Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΑΚΗΣ(video) : ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΖΑΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ρ.Α.Σ.

ΔΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΩΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


 Σύμφωνα με τον εφέτη ανακριτή, γνώριζε τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου και δεν έκανε τίποτα 

 Ποινική δίωξη άσκησε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Λάρισας στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) Ιωάννα Τσιαπαρίκου για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Η δίωξη έρχεται μετά την έρευνα του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, ο οποίος στην πολυσέλιδη διάταξή του διαπιστώνει ποινικές ευθύνες στο πρόσωπό της για ενέργειες και παραλείψεις σχετικά με την ασφαλή κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα την ποινική δίωξη της Ιωάννας Τσιαπαρίκου είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Εφετών ο εφέτης ανακριτής Λάρισας Σωτήρης Μπακαΐμης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η πρόεδρος της ΡΑΣ γνώριζε τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, αλλά δεν έκανε τίποτα για να την αποτρέψει. 


 Θα απολογηθεί για τις παραλείψεις της 

Πλέον η πρόεδρος της ΡΑΣ αναμένεται να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή για τις παραλείψεις της που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία των Τεμπών. Η Ιωάννα Τσιαπαρίκου έχει διατελέσει πρόεδρος της ΡΑΣ κατά το επίδικο διάστημα από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι και 28/2/2023, όταν σημειώθηκε η φονική σύγκρουση των τρένων, λόγω των ελλιπών συστημάτων ασφαλείας, όπως είναι αυτά της τηλεδιοίκησης και της σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου.

3 σχόλια:

  1. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ρ.Α.Σ.
    Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων δυνάμει του άρθρου 85 του ν.4199/2013 (Α’ 216) έχει ορισθεί στην Ελλάδα, από τον Οκτώβριο του 2013, ως η αρμόδια Εθνική Αρχή Ασφάλειας για τους Σιδηροδρόμους (Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρομικών Μεταφορών). Στο πλαίσιο αυτό εκτελεί, τουλάχιστον, τα καθήκοντα που αναφέρονται στο άρθρο 16 της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/798, τα οποία προβλέπονται, αναλύονται και εξειδικεύονται περαιτέρω στην εθνική νομοθεσία. Τα καθήκοντα αυτά σχετίζονται κυρίως με την ασφάλεια των σιδηροδρόμων καθώς επίσης και με τη διαλειτουργικότητα του σιδηροδρομικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. Αδειοδότηση Σιδηροδρομικών Επιχειρήσεων

    Κάθε επιχείρηση εγκατεστημένη στην ελληνική επικράτεια δικαιούται να ζητήσει άδεια σιδηροδρομικής επιχείρησης στην αρχή αδειοδότησης. Στην Ελλάδα, η ΡΑΣ ως αρχή αδειοδότησης, είναι υπεύθυνη τόσο για την έκδοση αδειών όσο και για τον έλεγχο της συνεχούς τήρησης των απαιτήσεων βάσει των οποίων εκδίδονται. Η άδεια που χορηγείται σε μία σιδηροδρομική επιχείρηση δεν δίνει από μόνη της πρόσβαση στη σιδηροδρομική υποδομή. Τα επόμενα βήματα που απαιτούνται είναι κατά σειρά τα εξής:
    – η απόκτηση πιστοποιητικού ασφάλειας από την Εθνική Αρχή Ασφάλειας Σιδηροδρομικών Μεταφορών, τις αρμοδιότητες της οποίας ασκεί η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων,
    – η σύναψη σύμβασης με τον διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής για την πρόσβαση στην υποδομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την διορισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ως Προεδρο της ΡΑΣ μετα από πρόταση του Σπιτρζη, την διατήρησε στην θέση της και ο Καραμανλής με πλούσιο μεν αλλα ρηχό βιογραφικό ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥΣ όπως αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος με 57 νεκρούς και άγνωστο αριθμό αγνοούμενων.

    Η Ιωάννα Τσιαπαρίκου είναι απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Διεθνείς Μεταφορές του University of Wales – Cardiff και Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης επί σειρά ετών, στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών, της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης. Η επιστημονική της ενασχόληση περιλαμβάνει δημοσίευση ανακοινώσεων και άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, τη συμμετοχή της σε ερευνητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Πειραιώς και τη διδασκαλία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα, στα αντικείμενα της Οικονομικής των Μεταφορών, της Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων, της Απασχόλησης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ