Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

΄ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΣΚΗΝΙΚΟ... . by iathitis



 
ΜΑΡΣΕΛ ΠΡΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΣΕΧΩΦ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΤΗ...΄΄ Μετά τις Δαντικές 'περί κολάσεως' πολιτικές πρακτικές του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησης του, που ήδη έχουν εφαρμοστεί με τόση επιτυχία στην Ελλάδα... Ο Γεώργιος μετέβη εις την Κόστα Ρίκα όπου και προεδρεύει συνεδριάσεως της Σοσιαλιστικής Διεθνούς... Με αποκλειστική θεματική ''Συγκριτικές Προσεγγίσεις Ναυαγίων- Οι εμπειρίες ενός ναυαγοσώστη...'' Την ίδια περίοδο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στους βηματισμούς της διπλωματικής επιτυχίας του Κώστα Καραμανλή... Παραφράζοντας τον Τσέχωφ... ''Στην Μόσχα οι αδελφοί μου... Στη Μόσχα...'' Δρομολογεί δηλαδή ο Σαμαράς μια προσπάθεια επανεκκίνησης των, επί Καραμανλή, εξαιρετικών σχέσεων της Ελλάδος με την Ρωσία του Πούτιν...Λένε βέβαια κάποιοι, περισσότερο υποψιασμένοι, ότι τότε, αυτή η προοπτική δέν ενθουσίασε 'υπερατλαντικούς συμμάχους'... Και ανέθεσαν σε ένα 'ναυαγοσώστη' να δρομολογήσει, ως κυβερνήτης, ένα ναυάγιο... Και λένε κάποιοι άλλοι, επίσης υποψιασμένοι, ότι όταν ο εν λόγω, κυβερνήτης πλέον, 'ναυάγησε' την συμφωνία για την Ρωσική ενέργεια, εμπλούτισε το βιογραφικό του με τα απαιτούμενα από ΔΝΤ και ΕΚΤ ένσημα αποτελεσματικότητος ... Τότε πιθανόν αποφάσισαν να του αναθέσουν κεντρικό ρόλο, στην υπερπαραγωγή ''ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ''... Τα αποτελέσματα των εν εξελίξει πολιτικών και δημοσιονομικών 'χειρουργικών' επεμβάσεων, που συνετέλεσαν στην ολοκλήρωση του εν λόγω ναυαγίου, αναλύει αυτές τις μέρες ο Γεώργιος Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα, στην συνεδρίαση της, κατ΄ευφημισμόν, Σοσιαλιστικής Διεθνούς... Και η απουσία του από τη χώρα δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσουν λίγο οι εντατικοί ρυθμοί που είχε επιβάλλει στους πρωτοκλασάτους υπουργούς της δικής του κυβέρνησης και οι οποίοι θα μπορέσουν πλέον να ''αναζητήσουν'' τον, κατά Μαρσέλ Προύστ, ''χαμένο χρόνο''...Γιατί όπως παρεδέχθησαν λίαν προσφάτως, υπερασπίσθησαν μεν και εψήφισαν τη δανειακή συνθήκη αλλά δεν είχαν, λόγω υπουργικών καθηκόντων, τον απαιτούμενο χρόνο να την μελετήσουν...

 ΥΓ Προς κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΡΥΣΑΦΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΒΕΣ Στις τελευταίες τηλεοπτικές σας εμφανίσεις κυριαρχεί ως αίσθηση, μια προσέγγιση πολιτικού σκεπτικισμού, η οποία ως δυναμική μηνύματος, μάλλον δέν ενισχύει τις προσδοκίες των Σερραίων Νεοδημοκρατών περί επίλυσης των πολιτικών και οικονομικών αδιεξόδων, μέσω της προοπτικής της αυτοδυναμίας, κατά την ήδη δρομολογηθείσα εκλογική αναμέτρηση...

 iathitis.blogspot.com



6 σχόλια:

  1. KOYIZ
    PIO ONOMA KLEIDWSE STH NEA DHMOKRATIA????
    THA EINAI POLLA TA SYNOLAKIA TELIKA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΣΤΕ - ΠΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΣΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΓΕΜΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ( ΑΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ) !
    Ευγένιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν απατημένη σύζυγος κάνεις για τον Αλέκο Ιαθίτη . Όπου ποντάρεις δεν σου βγαίνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΞΕΝΙΑ

    ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΚAΣΜΟ ΜΟΡΙΑ

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΠΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕΣ

    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

    ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

    ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

    ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕΣ ΟΤΑΝ

    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Που είναι η φωτογραφία του Κομανέντσι με τον Πούτιν ;
    Οέο ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕ ΒΑΓΓΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟ
    ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ