Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

O ΧΡ. ΠΑΠΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΙ"

 ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ !!!


Η επίθεση προ ολίγων ημερών του Μανώλη Γλέζου στη Χρυσή Αυγή δεν έμεινε χωρίς απάντηση από την οργάνωση. Ο Χρήστος Παπάς είπε σχετικά:

"Το δυστύχημα είναι ότι αυτός ο εσχατόγερος όπως και ο εσχατόγερος της Δεξιάς Κώστας Μητσοτάκης θα κηδευτούν με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός (δημοσία δαπάνη)".

Παράλληλα καυτηρίασε την εγκληματική δράση της ιστορικής φιγούρας της Αριστεράς, καθώς, όπως ο ίδιος γράφει, "δεν τιμάω και δεν έχω σε καμία υπόληψη τον υμνητή του Χότζα, τον καταδικασμένο από την ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία Σταλινικό Μανώλη Γλέζο. Οι κυβερνώντες υπουργοί και βουλευτές της χαζοχαρούμενης αστικής ελαφροδεξιάς τον γλείφουν και μέσα στο Κοινοβούλιο",

Στα όσα είπε ο Χρήστος Παππάς έδωσε απάντηση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

"Οι δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για το ζωντανό σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο, λίγες μέρες μάλιστα πριν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι απλώς αισχρές και άθλιες, αντίστοιχες δηλαδή του νεοναζιστικού κόμματος. Φαίνεται ότι ακόμα δεν μπορούν να "συγχωρήσουν" ότι ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας υπέστειλαν τη ναζιστική σημαία από τον βράχο της Ακρόπολης, φανερώνοντας το μένος και την οργή των σύγχρονων υμνητών του Χίτλερ προς την ίδια την ιστορία και τη δημοκρατική παράδοση του ελληνικού λαού, του οποίου η συμβολή για την αντιφασιστική νίκη και την απελευθέρωση της Ευρώπης από το ναζισμό υπήρξε ανεκτίμητη.Αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα, οι εχθροί της δημοκρατίας και της ειρήνης, δεν έχουν το δικαίωμα ούτε να πιάνουν στο στόμα τους τον Μανώλη Γλέζο", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Το "κατόρθωμα" των Σάντα και Γλέζου, αν ποτέ συνέβη όπως αφελώς περιγράφεται,  καπηλεύτηκε και αξιοποίησε δεόντως η Αριστερα ως την δήθεν μέγιστη αντιστασιακή πράξη , μπάζει πολύ νερό , διότι τον Μαϊο του 1941 όταν αυτό συνέβη, ο Μανώλης Γλέζος ήταν ακόμη μέλος της Ε.Ο.Ν. (Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας του Ιωάννη Μεταξά ενώ ο ΕΑΜ -ΕΛΛΑΣ και η ΕΠΟΝ ιδρύθηκαν τον Σεπτεμβριο του 1941), ενώ αναπάντητο μένει το ερώτημα "πως είναι δυνατόν να υπήρχε νύχτα αναρτημέμενη στον ιστό η γεμανική σημαία με την σβάστιγα , όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι κάθε πρωϊ γίνεται η έπαρση της σημαίας και καθε απόγευμα η υποστολή της;"
Περιμένω τις αριστεράντζες να δώσουν μια επαρκώς λογική εξήγηση 
 

25 σχόλια:

  1. ΑΝ ΙΑΚΧΑΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΟΝ ΑΚΟΜΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΟΥ, ΕΤΣΙ;ΠΡΟΔΩΘΗΚΕΣ ΝΑΖΙΣΤΟΥΛΗ...

    Για να τελειώνουμε μια και καλή με το παραμυθάκι των ακροδεξιών-ναζιστών ότι οι Γλέζος-Σάντας δεν κατέβασαν το κουρελόπανο του τρίτου Ράιχ από το βράχο της Ακρόπολης επειδή είχε δήθεν υποσταλεί με τη δύση του ήλιου, αντιγράφουμε τη σχετική αναφορά από τον κατοχικό τύπο της εποχής (οι αστερίσκοι δικοί μας):

    «Κατὰ τὴν νύκτα τῆς 30ῆς πρὸς τὴν 31η Μαΐου ὑπεξαιρέθη ἡ ἐπὶ τῆς Ἀκροπόλεως *κυματίζουσα* γερμανικὴ πολεμικὴ σημαῖα παρ’ ἀγνώστων δραστῶν. Διενεργοῦνται αὐστηραὶ ἀνακρίσεις. Οἱ ἔνοχοι καὶ οἱ συνεργοὶ αὐτῶν θὰ τιμωρηθῶσι διὰ τῆς ποινῆς τοῦ θανάτου» (Ελεύθερον Βήμα, 1.6.1941).

    ΑΝΤΕ ΠΑΙΞΕ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ!ΠΟΛΥ ΣΕ ΤΣΟΥΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ (ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΧΑ ΧΑ ΧΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης:
    Αυτοί που μας τα έχουν πρήξει με τους αρχαίους ημών προγόνους, τους προαιώνιους εχθρούς μογγολότουρκους και την "κόκκινη βία" του εμφυλίου, σε λένε παρελθοντολόγο όταν τους θυμίζεις την απροκάλυπτη λατρεία τους στον Χίτλερ και σου ζητούν "να μιλήσουμε για το 2012".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΝΑΙ
    "Όσο και να στεναχωριούνται κάποιοι
    ΝΑΙ ο Μεταξάς ήταν Φασίστας.
    ΝΑΙ , βολεύτηκε στο Υπουργείο Στρατιωτικών το 1897 επειδή εκει ήταν υπουργός ο θείος του και οχι επειδή είχε κάποια ιδιαίτερη αξία και καθαρά χέρια.
    ΝΑΙ , το 1898 ο γερμανόφιλος βασιλιάς Κωνσταντίνος τον έστειλε να σπουδάσει στην στην Πολεμική Ακαδημία του Βερολίνου με" υποτροφία" και απο εκεί απεφοίτησε λάτρης του πρωσικού μιλιταρισμού.
    ΝΑΙ, όταν ανέλαβε το 1910 πρωθυπουργός ο Βενιζέλος η βασίλισσα Σοφία (που τον αποκαλούσε Γιαννάκη) υποχρέωσε τον Βενιζέλο να τον προσλάβει ως υπασπιστή του.
    ΝΑΙ, κατά τον Εθνικό Διχασμό τάχτηκε στο πλευρό του Κωνσταντίνου που δεν ήθελε να μπει η Ελλάδα στον πόλεμο στο πλευρό της Αντάντ.
    ΝΑΙ,. Στις 26 Μαΐου του 1916 οι γερμανοβουλγαρικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον του οχυρού Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Ο Μεταξάς, ύστερα από πιέσεις του Βασιλιά, έδωσε εντολή να παραδοθεί το οχυρό χωρίς αντίσταση. Για τη στάση του αυτή επικρίθηκε πολλές φορές και χαρακτηρίστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «αρχιπροδότης».
    ΝΑΙ, ήταν φανατικός Βασιλικός και κατηύθηνε σκιωδώς πραξικόπημα κατά της Αβασίλευτης (1923).
    ΝΑΙ,το 1936 το κόμμα του έλαβε το απελπιστικό νούμερο των 7 εδρών και των 50 χιλιάδων μόνο ψήφων.
    ΝΑΙ, στις 13 /4/1936 διορίζεται από τον βασιλιά Γεώργιο τον Β πρωθυπουργός .(ο αγγλόφιλος βασιλιάς θα τον ελέγχει πάντα)
    ΝΑΙ, στις 4/8/1936 ο Μεταξάς καταργεί τον κοινοβουλευτισμό.
    Είναι τόσα πολλά τα ιστορικά ΝΑΙ, που δεν αρκεί ένα μυθολογικό ιστορικό σλόγκαν ΟΧΙ για να τα σβήσει."
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=4639015574051&set=p.4639015574051&type=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Θανάσης Βέγγος εν έτει 1981 μαθαίνει ότι ο... γιος του είναι γραμμένος στη Χρυσή Αυγή.
    (Πέρα από την πλάκα, ευτυχώς από μια άποψη που ο καλός μας άνθρωπος δεν έζησε ένα χρόνο ακόμη για να δει την κατάντια μας. Ούτε να μας φτύσει δεν θα μας άξιζε.)
    http://www.youtube.com/watch?v=D0dRZdY-VVs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δικαιολογημένες οι ύβρεις. Δεν είναι και λίγο να σου κατεβάζουν τη σημαία από την Ακρόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένα άρθρο που γράφτηκε πριν από 71 χρόνια, και που σίγουρα είναι το πρώτο άρθρο που χαρακτηρίζει εγκληματία τον Γλέζο, έστω κι αν δεν τον κατονομάζει -για να είμαι ακριβέστερος, το άρθρο χαρακτηρίζει «εγκληματίες» τους άγνωστους που κατέβασαν τη σημαία με τη σβάστικα από την Ακρόπολη (τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου) και εκείνους που επευφήμησαν Άγγλος αιχμαλώτους στους δρόμους της Αθήνας. Παραθέτω το άρθρο, που δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου 1941 στην αθηναϊκή εφημερίδα Πρωινός Τύπος:


    ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΙ

    Χθες το βράδυ λοιπόν οι Αθηναίοι και οι Πειραιείς εκλείσθησαν εις τα σπίτια των από τας 10. Και θα κλεισθούν και απόψε, και αυριον, και μεθαύριον -και ίσως καθ’ όλον το θέρος.

    Προ ολίγων ακόμη ημερών ανεκοινώθη ότι επετράπη η λειτουργία των θερινών κινηματογράφων. Θα ελειτούργουν έως τας 11 1/2. Συντόμως μάλιστα -ελέχθη- αι νυκτεριναί παραστάσεις θα παρετείνοντο έτι πλέον, διότι και η κυκλοφορία του κοινού θα επετρέπετο πέραν του μεσονυκτίου.

    Δεν είνε ανάγκη βέβαια να τονισθή με πόσην χαράν ήκουσε τα αγγέλματα αυτά όλος ο κόσμος. Μετά τα βάσανα της ημέρας οι ξεροψηνόμενοι Αθηναίοι, ξαναγεννώνται, αναπνέοντες το βράδυ εις το ύπαιθρον ολίγον καθαρόν αέρα.

    Αλλά από χθες εκλειδώθησαν μέσα εις τας 10, θεοσκότεινα, με κατάκλειστα παράθυρα. Με τέτοιαν ζέστην! Και μαζί με τας οικογενείας τών Αθηναίων έκλεισαν ενωρίς και έχασαν την δουλειάν των τόσοι και τόσοι άνθρωποι αποζώντες από την νυκτερινήν κίνησιν: Ο επιχειρηματίας του κινηματογράφου, ο μηχανικός, η ταξιθέτρια, ο προϊστάμενος και η υπαλληλία των καφενείων του τέρματος, ακόμη και ο μικρός, ο οποίος επώλει στραγάλια εις τα λαϊκά κέντρα.

    Διατί όλα αυτά;

    Διότι -διαβάσετε την ανακοίνωσιν του γερμανικού φρουραρχείου , και θα το ιδήτε. Δι’ ένα, δύο, τρεις… δι’ επτά λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αι, λοιπόν, κύριοι, εδώ, εις αυτόν τον τόπον, υπάρχουν προδόται. Υπάρχουν εχθροί του λαού. Υπάρχουν άνθρωποι μωροί μέχρι κτηνωδίας, ή υπάρχουν άνθρωποι κακόβουλοι. Άνθρωποι δηλαδή, υπηρετούντες τίς οίδε ποίους ξένους, συμφέρον έχοντας να προκαλέσουν προστριβάς και εχθρότητα μεταξύ της εν Ελλάδι κατοχής και του ελληνικού λαού.

    Αυτοί οι άνθρωποι, οι μωροί μέχρι κτηνωδίας, ή οι υπηρέται αλλοτρίων συμφερόντων, δυσμενών προς την Ελλάδα, αυτοί, προβαίνουν εις τας γελοίας εκδηλώσεις ή διαπράττουν τας αχαρακτηρίστους πράξεις -όπως η υπεξαίρεσις της γερμανικής σημαίας από την Ακρόπολιν.

    Διότι, αν δεν είνε κτηνωδώς μωροί, ή αν δεν είνε όργανα ξένων, τι άνθρωποι είνε και τι είδους Έλληνες είνε, οι αυτουργοί των αξιοθρηνήτων προκλήσεων;

    Δεν τους είδαμεν βεβαίως. Ατυχώς δεν τους είδαμεν. Προκειμένου όμως ειδικώς περί των προχθεσινών υστερικών εκδηλώσεων υπέρ των Άγγλων τραυματιών, λέγεται ότι οι εκδηλωσίαι ήσαν γύναια του πεζοδρομίου και πρόσωπα άγνωστα.

    Όλοι αυτοί, και όλοι οι άλλοι, όσοι προκαλούν τας θλιβεράς προστριβάς, δεν εκπροσωπούν κατά κανένα τρόπον τον ελληνικόν λαόν. Δεν το λέγομεν αυτό διά να αποτρέψωμεν την οργήν των νικητών από τον λαόν. Όχι. Αλλά το λέγομεν, διότι είνε η πραγματικότης.

    Ο ελληνικός λαός δεν σκέπτεται έτσι. Ο δε ελληνικός λαός, εκείνος ο οποίος υπέστη την συμφοράν, ο οποίος μοχθεί, ο οποίος πληρώνει τα σπασμένα της πολιτικής τών κ.κ. Μέχρις Εσχάτων, δεν είνε εκείνος που κυκλοφορεί εμπρός από την αθηναϊκήν λέσχην και τριγυρίζει εις τα γνωστά κοσμικά πεζοδρόμια της οδού Πανεπιστημίου.

    Ο ελληνικός λαός δεν είνε μωρός· έχει νουν. Αντιλαμβάνεται ότι είνε βλακεία θανάσιμος να κτυπά κανείς την γροθιάν εις το μαχαίρι! Το μαχαίρι δεν παθαίνει τίποτε. Το χέρι παθαίνει.

    Ο ελληνικός λαός δεν είνε αχάριστος. Δεν είνε δυνατόν να παρίδη την μεγάλην χειρονομίαν του Χίτλερ, ο οποίος όλως εξαιρετικώς διά την Ελλάδα, αφήκε τα παιδιά μας ελεύθερα, ενώ συμφώνως προς τους νόμους του πολέμου, θα ευρίσκοντο σήμερον εις στρατόπεδα αιχμαλώτων και θα έσπαζαν πέτρες.

    Ο ελληνικός λαός δεν είνε τυφλός. Βλέπει. Βλέπει ότι, αν τρώγη σήμερον και δεν απέθανε της πείνας, τρώγει διότι τον βοηθούν οι Γερμανοί. Βλέπει ότι, τουναντίον, οι Άγγλοι, οι οποίοι τον επήραν εις τον λαιμόν των, του έχουν κηρύξει τώρα αποκλεισμόν διά να τον πεθάνουν, όπως κηρύσσουν ήδη αποκλεισμόν και κατά της Κρήτης -της δυστυχισμένης Κρήτης, την οποίαν παρέσυραν εις τον όλεθρον και εις τας ακρότητας.

    Ο ελληνικός λαός έχει μνήμην. Ενθυμείται ότι και εις το παρελθόν οι Άγγλοι, κάθε τρις και τόσον, εκήρυσσαν αποκλεισμόν κατά της Ελλάδος, εκμεταλλευόμενοι την ναυτικήν των δύναμιν. Πότε εκήρυσσαν αποκλεισμόν διά να ικανοποιήσουν ένα τυχοδιώκτην, όπως ο διαβόητος Πατσίφικος, πότε διά να εμποδίσουν την Ελλάδα να πολεμήση κατά της σουλτανικής Τουρκίας, πότε διά να μας αναγκάσουν να πολεμήσωμεν παρά το πλευρόν των, μαζί με τους Σενεγαλέζους. Έχει μνήμην ο λαός· ενθυμείται ότι, όταν έγινεν η καταστροφή της Μικράς Ασίας, όπου επολεμήσαμεν κατ’ εντολήν των Άγγλων, και όταν εκαίετο η Σμύρνη, και εκολύμβων τα γυναικόπαιδα μέχρι των αγγλικών πολεμικών, ζητούντα σωτηρίαν, οι Άγγλοι ναύται τούς έκοβαν τα χέρια διά να μη ανέβουν επάνω και σωθούν.

    Όχι. Δεν είνε Έλληνες, ή τουλάχιστον δεν είνε πατριώται, αλλά είνε προδόται και εχθροί του λαού, εκείνοι που προκαλούν βλακωδώς τα δυσμενή μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού.

    Τι είνε τάχα αυτά τα απρόσωπα όντα; Είνε άτομα με εθνικήν υπερφιλοτιμίαν;

    Άνθρωποι με εθνικήν υπερφιλοτιμίαν ήσαν εκείνοι, οι οποίοι έχυσαν το αίμα των εκεί επάνω. Ειπέτε: Μεταξύ εκείνων, οι οποίοι απετόλμησαν τας προκλήσεις, μήπως είδατε κανένα με στρατιωτικόν αμπέχωνον και ξηλωμένα κουμπιά; Μήπως είδατε κανένα που είχε πολεμήσει; Και, ειπέτε επίσης: επάνω εις την Ακρόπολιν, οπόθεν υπεξηρέθη η σημαία, μήπως ανερριχήθη τάχα κανείς ανάπηρος με κομμένο πόδι;



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είνε άραγε άτομα με εθνικήν υπερφιλοτιμίαν τα πάσης προελεύσεως θηλυκά, και οι αστράτευτοι συνεργάται των, οι οποίοι διαπράττουν τας προκλήσεις; Τι θέλουν να δείξουν; Ότι δεν ανέχονται τον νικητήν; Αν δεν τον ανείχοντο, διατί δεν του έφραξαν με τα κορμιά των τον δρόμον, παρά τον άφησαν να έλθη; Και αν έχουν υπερφιλοτιμίαν, πού΄ήτο η υπερφιλοτιμία των, όταν ο Μανιαδάκης τούς έδερνε με τον βούρδουλαν, και τους επότιζε ρετσινόλαδον; Ή μήπως είνε από τους ανήκοντας εις τον ίδιον εκείνον κόσμον;

    Υπερφιλότιμοι… Τι είπε το φιλότιμόν των χθες το βράδυ, όταν η στρατιωτική κατοχή μάς έπιασεν από το αυτί ως αν αδιόρθωτα παιδιά, και μας έκλεισε μέσα εις τας δέκα; Αυτό το πάθημα, διατί να το προκαλέσουν, εις βάρος της φιλοτιμίας και της ανέσεως όλων μας, οι αχαρακτήριστοι εγκληματίαι;

    Διότι είνε εγκληματίαι.

    Αλλά, αυτό το μάθημα, να είνε άραγε το μόνον, ή να είνε απλώς το πρώτον;

    Έλληνες, κινδυνεύομεν! Τα παιδιά μας, αι οικογένειαί μας, ημείς όλοι, αλλά ίσως και ο τόπος, θα πληρώσωμεν ακριβά τας εγκληματικάς αυτάς μωρίας.

    Τι να κάμωμεν όμως; Απλούστατα: Να κάμωμεν πολιτοφυλακήν, και να προστατεύσωμεν τον εαυτόν μας. Πολιτοφυλακή δε είμεθα όλοι μας: Από σήμερον έχετε το σύνθημα: Όπου αντιλαμβάνεσθε κανένα τέτοιον προδότη του ψωμιού των τέκνων μας, κανένα εχθρόν της υπάρξεως των οικογενειών μας, μη τον αφήνετε. Θέλουν να μας βάλουν φωτιάν, οι ηλίθιοι κακοποιοί. Εμποδίσετέ τους. Κόψετέ τους τα χέρια. Πατάξετέ τους. Διαφορετικά -εννοήσατέ το: Τα παιδιά μας, τα σπίτια μας, κινδυνεύουν.
    Παρέθεσα ολόκληρο το μακρόσυρτο άρθρο για να φανεί η επιχειρηματολογία του ανώνυμου αρθρογράφου, που ξεκινάει παραπονούμενος ότι εξαιτίας των αφρόνων που κατέβασαν τη σημαία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία κι έτσι έχασαν το μεροκάματο οι θερινοί κινηματογράφοι (και τον Νοέμβριο του 1973 μερικοί παραπονιούνταν ότι εξαιτίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου αναβλήθηκαν τα ματς ποδοσφαίρου την Κυριακή), και καταλήγει σε μια έκκληση να συγκροτηθεί πολιτοφυλακή που να καταδίδει τους “προδότες”, δηλαδή όσους εκδήλωναν τα αντιγερμανικά τους συναισθήματα. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι εφημερίδες της εποχής είχαν ανάλογα άρθρα τη μέρα εκείνη, και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν διαφορετικά, ωστόσο νομίζω ότι ο αρθρογράφος του Πρωινού Τύπου (πιο κάτω κάνω μια εικασία για την ταυτότητά του) δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αξίζει να δούμε και το διάγγελμα του Γερμανού φρούραρχου, που δημοσιεύτηκε στο ίδιο φύλλο (και για τη συλλογή σας, ιδού ολόκληρο το πρωτοσέλιδο):

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

    Βάσει των κάτωθι γεγονότων και εξακριβώσεων προσδιορίζεται η αστυνομική ώρα εν Αθήναις μετ’ αμέσου ισχύος η 22α:

    1) Κατά την νύκτα της 30ής προς 31ην Μαΐου υπεξηρέθη η επί της Ακροπόλεως κυματίζουσα γερμανική πολεμική σημαία παρ’ αγνώστων δραστών. Διενεργούνται αυστηραί ανακρίσεις. Οι ένοχοι και συνεργοί αυτών θα τιμωρηθούν διά της ποινής του θανάτου.

    2) Ο τύπος και η δημοσία γνώμη πάντων των στρωμάτων του λαού εκφράζονται ακόμη πάντοτε μετ’ εκδήλου συμπαθείας υπέρ των εκ της ηπειρωτικής Ευρώπης εκδιωχθέντων Άγγλων.

    3) Τα γεγονότα εν Κρήτη, αι παρά το διεθνές δίκαιον διαπραχθείσαι κακοποιήσεις εναντίον Γερμανών αιχμαλώτων όχι μόνο δεν συζητούνται μετ’ αποστροφής, αλλ’ εις ευρείς κύκλους και μάλιστα μετ’ ευαρεσκείας.

    4) Υπέρ Άγγλων αιχμαλώτων παρετηρήθησαν, παρά την σχετικήν απαγόρευσιν, επανειλημμένως εκδηλώσεις συμπαθείας (προσφορά δώρων, ανθέων, καρπών, σιγαρέττων κλπ.) Αι τοιαύται εκδηλώσεις γίνονται ανεκταί εκ μέρους της ελληνικής αστυνομίας, εναντίον των οποίων δεν αντέδρασεν μεθ’ όλων των εις διάθεσιν αυτής ευρισκομένων μέσων.

    5) Η συμπεριφορά των ευρυτέρων κύκλων της πόλεως των Αθηνών έναντι των γερμανικών ενόπλων Δυνάμεων, εγένετο και πάλιν ολιγώτερον φιλική.

    6) Η αισχροκέρδεια εν Αθήναις υπερέβη παν μέτρον χωρίς αι αρμόδιαι αρχαί να προβαίνουν εις τα ενδεικνυόμενα μέτρα καταστολής.

    7) Σχεδόν άπαντα τα εμπορεύματα πωλούνται εν Αθήναις προς τους Γερμανούς στρατιωτικούς εις σημαντικώς ανωτέρας τιμάς παρά εις τους Έλληνας.

    Αι γερμανικαί στρατιωτικαί αρχαί προσεπάθησαν μέχρι σήμερον να συμπεριφερθώσι προς τον ελληνικόν λαόν από πάσης απόψεως ευμενώς, εν περιπτώσει καθ’ ην αι διαταγαί των ενόπλων γερμανικών Δυνάμεων δεν θέλουσιν εισακουσθή, αύται θα επιβάλωσι μετά λύπης των αυστηροτάτας κυρώσεις.

    Εν Αθήναις τη 31η Μαΐου 1941.

    Ο ΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αναφορά στις κακοποιήσεις Γερμανών στην Κρήτη αξίζει ιδιαίτερο σημείωμα -ως αντίποινα για τις υποτιθέμενες αυτές κακοποιήσεις έγινε το ολοκαύτωμα στο Κοντομαρί και στην Κάντανο λίγες μέρες αργότερα (αν ψάξετε στο πρωτοσέλιδο που ανέβασα πιο πάνω, θα δείτε έναν υπαινιγμό γερμανικού πρακτορείου, ότι ο πληθυσμός της Κρήτης “ετέθη εκτός παντός κανονισμού διεθνούς δικαίου”). Όσο για το κατέβασμα της σημαίας, ήταν συμβάν με διεθνή εμβέλεια και εξαιρετικό συμβολισμό, αν και όχι η πρώτη μεγάλη αντιστασιακή πράξη στη σκλαβωμένη Ευρώπη.

    Αλλά ας μείνουμε στο άρθρο. Είπα πιο πάνω πως είναι ανώνυμο, και πράγματι είναι ανυπόγραφο, όμως κατά πάσα πιθανότητα το έχει γράψει ο διευθυντής της εφημερίδας, ο Νικ. Κρανιωτάκης, όπως συνάγω και από όσα γράφει ο Μάγερ στην Ιστορία του ελληνικού τύπου. Ο Κρανιωτάκης ήταν ακραίος βασιλόφρονας και αντιβενιζελικός, επανειλημμένα βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, υπουργός επί Κονδύλη, που εξέδιδε την απογευματινή εφημερίδα Τύπος, την οποία μετέτρεψε σε πρωινή, με τον τίτλο Πρωινός Τύπος, στις 9 Απριλίου 1941. Τον Οκτώβριο αποχώρησε από την εφημερίδα, που συνέχισαν να τη βγάζουν οι συντάκτες της, και μετά την απελευθέρωση διετέλεσε επί δεκαετία και πάνω πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

    Σύμφωνα με άρθρο του Βλάση Αγτζίδη, ο Κρανιωτάκης είχε ζητήσει περί το 1933 να υποχρεωθούν οι πρόσφυγες να φοράνε κίτρινο άστρο. Ένα άρθρο του για τον Βενιζέλο ξεκινούσε “Ο άνθρωπος, ο οποίος ατυχώς διά την Ελλάδα ζει ακόμη…”. Οπότε, δεν είναι περίεργο να έγραψε αυτός το άρθρο. Ούτε είναι περίεργο να χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή εγκληματία τον Γλέζο. Όπως έχω ξαναγράψει, υπάρχει ένα νήμα που συνδέει τους χρυσαυγίτες με τους χαφιέδες και τους βασανιστές της χούντας, τους παρακρατικούς του πενήντα και του εξήντα, τους βασανιστές της Μακρονήσου, τους ταγματασφαλίτες και τους κουκουλοφόρους καταδότες των Γερμανών, τους τριεψιλίτες που έκαιγαν εβρέικα σπίτια στη Θεσσαλονίκη στα 1930, τους μαγκουροφόρους δολοφόνους του Καβαφάκη και του Φατσέα, τους επίστρατους που σκότωναν πρόσφυγες στα Νοεμβριανά του 1916. Αυτή την κληρονομιά, την αναδέχεται με μεγάλη της χαρά το νεοναζιστικό μας κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην στεναχωριέσαι Ίακχε "είμαστε ο σπόρος που ποτέ δεν πεθαίνει" όπως έλεγε και ο Σαμαράς τον Μάϊο του 2011 από τη Θεσ/νικη. Βέβαια στην πορεία ο σπόρος αποδείχθηκε μεταλλαγμένος αλλά όπως είπε και ο Αντώνης στη Μέρκελ ουδείς αναμάρτητος (η Άντζελα θα έλεγε ουδείς άσφαλτος)
    ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,ΛΕΝΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ....(ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ, ΡΕ;ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΦΑΤΣΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ;)

    Νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ως καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής, δήλωσε ότι ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν είναι Έλληνας, καθώς σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή φυλή!

    http://sports.in.gr/basketball/article/?aid=1231219472

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάει να το πει ο ίδιος αυτό στον Σόφο από κοντά και όχι από την τηλεόραση ! Τσάμπα μάγκας ! Στην τηλεόραση λες ότι θέλεις !

      Διαγραφή
  13. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ( ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ) , ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ , ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ , ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ( ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ) , ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ( ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ ) ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΟΥΔΙ !
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΡΟΪΚΑ ( ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΜΕΡΚΕΛΙΣΤΕΣ ) ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ( ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ) ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ , ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ :

    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το παραμύθι με τη σημαία πρέπει να σταματήσει . Τόσο χρόνια συντηρήθηκε ένας μύθος εξαιτίας της προπαγάνδας των κομμουνιστών .
    Η χιτλερική σημαία από την Ακρόπολη δεν κατέβηκε ποτέ . Αντίθετα το σίγουρο είναι πως την ανέβασαν οι πολιτικοί πρόγονοι του Καιάδα , του Καραΐσκάκη , του Κασιδιάρι ( για του Νικήτα δεν είμαι και τόσο σίγουρος ) . Η αποστολή μπόρεσε και κρατήθηκε μυστική γιατί φορούσαν κουκούλες ( από σεμνότητα ) και είχαν ως μεταφορικό μέσο το γνωστό πλέον VOLVO !

    υ.γ. Οι φήμες που ήθελαν τη συμμετοχή της θείας Ελπινίκης στην παραπάνω πατριωτική αποστολή δεν έχουν επιβεβαιωθεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΙΑΚΧΕ , ΑΠ΄ΟΤΑΝ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ BLOG . ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο 9.15 . Τι να τον κάνουμε τον μπαγλαμά ? Δήμαρχο θα τον βγάζαμε , περίπατο θα έκανε με τον Αγγελίδη απέναντι . Τι ήθελε και έμπλεκε με τους αγράμματους και τους χωριάτες ?
      Και εγώ το ίδιο βλέπω . Ελάχιστοι πλέον επώνυμοι Σερραίοι γράφουν .
      Ξημεροβραδιάζεται στα γραφεία της Χ.Α. και σηκώνει κάθε 3-4 μέρες τα σχόλια . Πρέπει να του έβαλαν χέρι από την Αθήνα . Έτσι που το πάει κανένας δεν θα μπαίνει στο blog σε λίγο καιρό . Άντε το πολύ κανένας pinokio να γράφει κανένα σχόλιο .

      Διαγραφή
  16. Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στη χρυσή αυγή . Μπόρεσε και άλλαξε την πολιτική ατζέντα !
    Πέρυσι κυνηγάγαμε τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , φέτος κυνηγάμε τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !

    Υ.Γ. Μετά φταίω εγώ που κάνω πονηρές σκέψεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τον Σεπτέμβριο του 1984 ο Μιχαλολιάκος διορίστηκε από τον έγκλειστο στον Κορυδαλό , τέως δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο , στη θέση του αρχηγού της νεολαίας της ΕΠΕΝ ( Εθνική Πολιτική Ένωσις ).
    Τον Ιανουάριο του 1985 ο Μιχαλολιάκος παραιτήθηκε από την ΕΠΕΝ γιατί << εν αγνοία του Γεωργίου Παπαδόπουλου , η ΕΠΕΝ είχε ενταχθεί στην ομάδα των φίλων του Ισραήλ >> !!!
    Στη θέση του προέδρου της ΕΠΕΝ θα τοποθετηθεί ένας άλλος δυναμικός ακροδεξιός , ο Μάκης ( Μαυρουδής ) ΒΟΡΙΔΗΣ , με το χρίσμα κι αυτός του φυλακισμένου δικτάτορα !


    Καλά κρασιά ! ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Τον καταδικασμένο από την Ελληνική δικαιοσύνη εγκληματία '' , έχει δίκιο ο άνθρωπος . Ο Γλέζος καταδικάστηκε σε θάνατο για το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη !
    Ο ίδιος που αποκαλεί εγκληματία τον Μανώλη Γλέζο διαβάστε τι έγραφε σε έντυπο με την επωνυμία ''ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ'' για την επέτειο της πτώσης του ναζισμού :
    '' Ο Φύρερ του Γερμανικού Ράιχ , αυτός ο οραματιστής της Νέας Ευρώπης , και η Εύα Μπράουν θα αυτοκτονήσουν στις 15.30 της 30ής Απριλίου 1945 . Την ίδια ημέρα , 30 Απριλίου , μετά από 38 χρόνια , εμείς οι Ελληνες Εθνικοσοσιαλισταί θα σταθούμε προσοχή χαιρετώντας με τον αιώνιο χαιρετισμό και θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή . Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στα λόγια του Φύρερ : σε μια-δυο γενεές θα μου αποδοθεί δικαιοσύνη . Στις καρδιές μας φουντώνει η πίστη στη Νίκη .

    Μετα από τα παραπάνω βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα :
    Η ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ , ΟΥΤΕ ΝΑΖΙΣΤΕΣ , ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ : ''ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ'' ! ΡΕ PINOKIO , Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ίακχε θέλω να βάλω δυο θέματα μ΄αυτό το σχόλιό μου .
    1. Τι κάνει ο Ντερτιλής και γιατί έχεις τόσο καιρό να μας ενημερώσεις ? Δήλωση για τη μαύρη επέτειο έκανε ?
    2. Και το πιο σοβαρό , στην εποχή της κρίσης και της υποτέλειας υπάρχει έρωτας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Βαξεβάνης γνωρίζεις ΙΑΚΧΕ αν είναι Μπολσεβίκος ? Πως και δεν έκανες καμιά ανάρτηση για στη σύλληψή του ?
    Αυτό που είπε ο Τσίπρας για τη μαφία που μας κυβερνούσε , πως το σχολιάζεις ? Καλό δεν ήταν ?
    Αυτή η μαφία , είναι η πολιτική , η οικονομική και η μιντιακή ελίτ που τα έδωσε όλα για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στις 17 Ιούνη ! Αλέξη πέστα γιατί πολύ τους έχουμε χαϊδέψει μέχρι τώρα .
    Στη real news είπε και το άλλο : ''μόλις αποκαλύψουμε ποιοι είναι πίσω από την Χ.Α. , πολλοί θα τρέχουν να κρυφτούν'' ! Τι εννοείς ? Μήπως ξέρεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ιδού ο χρυσαυγίτης νεοναζί Χρ.Παππάς

    Ο Χρ. Παππάς είναι συνιδρυτής της Χρυσής Αυγής και παραγωγός ιδεολογίας μέσα από τα έντυπα της. Έχει μάλιστα διευθύνει την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” στα πρώτα της βήματα. Κατάγεται από τη Λίππα Ιωαννίνων (Λάκκα Σούλι) και επανεγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα το 1997 οπότε και ξεκίνησε να ασχολείται με την εμπορία επίπλων. Είναι ιδιοκτήτης του COCO-MAT Ιωαννίνων.

    Για να προωθήσει τα εμπορεύματα του – εναρμονιζόμενος στο γενικότερο προφιλ της μητρικής COCO-MAT, η οποία ενδιαφέρεται υποτίθεται για τους ανάπηρους-, έχει συνάψει χορηγικές συμφωνίες με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Ο πατέρας του υπήρξε αξιωματικός του στενού κύκλου της Χούντας της 21ης Απριλίου 1967. Ο Χρήστος Παππάς ήταν επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Χρυσής Αυγής και εκλέχτηκε βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μάη 2012. Ο πατέρας του ήταν στη θέση νο3 του ψηφοδελτίου της ναοναζιστικής οργάνωσης….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ