Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΒΙΟΠΑ ΣΕΡΡΩΝ : ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!




Καλύφθηκε το 60% του ΒΙΟΠΑ Σερρών από 46 επιχειρήσεις, ενώ αυξανόμενη βαίνει η ζήτηση για την υπόλοιπη έκταση, δηλώνει στη Voria.gr, ο πρόεδρος του φορέα υλοποίησης και διαχείρισης, κ. Χρήστος Πουρνάρας

Μεγάλη ζήτηση υπάρχει για  το νέο Βιοτεχνικό Πάρκο των Σερρών, έκτασης 130 στρεμμάτων και προϋπολογισμού 2,5εκατ. Ευρώ, καθώς ήδη έχει καλυφθεί το 60% της έκτασης από 46  επιχειρήσεις μικρής και μεσαίας όχλησης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη Voria.gr  o πρόεδρος των Φορέων Υλοποίησης και Διαχείρισης του ΒΙΟΠΑΣ ΑΕ κ. Χρήστος Πουρνάρης. 

Η χρηματοδότηση της α’ φάσης του ΒΙΟΠΑΣ έγινε από το Γ’ ΚΠΣ, ενώ η β’ φάση του έργου,  προβλέπει την προσθήκη άλλων 200 στρεμμάτων, προϋπολογισμού 3,5εκατ. ευρώ με την παροχή κινήτρων, προκειμένου να απομακρυνθούν από το αστικό κέντρο οι βιοτεχνικές επιχειρήσεις, με στόχο να αναβαθμιστεί η τοπική επιχειρηματικότητα. Βέβαια η χρηματοδότηση της β’ φάσης αναμένεται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αφού εγκριθεί η υλοποίησή του από την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Κατσέλη. Σημειώνεται πως το ΒΙΟΠΑΣ βρίσκεται στο 2χλμ Σερρών-Νεοχωρίου, το οποίο είναι δίπλα ακριβώς στην πόλη.

Ο κ. Πουρνάρης επισημαίνει την ανάγκη και ζητά από τη νέα κυβέρνηση να συνεχιστεί το μέτρο της επιδότησης με 50% της μετεγκατάστασης, το οποίο λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, καθώς αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για να προσελκυσθούν μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο ΒΙΟΠΑΣ, αναβαθμίζοντας την τοπική επιχειρηματικότητα και αποσυμφορίζοντας την πόλη των Σερρών.  

Αναφέρει δε ότι ήδη οι 46 εταιρίες αγόρασαν οικόπεδα στη ΒΙΟΠΑ, αλλά ακόμη βρίσκονται σε στάδιο  αδειοδότησης και έγκρισης μέσω του ΕΣΠΑ της χρηματοδότησης των επενδύσεων που προγραμματίζουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το ΒΙΟΠΑΣ μπορεί να φιλοξενήσει άλλες 40 επιχειρήσεις, συνολικά δηλαδή περίπου 85 εταιρίες.

«Ακόμη δεν άρχισε καμία εταιρία τις εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας στο ΒΙΟΠΑ», προσθέτει ο ίδιος, αλλά εκτιμά ότι αυτό είναι θέμα χρόνου. Οι εργασίες υποδομών στο ΒΙΟΠΑΣ έχουν ολοκληρωθεί, και οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στις εταιρίες που θα εγκατασταθούν εκεί είναι υποδομές ηλεκτροφωτισμού, πυρόσβεσης, βιολογικού καθαρισμού, όμβριων υδάτων, τηλεπικοινωνίες, κλπ.

Ο κ.Πουρνάρης τονίζει ότι το ΒΙΟΠΑ σε περίοδο κρίσης προσφέρει μια ευκαιρία στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για αναδιοργάνωση και θωράκιση, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της. Εκτιμά μάλιστα ότι τα κίνητρα είναι σημαντικά, όπως και η τιμή πώλησης του στρέμματος, που ανέρχεται σε 25.000 ευρώ το στρέμμα, το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, έχει 60% κάλυψη και συντελεστή δόμησης 1,2.

Ο πρόεδρος του Φορέα υλοποίησης θεωρεί ότι η τιμή είναι πολύ ελκυστική και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για κάθε μικρομεσαία και μικρή βιοτεχνική εταιρία για μετεγκατάσταση. Εντός του α’ εξαμήνου του  2010 θα καλυφθεί και ο υπόλοιπος χώρος από το ΒΙΟΠΑ και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της β’ φάσης του έργου. Ο κ. Πουρνάρης θα προτείνει στη β’ φάση του ΒΙΟΠΑ να μπορούν να εγκατασταθούν και εμπορικές εταιρίες. Και αυτό γιατί όπως τονίζει «όταν μια εμπορική εταιρία παρέχει είδη χοντρικώς και δεν χρειάζεται να διαθέτει κατάστημα γιατί να μην μπορεί να έχει τα κίνητρα για να μετεγκατασταθεί και αυτή στο 

Να σημειωθεί πως για το ΒΙΟΠΑΣ υπάρχει ο φορέας υλοποίησης και ο φορέας διαχείρισης, που έχει τη μορφή Ανώνυμης Εταιρίας, με πρόεδρο και στους δύο τον κ. Πουρνάρη. Ο Φορέας Διαχείρισης του ΒΙΟΠΑΣ ΑΕ  είναι κατά 51% ιδιωτικός και κατά 49% του δήμου Σερρών, καθώς αυτός παραχώρησε το οικόπεδο. Επίσης στο δ.σ. του ΒΙΟΠΑΣ μετέχουν η νομαρχία και ο δήμος Σερρών. Ως μέτοχοι συμμετέχουν όλοι  όσοι αγοράζουν οικόπεδα στο διοικητικό συμβούλιο με το ανάλογο ποσοστό τους.  

Όπως σημειώνει ο κ. Πουρνάρης, ο ίδιος έχει αγοράσει οικόπεδο και θα μεταφέρει εκεί τη βιοτεχνική επιχείρησή του, που παράγει κουρτινόξυλα και ξύλινα εξαρτήματα και αξεσουάρ στο ΒΙΟΠΑΣ. Διευκρινίζει δε ότι οικόπεδα έχουν αγοράσει εταιρίες από διάφορους κλάδους, όπως επεξεργασίας ξύλου, ζαχαροπλαστικής, μπουγάτσας, αγγειοπλαστικής. Ειδικότερα μεταξύ αυτών που ετοιμάζονται για να μεταστεγαστούν   είναι οι εταιρίες αγγειοπλαστικής του κ. Βάκαλου, τα γεωργικά μηχανήματα του κ. Λιόλιου, μπουγάτσα Ρεκόρ «Παπαδόπουλος και Σία ΟΕ», η βιοτεχνία ζαχαροπλαστικής του κ.  Σωτηριάδη, τα έπιπλα του κ. Μυτιληναίου, μικροέπιπλα του κ. Αγγελίδη, του κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλου, κλπ.  

Ο κ. Πουρνάρης πιστεύει ότι η αγορά οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑΣ αποτελεί μια επενδυτική ευκαιρία, σε περίοδο κρίσης, ενώ ερωτηθείς για την οικονομική κρίση απαντά  ότι η τοπική οικονομία  επηρεάστηκε, όπως και οι τοπικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, παρατηρείται κατά μέσο όρο μια κάμψη των πωλήσεων στις επιχειρήσεις της περιοχής της τάξης του 25-30%, ενώ σε αντίστοιχα ποσοστά υπολογίζει τη μείωση του τζίρου και της δικής του επιχείρησης. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


10 σχόλια:

  1. Αυτό αφορά το σήμερα ή το παρελθόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Λογιστής πως μπλέκει στην υπόθεση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλακίες Πουρνάρη ..παιδεύουσι Σερραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΡΙΑΔΝΗ το ανέφερε το ΒΙΟΠΑ ως Προγραμματική της δέσμευση όταν επισκέφτηκε τον Μέγκλα. Το θυμηθήκατε τώρα κι εσείς... Ξεχασμένο και ξε-χεσμένο το έχουν τόσα χρόνια οι δεδομένοι προαλειφόμενοι για τον Δήμο. Ω ρε μανα μ'! Το μόκο του μόκου γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλύτερα να μην μιλήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το στημένο και αηδιαστικό blog serresbomb, που ειναι στημένο υπερ του λογιστή και θάβει ότι έχει ιδιαιτερη σχεση με τον λογιστή και την παρέα του
    Ποιός το διαχειρίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτός ο Πουρνάρης ( όνομα και πράμα) δεν ήταν πρωτοπαλλήκαρο του Χρυσαφη στο Επιμελητήριο και στην Συνεταιριστική Σερρών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΠΑΤΖΗΣ μας βγήκε ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ
    αυτός είναι το αύριο και οι άλλοι το χθες .
    Ποιος το λέει αυτό?? Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Θέμης αυτή η χλαπάτσα της πληροφόρησης,
    τι άραγε περιμένει από την εκλογή Χρυσάφη και καίγεται τόσο πολύ;
    Θέμη τα μπερικέτια τελειώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι λες να περιμένει;. Μαθημένος εξάλλου από τον Τσουκάτο

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ