Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΗΛΘΕ, ΕΙΔΕ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ ...

ΠΙΕΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ-ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ευρωπαίας επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ, στον ΣΚΑΪ:

Για την κατάσταση στην Ελλάδα όσον αφορά τους πρόσφυγες και τις συνθήκες κράτησης παράνομων μεταναστών:

«Συζητήσαμε πως διαμορφώνεται γενικά η κατάσταση, έχει γίνει σημαντική πρόοδος, χαίρομαι που το νέο κέντρο προσφύγων θα λειτουργήσει την ερχόμενη εβδομάδα, με εκπαιδευμένο προσωπικό που θα επεξεργάζεται τις αιτήσεις των προσφύγων για άσυλο. Γνωρίζουμε επίσης ότι κάποια κέντρα κράτησης έχουν κλείσει, και ότι άλλα εκσυγχρονίζονται κάτι που επίσης αποτελεί βελτίωση.

»Μάθαμε επίσης ότι αυξάνονται οι παροχές σε όσους τελικά δεν θα επιτραπεί να παραμείνουν στη χώρα, κάτι που είναι επίσης θετικό. Γνωρίζω επίσης ότι ο υπουργός και το επιτελείο του εργάζονται σκληρά για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Υπάρχουν ακόμη μεγάλα προβλήματα όπως οι κακές συνθήκες κράτησης που δεν ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά πρότυπα, για τις οποίες υπάρχουν παράπονα στα διεθνή δικαστήρια, το ανθρωπιστικό ζήτημα πρέπει να λυθεί.

»Συζήτησα το ζήτημα με τον υπουργό αλλά και τον πρωθυπουργό, ότι δηλαδή υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια που δεν έχουν ακόμη απορροφηθεί και θα είναι κρίμα αν χαθούν. Γι αυτό και τα υπουργεία πρέπει να συνεργαστούν αρμονικά και αποτελεσματικά για να αξιοποιήσουν τα χρήματα με τον καλύτερο τρόπο.

»H πρόοδος που έχει γίνει είναι μικρή, θα είναι κρίμα να χαθούν τα χρήματα, υπάρχουν κενά να καλύψουμε και συζητήσαμε που θα ήταν καλύτερα να επενδυθούν τα χρήματα που έρχονται.

Για τον νέο αντιρατσιστικό νόμο και τα περιστατικά βίας:

»Το ζήτημα αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα, τα γεγονότα στη Μανωλάδα φωνάζουν ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν, έδωσα συγχαρητήρια στον υπουργό που αυτό γίνεται, και είναι σημαντικό όλοι όσοι βρίσκονται σε θέσης εξουσίας και επιρροής να καταδικάσουν τη ρητορική και τη βία. Η κατάσταση είναι δύσκολη και αποτελεί γόνιμο έδαφος για λαϊκιστικά και ξενοφοβικά κινήματα, στα οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κερδίσουν τις καρδιές και το μυαλό των ανθρώπων. Γνωρίζω ότι υπάρχει σχέδιο νόμου προς ψήφιση που υπάρχει ήδη στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και θα είναι σημαντικό εργαλείο, η ρίζα όμως του προβλήματος βρίσκεται στην οικονομική κρίση. Οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν μέλλον και να εμπιστεύονται την κυβέρνηση".

»Δεν γνωρίζω ακόμη τις λεπτομέρειες του νέου νόμου, ξέρω ότι πρέπει να γίνουν κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις ώστε ο νόμος να έχει ευρεία υποστήριξη στο κοινοβούλιο, από όλα τα κόμματα, κάτι που είναι θεμιτό, μίλησα με τον υπουργό για το ζήτημα αυτό και με διαβεβαίωσε ότι σύντομα ο νόμος θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, και είμαι πολύ ευχαριστημένη γι αυτό.

Για την επίθεση κατά του ανήλικου αφγανού:

«Δεν γνωρίζω κάτι για την επίθεση ούτε ποιος το έκανε, ελπίζω ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν από το νόμο, το γεγονός προκαλεί αποτροπιασμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ