞΥΠΝΑΤΕ

 "ΤΖΑΜΠΑ ΚΑΙ ΕΙ Η ΛΑΜΠΑ" θα σας έλεγε τώρα η θεία μου η Ελπινίκη



Για πρώτη φορά το Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν επιτρέπεται έξωση για δυστροπία του μισθωτή (δηλαδή μη προσήκουσα καταβολή του μισθώματος) όταν έχει γίνει τακτική αγωγή για μείωση λόγω της οικονομικής κρίσης.

 
«Η κρίση που πλήττει την αγορά εδώ και τρία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή και από τα δικαστήρια, τα οποία δείχνουν να αναγνωρίζουν πλέον τη δεινή οικονομική θέση που έχουν περιέλθει οι εμπορικές επιχειρήσεις και να βγάζουν αντίστοιχες αποφάσεις προς όφελός τους», σημειώνει σε επιστολή της προς τους εμπορικούς συλλόγους η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
«Το δικαστήριο», συνεχίζει η ανακοίνωση, «λαμβάνει υπόψη του την έλλειψη υπαιτιότητας του μισθωτή και πραγματικά περιστατικά όπως η μείωση της εγχώριας τουριστικής κίνησης, η γενικότερη κάμψη που υφίσταται στην αγορά, η μείωση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων και η κάθετη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων. Το σκεπτικό του δικαστηρίου πηγαίνει ακόμη πιο πέρα, δηλαδή να διατηρηθεί έστω και προσωρινά η σχέση της μίσθωσης, κρατώντας τη ζωντανή και αποτρέποντας την απονέκρωση της».
Κατά συνέπεια, εκτιμάται ότι υπάρχει μία εξέλιξη στη μάχη που δίνουν πολλοί έμποροι για μείωση των ενοικίων τους απέναντι σε «απρόθυμους» ιδιοκτήτες.

Εφόσον καταθέσουν αίτηση στο δικαστήριο για μείωση του μισθώματος λόγω της κρίσης, μπορούν να επικαλούνται την σχετική απόφαση, την οποία μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία της ΕΣΕΕ ή από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και να ζητήσουν την προσωρινή αναστολή του δικαιώματος των εκμισθωτών να τους εξώσουν, λόγω καθυστέρησης καταβολής του μισθώματος.

3 σχόλια:

  1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΠΑΤΤΑΚΟ;
    Ο “άμεμπτος” κομμουνιστής που κολυμπάει στο χρήμα, ο.....


    “τιμητής” της δημόσιας ζωής, έχει θεία του την γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Ο πατέρας του ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού. Το 1967 ο πατέρας Τσίπρας, είχε αναπτύξει στην Άρτα μία εργολαβική εταιρεία με κάποιες δουλειές.

    Τον καιρό εκείνο υπήρχαν ανεπτυγμένες σ’ ολόκληρη την επικράτεια οι στρατιωτικές Μ.Ο.Μ.Α., οι οποίες ανελάμβαναν έργα επ’ ωφελεία του δημοσίου και με άριστα αποτελέσματα, διοικούμενες από αξιωματικούς του ελληνικού Μηχανικού. Αυτό όμως δυσαρεστούσε τους εγχώριους εργολάβους, που έβλεπαν να χάνουν χρήματα από έργα που το δημόσιο ανέθετε στις Μ.Ο.Μ.Α., δωρεάν βεβαίως!

    Ο πατέρας Τσίπρας ζητά από τον παντοδύναμο τότε γαμπρό του Παττακό, να αποσύρει από την ζώνη ευθύνης της Μ.Ο.Μ.Α., την περιοχή Άρτης, ώστε να επωφεληθούν από τα έργα που πλέον δεν θα ανατίθεντο εις αυτήν. Ο γαμπρός του συναινεί και την αποσύρει.

    Με “ελεύθερο” πλέον το πεδίο ο πατερας Τσίπρας επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αλλά υπερβάλλων εις ζήλον πλουτισμού, κατηγορείται διά οικονομικόν σκάνδαλον, το οποίο ο έντιμος γαμπρός του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το καλύψει. Διευκολύνεται, όμως, από την..... “κατάστασιν”, να διαφύγη εις αραβικήν χώρα, η οποία τότε παρουσιάζει οργασμό τεχνικών έργων, με προτίμησιν αναθέσεως, σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες.

    Μόλις πέφτει η δικτατορία, ο πατήρ Τσίπρας επιστρέφει “εν δόξη”, με το γνωστό κόλπο του αντιστασιακού. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο παίρνοντας έργα του... “φασιστικού” δημοσίου και από κομμουνιστάς Δημάρχους δι’ αναθέσεως πολλές φορές, για να μη ξεχνάμε και τις “δημοκρατικές διαδικασίες”!!



    Πηγή: ellinokratia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζει με προβοκατσια και αν δεν ειναι τοτε θα εχει ενδιαφερον το δημοσιογραφικο ψαξιμο της ιστοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΡΕ ΙΑΚΧΕ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΦΟΥΑΓΕ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ 700 ΤΜ , ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΗ, ΕΞΩ ΕΧΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ( ΠΑΡΑΝΟΜΑ,) ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ