Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΗΛΙΑ, ΜΑΝΩΛΑΚΗ , ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ


"Ο ΛΑ.Ο.Σ. ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , Ο ΛΑΟΣ ... ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ"


ΤΙ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΑΝΤΡΙ ΝΑ ΒΟΣΚΕΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΓΕΛΑΔΙΑ ...  ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΡΟΝΤΟΥΛΗ  

Ήταν άνεργος στην Αθήνα και σκέφτηκε να γυρίσει στον τόπο του, στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, προκειμένου να... αγοράσει γελάδια και να ζήσει. Να γίνει, δηλαδή, κτηνοτρόφος. Θεωρούσε και σωστά, ότι θα ήταν εύκολο, αν αγόραζε τα ζώα, να προχωρήσει στο καινούργιο αυτό βήμα της ζωής του. Έλα, όμως, που δεν σκέφτηκε τους ανεύθυνους υπεύθυνους της ελληνικής γραφειοκρατίας! Για να του παραχωρήσουν τόπο, προκειμένου να φτιάξει ένα μαντρί να κλείνει τα γελάδια, του ζήτησαν 18 δικαιολογητικά! Και αναγκάστηκε να φύγει για το εξωτερικό, που μπορεί να δουλέψει σκληρά, αλλά τουλάχιστον θα διασώσει την αξιοπρέπειά του. Συγκεκριμένα απαίτησαν να τους προσκομίσει: 

1.Έγγραφο της Δ/νσης Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί εκτός των άλλων και για την εκπλήρωση των υπό ειδικών Νόμων τασσομένων σκοπών.
2.Σχετική Απόφαση του Νομάρχη (τώρα Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη;)περί ¨Άρσης περιορισμών Ν.Δ. 216/73¨.
3.Γνωμοδότηση του Τοπικού Διαμερίσματος, για την εν λόγω παραχώρηση. 
4.Βεβαίωση του προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, σύμφωνα με την οποία ασκείτε νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
5.Βεβαίωση της Διεύθυνσης Τοπογραφικής σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
6.Τις φορολογικές Δηλώσεις σας οικονομικών ετών 2008,2009,2010,2011 από τις οποίες προκύπτει ότι ασκείται το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
7.Το Μητρώο βοοειδών της κτηνοτροφικής σας εκμετάλλευσης.
8.Γνωμοδότηση ης Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
9.Γνωμοδότηση της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. 
10.Γνωμοδότηση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού. 11.Γνωμοδότηση Υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων. 
12.Γνωμοδότηση Δ/νσης Υγείας- Δημόσιας Υγιεινής και Κοινωνικής Πρόνοιας. 
13.Πρακτικό της Εκτιμητικής Επιτροπής του Δήμου,για τον καθορισμό της αξίας παραχώρησης έκτασης. 
14.Βεβαίωση του Δημάρχου ότι η υπό παραχώρηση έκταση δεν έχει παραχωρηθεί με προηγούμενη πράξη. 
15.Καθορισμός χρήσης γης από (τέως) ΤΥΔΚ. 
16.Γνωμοδότηση Πολεοδομίας. 
17.Απόδειξη είσπραξης του Δήμου, από την οποία προκύπτει ότι έχετε καταθέσει το τίμημα για την παραχώρηση της έκτασης, όπως το έχει καθορίσει η Εκτιμητική Επιτροπή του Δήμου. 
18.Απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου. 

Εφόσον κατατεθούν τα παραπάνω παραστατικά, πρέπει να αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και να ελεγχθεί η απόφαση, ως προς την νομιμότητά της, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας. 

Τότε και μόνον τότε θα γίνει η υπογραφή του απαραίτητου συμβολαίου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης. 


Και όταν του παραχωρήσουν τα 4 στρέμματα, που θέλει, θα πρέπει να πληρώσει 1.900 ευρώ - την ίδια ώρα που αν του νοίκιαζαν τα 4 στρέμματα για λιβάδι, θα πλήρωνε 1-2 ευρώ το χρόνο...".

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κώτσης σχολιάζει σχετικά: "Δεν είναι χάλια η κατάσταση μόνο σε αυτόν τον τομέα, είναι δυστυχώς σε όλους. Κι άμα ακούτε πως θα αλλάξει ριζικά το καθεστώς στο τάδε θέμα, είναι σίγουρο πως δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Δεν θέλει να χάσει ο κρατικός υπεύθυνος την εξουσία. Γιατί αν ήθελε να την χάσει θα εφάρμοζε κάποιο μέτρο που έχει εφαρμοστεί και πετύχει σε κάποια άλλη ανεπτυγμένη χώρα. Το μόνο μέτρο που έχει πετύχει στην πατρίδα μας των τελευταίων χρόνων είναι η λαμογιά και η κομπίνα και αυτά καλά κρατούν". katoci.com

Από το χρήστη Ανώνυμος στις "ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ" στις 6:22 μμ

5 σχόλια:

  1. ΚΥΡ ΗΛΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ
    ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΑΛΑΤΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΚΟΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΣΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ
    Όπως την εποχή του Μαυρογιαλούρου...
    Ο κύριος Μανούσος Ντουκάκης - άλλοτε πανελίστας του Αυτιά και υποψήφιος του ΛΑΟΣ στις τελευταίες εκλογές - διορίστηκε από τον Μάκη Βορίδη ως επικεφαλής των "Υποδομών Κρήτης Α.Ε.".
    Δεν λέμε πως ο άνθρωπος είναι ο "Γκρούεζας" της... εποχής Μαυρογιαλούρου. Αλλά του κόμματος είναι...(ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. asxxeto με το θεμα αλλα σας εχο νεα απο το μεγαλοκαναλο του τσεπελα και του δροβατζηκα.σας μηλαω για το καναλη των απατεωνων το μεγαλο καναλη του ntv τρομαρα τους.απληροτο προσοπικο πολλοι αποχωρησαν και τους κυνηγανε να τους πλυρωσουν αλλα οι δυο κυριοι κρηβοντε.κριμα.συμφονα με λεγομενα της ρεπορτερ του καναλιου το καναλη παη για λουκετο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πάει στο USA ο άνθρωπος, στην άγρια δύση να κάνει γελάδια, που οι δημόσιες εκτάσεις είναι αχανείς!Στην ελλάδα, βρήκε να τα κάνει, που στον έναν βρωμάνε και στον άλλον μυρίζουν; που είμαστε γεμάτοι αρχαία, και δεν κάνει να μας τα χέσουν τα ζωντανά;και στο κάτω -κάτω τα γαλλικά εισαγόμενα κρεατα είναι πιο φτηνά.....πάντως καλά έκανε και την έκανε για έξω, αρκετούς καραμήτρους έχει η ελλάδα....ένας λιγότερος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ "ΨΥΧΩΣΗ" ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ...
    Ή ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ, Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ...ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ , ΔΙΚΗΝ ΚΟΥΡΕΛΟΠΑΝΟΥ(ΕΝΙΟΤΕ).
    ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004 ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ,ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ(ΤΗΣ Ν.Δ ΕΝΝΟΩ)ΣΕΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕ Τ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ, ΛΕΡΩΜΕΝΗ, ΜΙΣΟΞΕΣΚΙΕΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ...(ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΟΤΙ ΤΟΥ ΠΕΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΕΡΝΕ...)!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ(ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ) ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΙΝΕ....
    Η ΑΓΩΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ"ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΕΛΛΗΝΕΣ",(ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΑΕΚΤΣΗΔΕΣ,) ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΧΩΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ..."ΜΙΑΣΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ "ΤΡΩΝ" ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑΣ, ΩΣ ΓΝΗΣΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ...
    ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΟ....ΒΕΒΑΙΩΣ.
    ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΠΑΡΗΛΘΟΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ...ΜΕΡΙΚΟΙ!
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΕΝΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΕΠΑΙΤΗ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΥΜΕ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ, (Δ.Ν.Τ, Ε.Ε,ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΙΟΥ ΤΙΜΜΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩ ΠΩ ΑΠ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ????
    ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΕΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ