Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ!!!!! ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 1000 ΕΥΡΩ


ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΑΣΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ PSI ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ



 

Βόμβα για τους συνταξιούχους ετοιμάζουν τα μέλη της επιτροπής των 12 σοφών. Η επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί για να να προτείνει, πέρα από τις βελτιώσεις στο γενικό Ασφαλιστικό, και δημοσιονομικά ισοδύναμα για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προεξοφλούν κούρεμα  στις συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ.

Η επιτροπή, που επεξεργάζεται τα ισοδύναμα για την εφαρμογή της επόφασης του ΣτΕ που έχει κρίνει ως «αντισυνταγματικές» τις παρακρατήσεις εισφορών 5% - 20% στο άθροισμα των συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ, προεξοφλούν ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν θα μπορέσει να αποφύγει να νομοθετήσει ξανά το κούρεμα των συντάξεων κάτω των 1.000 ευρώ.

Ολα αυτά, με δεδομένη την υποχρέωση την οποία ανέλαβε με το 3ο Μνημόνιο η απελθούσα κυβέρνηση για την εξοικονόμηση επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ το 2016. Και επειδή ο λογαριασμός, με τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν βγαίνει, προεξοφλούν το κούρεμα των συντάξεων των 1000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ημερησία, η «τρύπα» που προκύπτει από την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ φθάνει στα 4 δισ. ευρώ καθιστώντας αδύνατη την καταβολή συντάξεων στους ήδη συνταξιούχους. Το «αντίβαρο», με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι να θεσπιστούν νέες περικοπές που, κατά τους ίδιους υπολογισμούς, θα πρέπει να εξοικονομούν περίπου το 15% κατά μέσο όρο (έναντι 12% που ήταν το «όφελος» των Ταμείων, έως σήμερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ