Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ...

... ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ

ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΑΘΗΚΑΝ
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ



Με περίπου 40 απώλειες από το ΠΑΣΟΚ και το ΝΔ, την απουσία του ΛΑΟΣ πλην των Μ.Βορίδη και Αδ.Γεωργιάδη που ψήφισαν «ναι», υπερψηφίστηκε με 199 ψήφους η νέα δανειακή σύμβαση. «Όχι» από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά, «ναι» από τη Δημοκρατική Συμμαχία, πλην του κ. Αυγενάκη που δήλωσε «παρών».
Συνολικά ψήφισαν 278 βουλευτές και τo αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έχει ως εξής:
  • Επί της αρχής: 199 «ναι» - 74 «όχι» - 5 «παρών»
  • Άρθρο1: 190 «ναι» - 83 «όχι» - 5 «παρών»
  • Άρθρο 2: 201 «ναι» - 74 «όχι» - 3 «παρών»
  • Άρθρο 4: 202 «ναι» - 74 «όχι» - 2 «παρών».
Από το ΠΑΣΟΚ συνολικά 22 βουλευτές καταψήφισαν ή απείχαν, ενώ ο αριθμός ανεβαίνει στους 31 αν υπολογιστούν όσοι διαφοροποιήθηκαν από την κομματική γραμμή, αποστασιοποιούμενοι από το επίμαχο άρθρο 1 με τα εργασιακά και υπερψηφίζοντας τα υπόλοιπα. 

Οι 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι: Σπύρος Κουβέλης, Άννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρές Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γιώργος Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γιώργος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μαντατζή Τσετίν, Ηλίας θεοδωρίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Μαγκούφη.

Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν από την ψηφοφορία, όπως είχαν προαναγγείλει, οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης, Λάμπρος Μίχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Κυριακή Τεκτονίδου, Ηλίας Θεοδωρίδης, Αργύρης Λαφαζάνης.

«Όχι» ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης, 'Αννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Βασίλης Τόγιας, Οδυσσέας Βουδούρης, Μάντατζη Τσετίν, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

Εκτός γραμμής («ναι» επί της αρχής και δεν υπερψήφισαν συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου) κινήθηκαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κασσάρας, Γιάννης Κουτσούκος, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, , Βασίλης Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Γιάννης Παπαμανώλης, Δημήτρης Κουσελάς, Δημήτρης Καρύδης, Μαρία Μίχου, Μιχάλης Τζελέπης, Χρήστος Μαγκούφης.

Από τη ΝΔ διαφοροποιήθηκαν 21 βουλευτές: οι Έλενα Κουντουρά, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Δημήτρης Σταμάτης, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Μαργαρίτης Τζήμας, Τσαμπίκα Ιατρίδη, Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπυρίδωνας Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γεώργιος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καριπίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, Γεώργιος Βαγιωνάς.

Από τον ΛΑΟΣ διαφοροποιήθηκαν οι κ.κ. Μ.Βορίδης και Αδ.Γεωργιάδης από τον ΛΑΟΣ, που έμειναν στην Βουλή και υπερψήφισαν, αντίθετα από τη γραμμή του κόμματός τους.

Μετά, από αυτές τις εξελίξεις συνολικά 45 βουλευτές των τριών παραπάνω κομμάτων διαγράφηκαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους. Η ΝΔ, μάλιστα, παρέπεμψε τους παραπάνω, καθώς και τον ευρισκόμενο εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά μέλος της ΝΔ κ. Παναγιώτη Καμμένο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Προς διαγραφή ήταν και ο Αργύρης Λαφαζάνης (ΠΑΣΟΚ) αλλά παραιτήθηκε αυτοβούλως από βουλευτής.

Newsroom ΔΟΛ


3 σχόλια:

  1. Την άλλη βδομάδα έχει ψηφοφορία στη βουλή για τις συντάξεις . Έτσι που το πάει ο Σαμαράς θα του μείνει ο Κυριάκος , ο Άρης , ο Κωστής , ο μεταβατικός πρόεδρος τη ΝΟΔΕ ( γνωστός για τις πατριωτικές του θέσεις ) , ο Παρασκευιώτης και ο Δημοσθένης της κάτω Τζουμαγιάς ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνεις και δημοσιεύεις ονόματα μην γίνει κανένα λάθος .
    elikopteras

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=443733
    ΝΔ: τρεις διαγραφέντες προετοιμάζουν επιστροφή στο «μαντρί»
    Καρασμάνης, Λεονταρίδης, Καριπίδης: «Σπίτι μας ήταν, είναι και θα είναι η ΝΔ»

    Ο ΜΑΓΚΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ»
    Μανώλης: «Οι δρόμοι μου με τη ΝΔ χωρίζουν»
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63616791
    ΚΑΙ ΧΕΣΤΙΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ .
    Η ΗΣΤΕΡΟΒΟΥΛΕΙΑ
    Δεν μπορούν να κατανοήσουν, ούτε να εξηγήσουν στη ΝΔ, πως γίνεται και η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών που καταψήφισαν το μνημόνιο... ανήκουν στο λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ.

    Υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ έλεγε στο kentrinews πως η περίπτωση των Σερρών, που είπαν όχι και οι 3 γαλάζιοι βουλευτές, είναι χαρακτηριστική και εξοργιστική.

    Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφορεί σήμερα, ευρέως στη Συγγρού, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έβγαλε από το κάδρο, με προσχηματικό τρόπο, τους «στιγματισμένους» καραμανλικούς όπως ο Αντώναρος και άλλοι, κι έβαλε στο παιχνίδι του κλαδέματος του Α. Σαμαρά, πολλούς από τους βουλευτές που είπαν όχι χθες.

    Σημειώνουμε, χωρίς να συμμεριζόμαστε όλα αυτά, πως στην κατηγορία αυτή «ανήκουν», σύμφωνα με τους διακινητές του σεναρίου, οι 3 των Σερρών, ο Γιώργος Βλάχος, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Χρήστος Ζώης…
    http://www.kentrinews.gr/politiki/420-2012-02-13-12-55-30

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ