Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

H ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΑΚΧΟΥ ... (1ον)




Στην ανωτέρω ανάρτησή μου έλαβα από ανώνυμο αναγνώστη του blog το κάτωθι σχόλιο :
 

Ας μου επιτραπεί να αναλύσω την απάντηση του Ίακχου.

Υποτέλεια : τελείς υπό τις αρχές και το κράτος άλλου. Ναι η υποτέλεια για τους Έλληνες τούρκους υπηκόους είναι γεγονός για το οποίο φυσικά δεν ευθύνονται οι ίδιοι αλλά όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις που είχαν την τύχη της χώρας μας σε κρίσιμες στιγμέςτης ιστορίας.

Προδοσία: προδίδεις κάποιον όταν καταφέρεσαι εναντίον του συμμαχώντας με τον εχθρό του. Σε ποιά περίπτωση το οικουμενικό Πατριαρχείο στις μέρες του Βαρθολομαίου εργάστηκε εναντίον της Ελλάδας συνεργαζόμενο με την τουρκική Κυβέρνηση; 

Μήπως όταν προωθεί με σύνεση και διπλωματία τα θέματα των Ελληνικών περιουσιών της πόλης ώστε να προστατευθούν ή να επιστρέψουν στους παλαιούς και νόμιμους δικαιούχους; 

Μήπως όταν διατηρεί και διδάσκει την Ελληνική παιδεία στην καρδιά της Τουρκίας την Κωνσταντινούπολη σε Ελληνόπουλα αλλά και σε αυτά άλλων εθνικοτήτων διατηρώντας άσβεστη την Ελληνική συνείδηση και την θρησκευτική πίστη; 






 
Το οικουμενικό πατριαρχείο και ο Βαρθολομαίος είναι η κόλα που ενώνει τους απανταχού Έλληνες στην τουρκική επικράτεια και το ΜΟΝΟ τους αποκούμπι στα δύσκολα.

Υποταγή: Τάσσεται κάποιος υπό του κατακτητή του παραιτούμενος κάθε προσπάθειας διεκδίκησης των δικαιωμάτων για τη ζωή του την περιουσία του και την πίστη του. Σε ποιο από όλα αυτά παραιτήθηκε ο Βαρθολομαίος; Η απάντηση είναι σε κανένα και αναλύεται στα προηγούμενα που εκτέθηκαν.

Το Πατριαρχείο και ο Βαρθολομαίος αντιμετωπίζουν καθημερινά πόλεμο απο τις τουρκικές υπηρεσίες, τους φανατικού εθνικιστές της Τουρκίας (γκρίζοι λύκοι) αλλά και απο το θρησκευτικό φονταμενταλιστικό κατεστημένο της μουσουλμανικής Τουρκίας.

Ας μην τους καταπονούμε περισσότερο εμείς που θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες και ας τους ενθαρρύνουμε στο δύσκολο και τόσο απαραίτητο για τον απανταχού Ελληνισμό έργο τους. 


1 σχόλιο:

  1. Kαλα βρε Ιακχε αυτο καταλαβες απο το βιντεο που εραψε ενας που δε ξεχωριζει τι λεει και τι κανει ενας που αγωνιζεται απέναντι σε γκριζους λυκους.
    Το ότι ζητησε απο κληρικους να παρουν τουρκικη υπηκοοτητα μηπως το εκανε για να συνεχισει το Πατριαρχειο την υπαρξη του?Σε διαφορετικη περιπτωση υπαρχει κινδυνος να οριστεί Βούλγαρος ή αλλος Σλαβος(πχ Ρωσος) ορθοδοξος κληρικος με τουρκικη υπηκοοτητα(ορος συνταγματικος).Φαίνεται πως δεν ξερεις απο κοντά την κατασταση της ομογενειας που επιβιωνει με την ελληνικη ψυχη μεσα της.Και ο Βαρθολομαιος νοιάζεται για τη συνεχεια του ελληνισμού στην Πόλη και οχι για παχεια λογια απο μακρια.Δεν είναι εκ του ασφαλους και απο μακρια απο τα δυσκολα ελληναραδες όπως εσεις οι χρυσαυγιτες.φαντασου να ησουν μειονοτητα στην Τουρκια.τοτε θα μπορουσες να κανεις τον εξυπνο πετωντας πυροτεχνήματα δηθεν πατριωτισμού?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ