Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ...

 BΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Πήγε στο Λονδίνο Πρωταθλητής Ευρώπης και γύρισε… Πρωταθλητής Ευρώπης, τρέχοντας με... 100!

Ο Ολυμπιακός, μετά από δύο ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ εμφανίσεις, αφού "πάτησε" την ΤΣΣΚΑ, έριξε στο καναβάτσο και τη Ρεάλ (100-88) και κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο, κάτι που -σε επίπεδο Ευρωλίγκας- είχε κάνει ως τώρα μόνο η Μακάμπι (παλιότερα και η Γιουγκοπλάστικα).

Ο Ολυμπιακός ήταν μαγικός, ήταν καταπληκτικός, ήταν το απόλυτο αφεντικό για 30 λεπτά! Γιατί η Ρεάλ έκανε το τέλειο πρώτο δεκάλεπτο, αποδεικνύοντας πως το μπάσκετ είναι παιχνίδι με ελάχιστα δεδομένα και πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις. Γιατί, ακόμα κι αν κάποιος περίμενε να ξεκινήσει με 5-11 (απότοκο των τριών κοψιμάτων στην άμυνα και των 3/4 τριπόντων στην επίθεση), ελάχιστοι όμως περίμεναν να φτάσει στο 10-27 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, μετρώντας 5/6 τρίποντα και 6/8 δίποντα! Επιδόσεις ασύλληπτες

Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο Ολυμπιακός έμοιαζε να βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνο, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής, χωρίς ομπρέλα! Και δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που η αμυντική αδυναμία απαγόρευε τον ρυθμό και το… κέφι στην επίθεση.
Είπαμε, όμως, το μπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Το σχεδόν απόλυτο (και εξωπραγματικό) 5/6 τρίποντα ακολούθησε ένα σερί πέντε άστοχων, εκ των οποίων τα τρία από τον Κάρολ (εξαιρετικός σουτέρ), που ήταν αφύλακτος. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρία συνεχόμενα εύστοχα μακρινά σουτ και με σερί 8-0 μείωσε σε 18-27.

Η άμυνα των "ερυθρόλευκων" βρήκε τα πατήματά της, οι Μαδριλένοι έχασαν την ισορροπία τους, η διαφορά ροκανίζονταν φάση τη φάση. Ο Χάινς μείωσε σε 24-31, ο Λο σε 31-35, για να λήξει το ημίχρονο με 37-41. Λο, Περπέρογλου, Άντιτς και Χάινς στην επίθεση, Σλούκας (δευτερευόντως και Κατσίβελης) βοήθησαν σημαντικά στην άμυνα.

Δεν είδατε πουθενά το όνομα του Σπανούλη. Στο πρώτο μισό δεν πέτυχε πόντο (!), ήταν σχεδόν… αόρατος. Στην αντίπερα όχθη, η κορυφαία σε επιθετικά ριμπάουντ ομάδα της Ευρωλίγκας είχε πάρει μόλις 1! Κι εντάξει, στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Λάσο τα έβαλαν όλα, αλλά στο δεύτερο τα… έσπασαν.

Αν, μάλιστα, δεν έστελναν χωρίς λόγο τον Ροντρίγκεθ δύο φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας (πέτυχε τέσσερις εύκολους πόντους), ίσως ο Ολυμπιακός να είχε μειώσει ακόμα περισσότερο. Αλλά, ας μην παραπονιόμαστε. Ο Ροντρίγκεθ ανταπέδωσε το… δώρο, χαρίζοντας τρεις ελεύθερες βολές στον Σλούκα στο τελευταίο σουτ του πρώτου μισού (κι ο διεθνής του Ολυμπιακού δεν λάθεψε).
Τί γράφαμε προηγουμένως; Ότι ήταν άποντος ο Σπανούλης; Σε λιγότερα από 10 λεπτά πέτυχε 12 πόντους, ξεκινώντας με 3/3 εύστοχα τρίποντα και οδηγώντας τον Ολυμπιακό, ο οποίος όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά (θυμηθείτε ότι έχανε με 10-27 στο 10'), αλλά πέρασε μπροστά με 45-43 και στη συνέχεια με 52-46.

Η Ρεάλ είχε τον Ρούντι εκφραστή τον επιθέσεων, ο Ντρέιπερ άλλαξε τον ρυθμό και περιόρισε τη δράση του Σπανούλη, η διαφορά έτσι κι αλλιώς δεν ήταν τέτοια που να μην μπορούσε να καλυφθεί. Μάλιστα, με τρίποντο του Ρούντι οι Ισπανοί πέρασαν μπροστά (55-56), για να ακολουθήσουν εκατέρωθεν βολές και να πάνε οι δύο ομάδες ισόπαλες (61-61) στους πάγκους, για την τελευταία καθοριστική περίοδο.
Αφού είχαν φτάσει ως εκεί οι "ερυθρόλευκοι" με… ολοκληρωτικό μπάσκετ (ξανά), δεν μπορούσαν να χάσουν. Ο Λο ξεκίνησε τον… χορό με 4/4 βολές, ο Σπανούλης με τρίποντο ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +8 (70-62) και ο Κάρολ δήλωσε παρών για να μειώσει με τρίποντο σε 70-67.

Ήταν ο Περπέρογλου που απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ο Σπανούλης αυτός που ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (80-70), η Ρεάλ έχασε κάθε επαφή με το καλάθι και ο Παπανικολάου με κάρφωμα "έγραψε" το 84-70.

Ήταν η τελευταία προσπάθεια των Ισπανών να αντιδράσουν (δεν θα παρατούσαν) και με αιχμή τον Ροντρίγκεθ που πέτυχε οκτώ συνεχόμενους πόντους μείωσαν σε 87-79. Κάπου εκεί που έμοιαζε να μπλοκάρει η επίθεση των "ερυθρόλευκων", αλλά ο Σπανούλης με το χρονόμετρο να σημαδεύει το 1.42'' σούταρε από το σπίτι του και υπέγραψε την κατάκτηση του κυπέλλου (90-79). Τα υπόλοιπα ήταν τυπική διαδικασία.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λο 20 (1), Σπανούλης 22 (5), Παπανικολάου 5, Πρίντεζης 5, Πάουελ 2, Σλούκας 11, Κατσίβελης, Περπέρογλου 10 (2), Άντιτς 10 (1), Χάινς 12, Σερμαντίνι 3.
ΡΕΑΛ (Λάσο): Γιούλ 14 (4), Φερνάντεθ 21 (3), Σουάρεθ 5, Μίροτιτς 7 (1), Μπέγκιτς 6, Ροντρίγκεθ 1

2 σχόλια:

  1. με εναν σκοπιανο και καμποσους μαυρους μαζι . λεχριτη ιακχε κρυφοκουμουνι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟ 20 πόντοι , ΑΝΤΙΤΣ 10 πόντοι , ΧΑΪΝΣ 12 πόντοι , ΠΑΟΥΕΛ 2 πόντοι , ΣΕΡΜΑΝΤΙΝΙ 3 πόντοι ΣΥΝΟΛΟ : 47 πόντοι ! Για μερικούς άλλους υπάρχουν υπόνοιες πως έχουν Εβραϊκές ρίζες !
    Τόσο καιρό μας δουλεύεις ρε ΙΑΚΧΕ ? Δεν ξέρω αν είσαι κρυφοκουμούνι όπως λέει ο 9.50 , αλλά σίγουρα Έλληνας Εθνικιστής δεν είσαι !
    Μήπως κοιτάς προς Ζιγδαντώνη μεριά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ