Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

H MAXH ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

 ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΠΟΤΑΜΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ


Στις 5-6 μονάδες αυτή τη στιγμή η υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά - Με αφετηρία το 32-33% ξεκινά η Κουμουνδούρου στην τελική ευθεία - Δεν περνά πλέον η εκστρατεία του τρόμου...

Του Μάρκου Μουζάκη

Επειδή γύρω απ' τις δημοσκοπήσεις παίζονται και θα παιχτούν - στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου- πολλά παιχνίδια χειραγώγησης, θα σας μεταφέρουμε τις εκτιμήσεις έγκυρων δημοσκόπων, για το κλίμα που έχει τώρα διαμορφωθεί, περίπου δυο βδομάδες πριν την ημέρα της ψήφου.




Αναφερόμαστε σε αναλυτές έγκυρους, οι οποίοι μας ενημέρωναν και στις εκλογές του 2012, όταν τότε το Newsbomb.gr πρώτο (και) την ημέρα των εκλογών μετέδωσε τα αποτελέσματα με μεγάλη ακρίβεια.
Από εκεί και πέρα, όλοι και όλα κρίνονται. Κυρίως η αξιοπιστία κάποιων, καθώς και (κυρίως) των ΜΜΕ που κάνουν παιχνίδια, επειδή νομίζουν πως απευθύνονται σε... ιθαγενείς.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις (τωρινές) εκτιμήσεις και αναλύσεις:


1. Αυτή τη στιγμή η υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ διαφορά κυμαίνεται στις 5-6 μονάδες.

2. Η αφετηρία απ' την οποία ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ προς την τελική ευθεία προς τις εκλογές είναι το 32-33%, ενώ η Ν.Δ. κινείται στο 26-28%.
3. Για την τρίτη θέση, με τα σημερινά δεδομένα, θα παλέψουν η Χρυσή Αυγή και Το Ποτάμι. Το ΠΑΣΟΚ μάλλον μένει εκτός αυτής της μάχης, ενώ το ΚΚΕ το παλεύει ακόμα, αλλά οι εκτιμήσεις είναι πως το ποσοστό του θα συμπιεστεί λόγω της πόλωσης που επικρατεί και θα επικρατήσει ως τις εκλογές.



4. Εκτιμάται, πως αθροιστικά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. θα ξεπεράσουν το 65%.
5. Το ΠΑΣΟΚ φθίνει, αλλά στη μεγάλη μάχη με το ΚΙΔΗΣΟ φαίνεται πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον υπερέχει. Ωστόσο οι δημοσκόποι επισημαίνουν, ότι ειδικά για το κόμμα του ΓΑΠ είναι πρόωρο να εξαχθούν σχετικά ασφαλή συμπεράσματα, διότι μόλις έχει αρχίσει να μετράται η απήχησή του και πολλά θα εξαρτηθούν (σε αυτή τη ιδιότυπη «μονομαχία» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΙΔΗΣΟ) από παράγοντες όπως τα ψηφοδέλτια, η αντιπαράθεση μεταξύ τους αλλά και με τη Ν.Δ. κλπ.
6. Οι ΑΝΕΛ φαίνεται ότι μάλλον θα είναι στην επόμενη Βουλή. Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν απ' τις αντοχές τους στην πόλωση και στις επιθέσεις που θα δεχτούν απ' τη Ν.Δ.
7. Η στρατηγική του τρόμου εξάντλησε τη δυναμική της. Ό,τι ήταν να προσφέρει στη Ν.Δ., το πρόσφερε. Λίγα μάλλον, που οδήγησαν στη μικρή μείωση της διαφοράς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση τώρα λειτουργεί μάλλον αντίστροφα και γίνεται μπούμερανγκ, εφόσον συνεχιστεί...



8. Η αυτοδυναμία είναι δύσκολη, αλλά όχι ανέφικτη, υπό προϋποθέσεις. Και αυτό επειδή είναι δύσκολο - αυτή τη στιγμή - να υπολογιστεί αθροιστικά το ποσοστό των εκτός Βουλής κομμάτων, καθώς και το «ταβάνι» του ΣΥΡΙΖΑ.

3 σχόλια:

  1. ΜΑΛΑΚΑ ΙΑΚΧΕ
    ΑΚΟΥ(ΔΙΑΒΑΖΕ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ
    ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΣΟΥ ΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΙΑ (ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ)
    ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΓΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΕΙΣ (ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ?) ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΨΑΛΙΔΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ Η ΝΔ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ ΛΕΣ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!!!!
    ΟΜΩΣ
    ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ !!! ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    ΣΥΡΙΖΑ 10ς - ΝΔ 2η - ΧΑ3η ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΙΡΙΖΑ "ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ".
    ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ!!!!
    ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ:
    ΣΥΡΙΖΑ 1 τελικο ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
    ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ Ο ΤΑΔΕΝΕΣΤΟΡΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα πιστευετε και στις δημοσκοπησεις; αυτες απλως προετοιμαζουν το κλιμα για την νοθεια που θα γινει απο την εβραιικη την σινγκιουλαρ λοτζικ στις εκλογες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορει ο συριζα να βγει πρωτος, αλλα κυβερνηση θα εχουμε νδ, γαπ, πασοκ , ποταμι, τον συριζα τον εχουν για μετα.

    Γιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ