Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΤΑΝ

Ο ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αναβίωσε και φέτος σήμερα Δευτέρα 8/1/2024 στη Μονοκκλησιά του Δήμου Σερρών το γνωστό σε όλη την Ελλάδα έθιμο της γυναικοκρατίας που θέλει για μία ημέρα τις γυναίκες να παίρνουν στα χέρια τους την εξουσία από τους άνδρες του χωριού. 

 Το έθιμο έφεραν οι Θράκες πρόσφυγες. Ονομάζεται και γιορτή της «Μπάμπως» ή «Μπάμπω γκιονού», καθώς και «βρεξούδια», γιατί εκείνη τη μέρα περιβρέχουν όσους άνδρες θα τολμήσουν να βγούνε από το σπίτι. 

 Το παρόν έδωσαν τόσο ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες Κώστας Καρπουχτσής, που τιμά ανελλιπώς με την παρουσία του και τη συμμετοχή του το έθιμο, όσο και ο Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, για την πανελλήνια προβολή του μέσα από το δίκτυο της Δημόσιας τηλεόρασης. Δεν είχαν δε κανένα πρόβλημα να φωτογραφηθούν, με τον αγαπητό Βασίλη να φορά την παραδοσιακή μαντήλα.

Φυσικά αφού ο κόσμος τους φτύνει τους ακομπλεξάριστους και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει

9 σχόλια:

  1. Φαίνεται από την ανάρτησή σου, ότι δεν εκτιμάς την συμμετοχή των ταγών στα έθιμα "η Μπάμπω", "τα Βρεξούδια", "τα Γκαλιώρα", "η Γυναικοκρατία".
    Όμως στο μλογκ του Τζότζου έγιναν απανωτές αναρτήσεις για καθένα από τα χωριά της Π.Ε. Σερρών με κατοίκους θρακικής καταγωγής. Από μία ανάρτηση για αναγγελία και τέλεση της εκδήλωσης, με πλούσιο φωτορεπορτάζ.
    Έτσι δουλεύουν τα ενημερωτικά ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου . "ευχαριστώ" για τις νουθεσίες, αλλα μου ειναι αχρείαστες. Ουδέποτε ισχυρίστηκα οτι είμαι ενημερωτικό blog, ούτε το επιδίωξα ποτέ. Φυσικά και δεν εκτιμάω την συμμετοχή "των ταγών" της πλάκας σε αυτά τα βλακώδη έθιμα. Αυτο ειναι μια παθογένεια της κοινωνίας μας και ακρατος λαϊκισμος. Όταν κριτήριο της ψηφου σου ειναι αυτές οι γελοιότητες, τότε μην διαμαρτύρεσαι γιατί ο Νομος Σερρων από υτο 1996 ειναι σταθερά κολλημένος στην τελευταία θεση αναπτυξης πανελληνίως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι αυτός ο μαϊντανός ο καρπουχτσης; Έκανε να εμφανιστεί στην πόλη μετά τις εκλογές κανένα δίμηνο και τώρα ξαναγύρισε; Δεν του φτάσε η σφαλιάρα που έφαγε; Άφησε το αγόρι μου, αφού δεν σε θέλει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να κάνει και αυτός ο ερμος. Κάπως πρέπει να κρατιέται στην επιφάνεια αν και οι «ελαφροι» έλεγε η γιαγιά μου, δεν κάνουν και πολύ κόπο. Τον Βασίλη, τον εκτιμώ. Αλλά όχι και ακομπλεξαριστος ο καρπουχτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο ακομπλεξάριστο και να το παίζει το «ΣΥΡΙΖΑκι» (λέμε τώρα, αριστερός από τα Lidl) , στην πόλη περπατάει και νομίζει ότι είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Ιδίως δε η γυναίκα του (γυναίκα του, λεμε τώρα επίσης) ακόμη πιο στον θεο η μύτη. Έρχεται απο Θεσσαλονίκη να κάνει εμφανίσεις. Δεν μένει καν εδώ και ήρθε να μας το παιξει σωτήρας. Κωστακη, αν τραβάει η μαγκιά σου , βάλε Θεσσαλονίκη την άλλη φορά ρε φίλε. Αφού εκεί μένεις. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά προτιμούσα τον Λευτέρη, σκέψου χαλι που έχετε όλοι σας εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστα, άσε τα δήθεν και τις φωτογραφίες και τα μηνύματα από την θάλασσα ημίγυμνος. Δεν είσαι ο Ρουβας ρε μαλακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μη πούμε τι άλλο κάνει για τους ψήφους ο καρπουχτσης με τις γυναίκες της πόλης……….πριν τις εκλογές είχε βουτήξει η πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το κακό με τον Κώστα είναι ότι ξεκίνησε καλά και τελείωσε λάθος. Έκανε έναν τίμιο αγώνα αλλά δεν του βγήκε. Στην πορεία το καβάλησε το καλάμι. Θα μπορούσε να είναι πολύ ψηλα αλλά τελικά δεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ βρε κωστακη…αχ βρε κωστακη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ