Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ "ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ" ΤΟΥ ΨΕΥΤΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ... ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ


Αλήθειες και ψέματα για τα πρώην στρατόπεδα ...

δια χειρός Παναγιώτη Κοτρώνη

 
Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την πρόθεση της δημοτικής αρχής για πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου «Εμμ Παπά», ήρθε και πάλι στην επιφάνεια το θέμα της αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων. Βέβαια την έννοια της αξιοποίησης την ερμηνεύει ο καθένας κατά το δοκούν και προφανώς έχει σχέση με τα συμφέροντα που υπερασπίζεται. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αξιοποίηση θεωρεί την τσιμεντοποίηση – με την κατασκευή 550 περίπου διόροφων κατοικιών( στην πιο σύγχρονη έκφραση λέγονται και μεζονέτες) του πρώην στρατοπέδου «ΕΜΜ.ΠΑΠΑ» - και οι δημοτικές παρατάξεις ταγμένες να υπηρετούν το συμφέρον των σερραίων δημοτών θεωρούν αξιοποίηση την πλήρη απόδοση των 600 στρεμμάτων των τριών πρώην στρατοπέδων από την πολιτεία προς το δήμο Σερρών, με την υποχρέωση του τελευταίου να δημιουργήσει τρία ( 3 ) θεματικά πάρκα ως εξής :
1- «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ»: Πολιτισμού
2- «ΕΜΜ. ΠΑΠΑ»: Κοινωνικής Πρόνοιας
3- «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ»: Αθλητισμού
Ο κ.Δήμαρχος έχει πρώτιστη και μέγιστη υποχρέωση να υπερασπίζεται και να διαφυλάττει τη δημοτική περιουσία, υποχρέωση που απορρέει από το νόμο ( άρθρο 178 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων Ν. 3463/2006 και στην παρ. 1 αναφέρεται: «Οι Δήμοι και οι Κοινότητες οφείλουν να διατηρούν, να προστατεύουν και να διαχειρίζονται την κάθε είδους περιουσία τους με τρόπο επιμελή και αποδοτικό») .
Σύμφωνα δε με το από 5-02-2008 αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου του κτηματολογικού γραφείου Σερρών για το στρατόπεδο Παπαλουκά και το από 5-02-2008 απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος για το στρατόπεδο Παπαλουκά, το οποίο φέρει αριθμό ΚΑΕΚ 441212524001/0/0 προκύπτει, ότι την πλήρη κυριότητα στο στρατόπεδο Παπαλουκά έχει ο δήμος Σερρών.
Το έγγραφο της δημοτικής αρχής με αριθ. πρωτ 7496/16-2-2011 προς τον Διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας Πεζικού, με το οποίο αποστέλλει την αριθ. 196/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίουγια τη δημιουργία Μουσείου «Κων/νου Ξενάκη» και παρακαλεί για τις περαιτέρω ενέργειες, σημαίνει την παραίτηση του δήμου Σερρών από την πλήρη κυριότητα στο στρατόπεδο Παπαλουκά και την αναγνώριση της πλήρους κυριότητας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το ως άνω στρατόπεδο, κάτι που φαίνεται καθαρά και από την απάντηση του ίδιου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Φ.900.08/17/95219/13-4-2011) στο οποίο ξεκάθαρα συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης, αφού αναφέρει ότι «εγκρίνει» την απόφαση του ΔΣ.
Αν θέλουμε συνοπτικά να κατηγοριοποιήσουμε σε αλήθειες και ψέματα σε ότι αφορά στα πρώην στρατόπεδα θα λέγαμε :
ΑΛΗΘΕΙΕΣ:
1- Το «ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ» ανήκει και με τη βούλα του Κτηματολογίου στο Δήμο
2- Το ¼ του «ΕΜΜ. ΠΑΠΑ» επίσης ανήκει στο δήμο Σερρών
3- Η προεκλογική δέσμευση του κ.Αγγελίδη αλλά και όλης της αντιπολιτευτικής του θητείας, ήταν χωρίς περιστροφές και παραθυράκια η απόδοση όλων των πρώην στρατοπέδων στο δήμο ( στη διάθεσή σας όλα τα video )
Χωρίς την υπογραφή του Δημάρχου δεν μπορεί να γίνει πολεοδόμηση
Με ανταλλαγή εκ μέρους του Δήμου προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας άλλης πολεοδομημένης έκτασης εκτός στρατοπέδων όχι ίσης αξίας ( Ν.2745/99 άρθρο 3 ),μπορούν όλα τα στρατόπεδα να περιέλθουν στο δήμο.
ΨΕΜΑΤΑ :
1- Ότι πολεοδομούνται μόνο 64 στρέμματα στο «ΕΜΜ. ΠΑΠΑ»
2- Ότι θα ωφεληθούν όλοι οι Σερραίοι
3- Ότι μας πιέζουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση με το Υ.ΕΘ.Α
4- Ότι το «ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» είναι ενεργό στρατόπεδο ή θα γίνει σε λίγο ( τη στιγμή που καταργούνται τα στρατόπεδα Θερμών και Ροδόπολης )
5- Ότι πουθενά δεν έχουν παραχωρηθεί δωρεάν στρατόπεδα σε δήμους ( υπάρχει δωρεάν παραχώρηση σε Νάουσα, Καλαμάτα, Θεσ/νίκη κλπ )
6- Ότι δεν γίνονται ακόμα και αυτή τη στιγμή συζητήσεις για δωρεάν παραχώρηση ( Μπεγλίτης – Κόρινθος )
7- Ότι ο δήμος Σερρών δεν έχει νομικά όπλα διεκδίκησης
8- Ότι τα στρατόπεδα είναι ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ
Προϋπόθεση όμως για να πετύχει αυτή η ιστορία είναι επιτέλους ο Δήμαρχος αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης ( κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών ), επιτέλους να συνταχθούν σε αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα με την αντιπολίτευση και ουσιαστικά με όλο το σερραϊκό λαό, και να σταματήσουν να λειτουργούν ως συνήγοροι υπεράσπισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του διευθυντή της ΥΑΜΣ κ.Κρασσανάκη.

 

5 σχόλια:

  1. διαβαζω αυτο εδω

    http://serraia.blogspot.com/2011/09/blog-post_6381.html

    και ρωτω εγω , ο συγκεκριμενος επαγγελματιας δεν ηταν που ειχε αναβαλει την δουλεια για τον χριστουγεννιατικο στολισμο της πολης ??? μηπως το ολο θεμα ειναι χρωστουμενα ή κατι αλλο ? μπας και θελει να εξασφαλισει ...... νεες μπισνες ... ?????

    για ψαξε το λιγο , και ας εχουμε το ματι ανοιχτο να δουμε αν θα τσιμπησει καμια εξτρα δουλεια απο εδω και περα !!!!


    ααααα να μην το ξεχασω , ο συγκεκριμενος επαγγελματιας δεν ειχε καπου εκει πιο μεσα στην κοιλαδα ενα φρουτομαγαζο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπν αυτη η ιστορια με τα προστιμα παρκαρισματος , πολυ τραβηξε!Καλα δεν καταλαβαινουν εκει στοΔημο τι γινεται γυρω τους?
    Ετσι "διοικω" κι εγω...Ειπαμε σεφτε δεν κανουμε, ο κοσμος προγκηξε απ τα μαγαζια του κεντρου..Λιγη ανοχη..Τα διπλοπαρκαρισμενα κ παρανομα στις διαβασεις, οκ γραψτε τα, αλλα τ αλλα που βαζουμε εισιτηριο κ μας γραφετε επειδη εληξε..Δυο προστιμα τη μερα? Πατε καλα?(κοντα 60 ευρω?).Και ερωτημα:
    Τιανατποδοθηκε μεχρι σημερα) (ανταποδοτικο τελος γαρ)σε μενα τον πολιτη,που βαζω κατι τις στα παρκομετρα απ τα εισπραχθεντα?
    Αλλα πως να πληρωθουν αλλιως οι μισθοι των ιδιων των δημοτικων αστυνομικων?
    Μας γραφουν βασικα για να πληρωνονται...
    Ποσοι ειναι? Για λογαριαστε...Και μη μου πειτε ."μα αλλοι τους προσελαβαν"...
    Και αλλαξτε υφακι...Ω!ενστολοιδημοτικοι υπαλληλοι.Ο κοσμος αγριεψε...
    Ασε δε που οταν βρεχει , βαζουν το προστιμο σε ειδικο παλστικο, οπως στας ...Ευρωπας!!!τσσσσσσσσ..Ευρωπη γιναμε κ εμεις ρε κ δεν το ξερουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?
    ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΥΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ 15% ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΑΨΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΟΥ - ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΕ- ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?
    ΜΕ ΤΟ ΟΤΟ Η ΔΕΥΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?
    ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ Η ΔΕΥΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ?
    ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΜΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΑ ΜΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 6:45 ισα(ΑΑΑ) (γγελεα) ΔΕΝ εχομαι στα ΣΕΡΡΑΣ,
    να ρωτησει?

    ΥΓ μπολαρουνκα το φιλος
    τον big mac psomiadi θελουν οι ΠΑΣΟΚΤΣΙΔΕΣ να τον βαλουν μεσα-μα αρρωστος ειναι ΔΕΝ μπορει και ο γιατρος το ειπε..
    τελειωσε οτι ΕΠΡΕΠΕ σε 7 ημερες ?
    ΩΡΕ αθανατο ΑΡΡΕΝΩΝ
    με τον αλκοολικο τωρα καταντια αλλα...
    φιλακια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΓΡΑΨΕ ΠΑΛΙ Η «ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΕΖΩΝ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ