Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ και ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΑΝΤΑΜΑ

   ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ !!!

ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ 8η ΜΑΪΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ...


... ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΕΡΡΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΟ


Διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου το σχετικό Δελτίο Τύπου : 

 Τιμήθηκε το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου 2024 κατά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, για την εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, η Επέτειος των 203 ετών, για τη διάσωση της πόλης και του λαού των Σερρών από την καταστροφή που είχαν προγραμματίσει οι Τούρκοι την 8η Μαΐου 1821. 

 Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου. 

 Στις 26 Φεβρουαρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών, ομόφωνα αποφάσισε η 8η Μαΐου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της διάσωσης των Ελλήνων Σερραίων από την Οθωμανική θηριωδία.

 Όμως δυστυχώς τα γεγονότα δεν είναι έτσι ακριβώς ... 

 Συνεχίζεται ...

6 σχόλια:











  1. Συνεδριάζει την Tρίτη 14 Μαϊου 2024 και ώρα 12:05 μ.μ. η Δημοτική Επιτροπή, για τη συζήτηση των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:


    Νομι


    ΘΕΜΑ 1ο : Λήψη απόφασης για ορισμό Δικηγόρου προκειμένου να παραστεί και να εκπροσωπήσει τον Δήμο, ενώπιον του Τριμελούς και Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Σερρών, στην συζήτηση της με αρ. κατάθεσης ΠΡ190/6-12-2023 Προσφυγής και της με αρ.κατάθεσης ΑΝ8/19-04-2024 Αίτησης Αναστολής του Ν.Π.Δ.Δ. Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παγγαίου με την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑ», αντίστοιχα κατά του Δήμου Σερρών. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών


    ΘΕΜΑ 2ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΕ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2022».



    ΘΕΜΑ 3ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του 2ου Α.Π.Ε. και την Συμπληρωματική Σύμβαση του έργου «ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ».



    ΘΕΜΑ 4ο : Λήψη απόφασης για την ματαίωση διαγωνισμού και έγκριση επανάληψης της δημοπράτησης ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (με χρήση του ΕΣΗΔΗΣ) της μελέτης «ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ» προϋπολογισμού 34.827,57 € (πλέον Φ.Π.Α.).


    ΘΕΜΑ 5ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση της υπ΄ αριθ. 27/2022 μελέτης, καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης αυτής, κατάρτιση των όρων διακήρυξης και συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού, του έργου με τίτλο: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ (Β’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού 1.050.000,00€ με ΦΠΑ 24%.



    ΘΕΜΑ 6ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση του Πρακτικού 1 της Επιτροπής Διαγωνισμού Αξιολόγησης Προσφορών του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου με τίτλο: «Συντήρηση Σχολικών κτιρίων Δήμου Σερρών» προϋπολογισμού 143.000€ με Φ.Π.Α. 24%

    ΘΕΜΑ 7ο : Λήψη απόφασης για την έγκριση παροχής υπηρεσίας «Εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για την εξασφάληση κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων- Ε.Σ.Ε.Κ.Κ. στον Δήμο Σερρών»


    ΘΕΜΑ 8 ο : Λήψη απόφασης για την τροποποίηση –ανανέωση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Υψηλάντου 1.


    ΘΕΜΑ 9ο : Λήψη απόφασης για την τροποποίηση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Δημ. Σπυρίδη 7 ως προς τον αριθμό του οχήματος.


    ΘΕΜΑ 10ο : Λήψη απόφασης για την ακύρωση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης ΑΜΕΑ, επί της οδού Αθ. Φυλακτού 5, για


    ΘΕΜΑ 11ο: Λήψη απόφασης σχετικά με γνωμοδότηση για την θεσμοθέτηση θέσεων στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας. Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής την Τρίτη 14 Μαϊου.
    Θέμα.... παραχώρηση θέσης στάθμευσης κάτω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
    Ρε πάτε καλά;
    Μάθανε ότι π@,διομαστε πλάκωσαν και γύφτοι, λέει ο Λαός
    Σε κάθε έναν που ζητά θέση στάθμευσης θα του την δίνετε;
    Πόση υποτέλεια μπορεί να σας διακρίνει;
    Αύριο θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο Βελόπουλος, και ο κάθε πικραμένος.
    Είστε απίστευτα γελοίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε το κουφό άλογο Τόλη δλδ με ποια ιδιότητα θέλει θέση το γραφείο της ΝΔ και ποιος θα παρκάρει εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γελοία είναι η τοπική Νέα Δημοκρατία που κατεθεσε το αίτημα. εγγράφως και καλείται ο Δήμος να πάρει απόφαση. Ας τους μαζέψουν οι βουλευτές. Τέτοια ρεζιλικια είχαμε χρόνια να ζήσουμε. Θα φάνε πόρτα και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν οι δικοί τους σύμβουλοι της μειοψηφίας στην επιτροπή και γνωστά επώνυμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πιστέψουμε ότι ο Δήμος δεν θα γελοιοποιηθεί όπως έχει ήδη γελοιοποιηθεί με την παραχώρηση θέσης στάθμευσης στους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , λες και θα τους έπεφτε ο κωλος αν παρκαραν τα αυτοκίνητα τους στα 50 ή 100 μέτρα.
      Ας αυτογελοιοποιηθουν πάλι δείχνοντας ότι είναι τσιράκια .

      Διαγραφή
  5. O MHΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
    Διαβαζω λοιπον στην Βικιπαδεια και απορω και εξισταμαι

    Διετέλεσε Μητροπολίτης Καισαρείας[4]. Στις 8 Φεβρουαρίου 1799 εξελέγη Μητροπολίτης Βεροίας και τέλος στις 13 Ιουλίου 1811 Μητροπολίτης Σερρών. Ήταν μέλος της Φιλικής Εταιρίας, αλλά κρατώντας τις απαραίτητες ισορροπίες κατόρθωσε να γλιτώσει τις Σέρρες από τη γενική σφαγή που είχε διαταχθεί μετά το ξέσπασμα της Επανάστασης, στις 8 Μαΐου 1821[1][3]. Μετά τον θάνατο του Πατριάρχη Ευγενίου Β΄ το 1822 προτάθηκε ως υποψήφιος για να τον διαδεχτεί, αλλά ο Δέρκων Ιερεμίας απέρριψε την υποψηφιότητά του, επειδή «ήταν Βούλγαρος[1]». Κατόπιν θεωρούνταν αρχηγός της συνοδικής αντιπολίτευσης[5].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ