Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ



Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ, έριξε βόμβα-μεγατόνων, καθώς με τις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως κάποιοι στέρησαν «τεχνητά» από την Ελλάδα τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της.
«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο Πούτιν και πρόσθεε «Έτσι απέμεινε μόνο μία διαθέσιμη οδός: Η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτήν τη βάση... Γιατί, για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας, χωρίς επενδύσεις, είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και πως χρειάζονται να ενισχυθούν από διεθνείς δυνάμεις, όμως τόνισε ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός «Στην Ελλάδα δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».
«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΛΕ ΕΣΥ ΡΕ ΙΑΚΧΕ Ο ΠΡΩΗΝ K.G.B.ιστας BΛΑΔΙΜΗΡΟΣ,ΛΕΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ?
    ΕΠΣΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ? ΧΑΧΑ...
    ΣΟΥ ΠΑ, ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ , Ο,ΤΙ ΝΑ ΝΑΙ...ΑΜΑΣΗΤΟ..
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΔΡΧ ΜΕ ΙΣΟΤΙΜΙΑ 1 ΕΥΡΩ=1500 ΔΡΧ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ Μ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΚΑΣΕ ΗΛΙΘΙΑ ... ΔΕΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΑΠΛΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ...
    ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΕ....
    ΓΙΑ ΤΣΑΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ...
    "ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΠΡΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ...ΚΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ...ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ"....ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΣΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!
    ΘΕΣ ΚΟΝΕ ΜΕ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ , ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΝ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΙ ΕΚΕΙ ΤΑΞΗ?
    ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΒΡΕΙΣ ΧΑΡΑΚΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ