Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

HNTA ΣΚΟΥΖΕΙΣ ΩΡΕ ΘΑΝΑΣΗ ;;;;;

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΡΣΟΥΚΙ, 
"Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ;" 


18 σχόλια:

  1. Και μετά τις εκλογές ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ η «ξυνή» με τον «πορφυρογέννητο»

    Το παρασκήνιο της εκλογής της στο παρά 5'



    Ο ΙΑΚΧΟΣ με τον παραπάνω τίτλο είχε προεκλογικά προειδοποιήσει τους αναγνώστες του ότι το παιχνίδι τςη κόντρας τους ήταν «σικέ» εξαρχής.

    Η σκηνή από τη γενέτειρα 15 μέρες πριν τις κάλπες: έχουν μαζευτεί όλοι οι στενοί συνεργάτες του «πορφυρογέννητου», παρουσία του Αχιλλέα.

    Όλοι τους, μαζί και ο δημοσκόπος του «πορφυρογέννητου», καταθέτουν την σταθερή 2η θέση της «ξινής», μαζί με μία παράλληλη αυξητική τάση του «βουτυράτου». της Συνεταιριστικής.

    Το σχέδιο είναι έτοιμο: Ανταλλαγή ψήφων στη Τζουμαγιά και στη γενέτειρα, ενώ 100 «καραμανλοφύλακες» σε όλο το νομό, θα περιμένουν το «σύνθημα». να «περάσουν» με το δεύτερο σταυρό στα χωριά τους τον «βουτυράτο».

    «Προξενητής» της επαφής με τον «βουτυράτο» ο «Χορταρέας», μέσω του Γιάννη Πατσάκα. Ο «βουτυράτος» δέχεται, αλλά ο «πορφυρογέννητος» για άγνωστους λόγους αφοπλίζει.

    Ο «Χορταρέας» αρχίζει και την διαφημίζει ως της «όμορφη βοσκοπούλα», ενώ στο προσωπικό του blog στις 15-1-2015 (http://sernestoras.com/2015/01/15/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5/) γράφει προς τον Αθανάσιο, ότι γνωρίζει από Αρχαία και Νομική, αλλά από πολιτική «στα βαθιά» έχει μεσάνυχτα.

    Την ημέρα της ορκωμοσίας και των δύο βουλευτών, ο σβουνιάς αγκαλιάζει την «ξυνή» μέσα στη Βουλή και εσεις χαχόλια Σερραίοι, νομίζεται ότι επιλέξατε τους ικανότερους.!!!
    πινοκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο Πανάρας! Πήγε με C-130 από Αθήνα στη Λάρισα για να πουλήσει φούμαρα για ΜΟΜΑ...
    Για τη ΜΟΜΑ τα έχουμε πει εδώ... όσον αφορά την οικονομία και το νέο ήθος στις Ε.Δ. τα βλέπετε αριστερά, αν και κάποιοι κακεντρεχείς λένε ότι πήγε με C-130 επειδή δε χώραγε σε ελικόπτερο...

    «Στο σχεδιασμό είναι να υπάρχει και στη Λάρισα. Θα αρχίσει από το Λουτράκι, από το Μηχανικό του Λουτρακίου, θα προχωρήσει στη Μακεδονία, στη Θράκη και στην συνέχεια μάλλον στη Λάρισα θα υπάρχει μια μεγάλη μονάδα. Ήδη μιλήσαμε με τους Περιφερειάρχες και με τους συναδέλφους σας του αμυντικού ρεπορτάζ (δηλ. τι είπε με τους δημοσιογράφους για τη ΜΟΜΑ; Ρώτησε τον Βερύκιο τι λέει;). Γνωρίζετε καλά εδώ στη Λάρισα, ότι η ΜΟΜΑ ήταν εκείνη η μονάδα που είχε χτίσει τα περισσότερα ορεινά χωριά, τους δρόμους, αλλά και τα νησιά», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Κάμμενος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν θα υπάρξει επανασύσταση της ΜΟΜΑ, στη Λάρισα και πρόσθεσε ότι ελπίζει η πρώτη ΜΟΜΑ να είναι έτοιμη στους πρώτους έξι μήνες.

    Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε: «Νομίζω ότι θα έχουμε τη χαρά να τον υποδεχτούμε και εδώ τον κ. Παυλόπουλο. Είναι σημαντικό ότι σε μία δύσκολη στιγμή που το έθνος διαπραγματεύεται ενωμένο στο εξωτερικό, έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εκλέγεται με πάρα πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες μπορούμε να ενωθούμε και όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και από κοινού διεκδικούμε, θα πετύχουμε το στόχο μας.

    Τις επόμενες ώρες, στο Eurogroup, έχουμε μία μάχη. Είμαι βέβαιος ότι η Ελλάδα ενωμένη με έναν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με πολιτικές δυνάμεις που έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν πλέον να αντιπολιτεύονται σε μία εθνική προσπάθεια θα πετύχουμε το λογικό. Γιατί αυτό που ζητάει η ελληνική κυβέρνηση είναι το λογικό, δηλαδή να εφαρμοστεί η Δημοκρατία. Οι πολίτες να επιλέγουν την πολιτική την οποία θέλουν να ασκηθεί από μία εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα, προκειμένου η πορεία της χώρας με ένα νέο πολιτικό σύστημα και με μία νέα πολιτική πρακτική να σταματήσει τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, να σταματήσει την ανεργία, την εσωτερική υποτίμηση και τα λουκέτα».

    Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στάθηκε και στην υπόσχεση της κυβέρνησης για το επίδομα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως γνωρίζετε, η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να δοθεί το επίδομα της παραμεθορίου που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία υπηρετούν στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Αιγαίου.

    Είναι δέσμευση της κυβέρνησης-το επαναλαμβάνω από εδώ, από το ΑΤΑ-να εφαρμοσθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και να δικαιωθεί το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την τεράστια αδικία την οποία υπέστη»

    Τέλος ο Πάνος Κάμμενος, υπογράμμισε ότι «θα δοθεί, καταρχήν, η αύξηση στους μισθούς και στις συντάξεις, αυτό που μπορούμε να δώσουμε άμεσα. Και με δόσεις ελπίζω, που θα τις καθορίσουμε πολύ σύντομα - θα ολοκληρώσει η Επιτροπή στα τέλη Μαρτίου - να δίνουμε και όλα τα αναδρομικά, ένα μέρος κάθε μήνα.

    Να ξέρετε ότι αυτά θα προκύψουν και από αρκετές περιπτώσεις εξοπλιστικών οι οποίες έχουν ήδη οδηγηθεί στο Εσωτερικών Υποθέσεων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάλος από τις δηλώσεις του κάφρου Μπαλτά για τα «χιτλερικά» σχολεία
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ

    Θύελλα ξεσήκωσε ο χαρακτηρισμός «χιτλερικά» που φέρεται να χρησιμοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς, αναφερόμενος στα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία.
    Εντονη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κώστα Καραγκούνη να κάνει λόγο για «βαρύτατες ύβρεις».

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, απευθυνόμενος σήμερα σε εκπροσώπους των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, εκτόξευσε βαρύτατες ύβρεις, υποστηρίζοντας ότι το εγχείρημα των σχολείων αυτών «μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.

    «Στην ίδια συνάντηση, ο νέος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δ. Χασάπης επιτέθηκε στους εκπροσώπους των σχολείων, λέγοντας ότι δεν διοικούν τίποτα, καθώς δεν είναι αξιολογημένοι. Μετά τις ύβρεις και την επιθετικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των πειραματικών σχολείων υπέβαλαν την παραίτησή τους», πρόσθεσε ο κ.Καραγκούνης.

    «Αποδεικνύεται, σήμερα, με τον πιο έμπρακτο τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου, αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες, ήρθε να γκρεμίσει ακόμη και θεσμούς που έχουν δικαιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, συμπεριλαμβανομένων των πιο καταξιωμένων θεσμών στο χώρο της Παιδείας. Ένας Μπαλτάς και ένας Χασάπης στο χώρο της Παιδείας», κατέληξε.

    Την εμπρηστική αυτή δήλωση φέρεται να έκανε ο κ.Μπαλτάς κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών Σχολείων.

    «Το εγχείρημα των πρότυπων και πειραματικών σχολείων στη χώρα μοιάζει σχεδόν έως και χιτλερικό» φέρεται να είπε ο υπουργός στους εκπαιδευτικούς εκφράζοντας την αντίθεσή του στο θεσμό της Αριστείας.

    Με αφορμή τη δήλωση αυτή τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων έστειλε επιστολή παραίτησης.

    Υποστήριξαν ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας τούς αντιμετώπισε απαξιωτικά, με τον υπουργό Παιδείας, όπως αναφέρουν, να χαρακτηρίζει το σύστημα των πειραματικών σχολείων «χιτλερικό» εξηγώντας ότι αυτή είναι η ιδεολογική του άποψη.

    «Δεν μου έχουν μιλήσει στη ζωή μου ποτέ τόσο προσβλητικά» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΠΣ Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος πρόσθεσε: «έχω δει πολλούς υπουργούς ως σήμερα και απ' ό,τι κατάλαβα δεν έχουν κανένα σχέδιο για τα σχολεία μας».

    Παρών στη συνάντηση ήταν και ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Χασάπης, ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με τη ΔΕΠΠΣ, να είπε στους εκπροσώπους των σχολείων, όταν εκείνοι ανέφεραν ότι διοικούν 60 σχολεία σε όλη τη χώρα και έχουν την ευθύνη για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, ότι «δεν διοικούν τίποτα».

    Τα μέλη της ΔΕΠΠΣ αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σάλος από τις δηλώσεις του κάφρου Μπαλτά για τα «χιτλερικά» σχολεία
    ποτάμι: Να μιλήσει στους μαθητές
    Να συναντήσει τους μαθητές από τα πρότυπα σχολεία και εκεί θα καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τα παιδιά των "μπουρζουάδων" αλλά -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- με παιδιά φτωχών οικογενειών που αναζητούν μια ευκαιρία για να ξεπεράσουν τις ανισότητες της κοινωνίας μας, προτρέπει τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας αδιαφορεί για τη γενική κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει η άποψή του ότι η αριστεία είναι ρετσινιά.

    «Προχώρησε σήμερα σε άλλη μια απίστευτη δήλωση. Είπε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι τα πρότυπα σχολεία είναι "χιτλερικό εγχείρημα"! Η δήλωσή του, όπως ήταν επόμενο, εξανάγκασε σε παραίτηση τη Διοικούσα Επιτροπή των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων», επισημαίνει το Ποτάμι.

    «Δύο τινά συμβαίνουν. Ή η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι δέσμια ιδεοληψιών του περασμένου αιώνα ή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν το χατίρι περιθωριακών ιδιωτικών σχολείων, που έχουν ενοχληθεί από τη μεγάλη επιτυχία των δημόσιων πρότυπων σχολείων», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο άραγε θα πληρώσει η χώρα του μαθητευόμενους μάγους;
    Έχουν αναλογιστεί οι ….φωστήρες πόσο θα πληρώσουμε τους πειραματισμούς τους;

    Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου παρέλαβε μια χώρα με τα εξής δεδομένα:
    -Η Ελλάδα, με πολλές θυσίες, είχε αποκαταστήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εταίρους της.
    -Σύμφωνα με όσα είπε ο Βαρουφάκης στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου η ελληνική οικονομία το 2014 εμφάνισε έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ και το μεγαλύτερο πρωτογενές πλεόνασμα από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης!

    -Η ελληνική οικονομία το τελευταίο τρίμηνο του 2014 μπήκε σε αναπτυξιακή τροχιά, για πρώτη φορά μετά από μια 5ετία.

    -Για το 2015 οι εκτιμήσεις της Eurostat προέβλεπαν ρυθμό ανάπτυξης του 2.5%

    -Τον Φεβρουάριο ήταν προγραμματισμένη η τελευταία αξιολόγηση προκειμένου η χώρα να λάβει την τελευταία δόση και να βγει από το μνημόνιο.

    -Είχε συμφωνηθεί ήδη η προληπτική γραμμή στήριξης για την περίπτωση που η χώρα αντιμετώπιζε προβλήματα στις αγορές.

    -Ο νέος Πρόεδρος της Ε.Ε. είχε ήδη ανακοινώσει το αναπτυξιακό του πακέτο, από το οποίο η χώρα μας θα ελάμβανε ένα σημαντικό μερίδιο.

    -Η συζήτηση για την ρύθμιση του χρέους, συμφωνημένη ήδη από το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2014, θα ελάφρυνε σημαντικά τα ετήσια χρεολύσια μας.

    Που βρισκόμαστε τώρα;
    Και αν ακόμα η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου καταφέρει να εξασφαλίσει, έστω κάποιες πρόσθετες παραχωρήσεις από τους δανειστές μας, έχουμε αναλογιστεί το κόστος;

    -Οι …καθηγητές του «δεν πληρώνω» θα είδαν τα έσοδα του δημοσίου να συρρικνώνονται κατά 936 εκατομμύρια τον Ιανουάριο.

    Τις καταθέσεις να κάνουν φτερά από τις τράπεζες και τις τραπεζικές μετοχές να εξαϋλώνονται. Ποιοί και με τι χρήματα θα ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες;

    -Έχουμε διαρρήξει τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ευρωζώνης συμπεριφερόμενοι με περισσή αλαζονεία.

    -Προαναγγέλλονται παροχές και προσλήψεις που θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό με πρόσθετες δαπάνες

    Και τα χειρότερα δεν είναι αυτά:

    Υποτίθεται ότι αυτοί οι σπουδαίοι (λέμε τώρα) οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ήδη έτοιμο σχέδιο μια και θα ….έσκιζαν τα μνημόνια το βράδυ των εκλογών. Ο Τσίπρας μάλιστα, με εκχυλίζουσα αλαζονεία στοιχημάτιζε ότι δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να μην δεχόταν η Μέρκελ το σχέδιο του!

    Καλά, τόση γκαντεμιά;

    Πέσαμε στην μία πιθανότητα στο …εκατομμύριο, την ατυχία μου;

    Όπως, αποδείχθηκε, λοιπόν, το πρόγραμμα Τσίπρα ήταν αέρας κοπανιστός!

    Και τώρα ζητάνε ένα εξάμηνο παράταση για να ετοιμάσουν σχέδιο!

    Αυτά γιατί δεν τα είπαν προεκλογικά στον ελληνικό λαό;

    Όχι, ότι θα άλλαζε τίποτα. Όμως, δεν τους ένοιαζε μια στοιχειώδης αξιοπιστία;

    Όμως, ακόμα και έτσι. Έχουν σκεφτεί οι μαθητευόμενοι μάγοι της συγκυβέρνησης, ότι οδηγούν τη χώρα σε μια παρατεταμένη αβεβαιότητα έξη μηνών; Όπου ο καθένας θα βγαίνει και θα λέει το μακρύ του και το κοντό του;

    Όπου τα κοράκια των αγορών θα στήνουν παιχνίδια για την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

    Είναι δυνατόν, μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας να πάρει μπρός η ελληνική οικονομία;

    Το πιθανότερο είναι να πάει πίσω.

    Να ξανακυλήσουμε στην ύφεση και στα ελλείμματα.

    Έχουν αναλογιστεί οι ….φωστήρες πόσο θα πληρώσουμε αυτούς τους πειραματισμούς;

    Αδέξιος Δεξιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
    Χρήσιμος και πιστός
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.02.2015 : 12:52

    Κρίμα!

    Κρίμα!

    ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ΦAΛHPEYΣ

    Θα αργήσει αρκετά να συμβεί, φαντάζομαι. Ωστόσο, εγώ αδημονώ να φθάσει η ώρα της πρώτης επίσκεψης του Ελληνα επιτρόπου (ο οποίος -αλίμονο- παραμένει επίτροπος) στον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για όσους εξ ημών αγαπούμε τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ από την άγρια φύση, θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες οι στιγμές όπου τα φλας θα αστράφτουν και τα ψεύτικα χαμόγελα θα λάμπουν. Θα είναι ο θρίαμβος της αυτοκυριαρχίας από την πλευρά του επιτρόπου και ο θρίαμβος της υποκρισίας από πλευράς του Προέδρου. Διότι δεν έχω αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος θα βεβαιώνει, μανάρι μου, τον επίτροπο, ψυχούλα μου, ότι αυτός, καρδούλα μου, δεν είχε ιδέα.

    Προσωπική μου εντύπωση, πάντως, είναι ότι ο νέος Πρόεδρος είχε και παραείχε ιδέα. Διότι, προχθές το βράδυ, λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, τηλεφώνησε να ευχαριστήσει υπουργό της σημερινής κυβέρνησης (που είναι και καθηγητής), ο οποίος μόλις προ ολίγου του είχε πλέξει το εγκώμιο σε τηλεοπτικό πάνελ. Το τηλεφώνημα έγινε στη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος της εκπομπής και ο παρακαθήμενος στον υπουργό άκουγε καθαρά τους δύο συνομιλητές να θριαμβολογούν για την επιτυχία του σχεδίου τους: «Τα καταφέραμε, μανάρι μου! Είδες που στο έλεγα;» κ.λπ.

    Δεν είναι ωραίο να ευλογεί κάποιος τα γένια του (ιδίως όταν τα έχει ξυρίσει προ μηνών, όπως ο γράφων...), αλλά οι τακτικοί αναγνώστες ίσως θυμούνται παλαιότερες αναφορές της στήλης στο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ) να επιλέξει τον Πρ. Παυλόπουλο για το ανώτατο (συμβολικό, ευτυχώς) αξίωμα της χώρας. Γιατί, λοιπόν, Πάκης αντί του Μεγαλειοτάτου;

    Η απάντηση που μπορώ να δώσω συμπυκνώνεται στο εξής: διότι ο Π. Παυλόπουλος είναι, πρώτον, πιστός και, δεύτερον, είναι χρήσιμος, μανάρια μου... (Μα τι λέω; Ζητώ ταπεινά συγγνώμη, αγαπητοί αναγνώστες, για την ανοίκεια προσφώνηση. Οφείλεται στην ταύτιση με το θέμα μου, καθόσον είμαι της σχολής Λι Στράσμπεργκ...) Αντιθέτως, ο Μεγαλειότατος έχει αποδείξει ότι παίζει για τον εαυτό του και μόνο. Δεν είναι ο τύπος που θα μπορούσε εύκολα να τον χρησιμοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας για τους σκοπούς του.

    Σημασία έχει όμως να δούμε σε τι ακριβώς έχει αποδειχθεί πιστός ο Π. Παυλόπουλος, διότι από αυτό προκύπτει και η χρησιμότητά του για τον σημερινό πρωθυπουργό. Είναι πιστός στον Κώστα Καραμανλή. Ο Π. Παυλόπουλος υπήρξε ο καλύτερος υπουργός του, λέει κατ’ ιδίαν ο Κ. Καραμανλής. Το γιατί δυσκολεύομαι πολύ να το καταλάβω, αλλά εν πάση περιπτώσει ο πρώην πρωθυπουργός το πιστεύει και αυτό μας λέει κάτι για τον ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Στέφανος Κασιμάτης ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ
    Χρήσιμος και πιστός Νο2
    Ο νέος Πρόεδρος ήταν και παραμένει πιστός στην πολιτική της διόγκωσης του πελατειακού κράτους. Αυτός μονιμοποίησε τους συμβασιούχους με το περιβόητο Π.Δ. 164 και, το κυριότερο, επέτρεψε την καταστρατήγηση των όρων που έθετε το διάταγμα, ώστε τελικά να προσληφθούν όλοι. Προσθέστε και τις δεκάδες χιλιάδες των προσληφθέντων με άλλους τρόπους στο Δημόσιο και να είσθε βέβαιοι ότι η εκτόξευση των μισθολογικών δαπανών του κράτους κατά την περίοδο 2004-2009 φέρει την υπογραφή «Παυλόπουλος». Επομένως, ως γνησιότερος εκπρόσωπος αυτού που εγώ ονομάζω «γαλάζια πασοκαρία» (εκδοχή του εθνολαϊκισμού), μπορεί άνετα να έχει πεδίο συνεννόησης με την κυβέρνηση, η οποία ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον ξεκινά ως μια έξαλλη και μάλλον ασυνάρτητη εκδοχή της πασοκαρίας.

    Να θυμίσω, επίσης, ότι ο Π. Παυλόπουλος φέρεται να συμμερίζεται τις συνωμοσιολογίες που αναφέρονται στην εποχή της διακυβέρνησης Καραμανλή, όπως τα περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, μέσω των οποίων μεθοδεύτηκε η εξιλέωσή του. Και, χωρίς να συνδέω απαραιτήτως τα δύο γεγονότα, μου κάνει εντύπωση πως ξαφνικά, ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια, ακούσαμε προ λίγων ημερών ότι η Δικαιοσύνη ανακάλυψε τον υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας που ευθύνεται για την παρακολούθηση των τηλεφώνων του πρώην πρωθυπουργού.

    Η καλή σχέση των Καραμανλικών της Ν.Δ. με τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, αλλά υπάρχει. Φαντάζομαι ότι δεν είμαι ο μόνος που θυμάται εκείνο το περίφημο «τον πάω τον μικρό», που είχε διαρρεύσει σκοπίμως από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού προ μηνών. Επιπλέον δε, στην αγορά κυκλοφορούν διάφορα για την τεχνική βοήθεια που προσέφερε ο Κ. Καραμανλής στον Αλέξη Τσίπρα στα πρώτα βήματά του ως αρχηγού κόμματος, προκειμένου να υπονομεύσει το γνωστό κακορίζικο. (Αυτό που βολοδέρνει σήμερα με το ΚΙΔΗΣΟ.) Οσο για τη στάση του Π. Παυλόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, περιττεύει να τα επαναλάβω―είμαι βέβαιος ότι τα έχετε ακούσει πολλές φορές από προχθές.

    Συνεπώς, με την εκλογή του Π. Παυλόπουλου στην Προεδρία γίνονται στενότερες οι σχέσεις Καραμανλικών και Τσιπριστών. Τα συμφέροντά τους συμπλέουν -επί του παρόντος τουλάχιστον- καθώς οι πρώτοι θέλουν να διατηρήσουν τον έλεγχο της Ν.Δ. και οι δεύτεροι να εμποδίσουν τη μετεξέλιξή της σε κάτι πιο φρέσκο και σύγχρονο.

    Το θλιβερό συμπέρασμα αυτής της ιστορίας είναι ότι η πτώση της Ελλάδας δεν έχει πάτο. Οπως λέει ένας καλός φίλος: «Γκρεμός; Ποιος γκρεμόοοοοοοο....». Μόνο που αυτό το μακρόσυρτο «οοο», προσθέτει ο φίλος, συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει...

    Βράζουν από θυμό

    Μεγάλη αναστάτωση στους βασιλικούς κύκλους των Βρυξελλών. Πέραν των λόγων που περιττεύει να αναφέρω καθώς όλοι τους μαντεύουμε, η αναστάτωση οφείλεται και στο γεγονός ότι ορισμένοι συνεργάτες του Μεγαλειοτάτου -βέβαιοι όντες για την εκλογή Του- είχαν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να ξενοικιάσουν τα διαμερίσματά τους και τώρα προσπαθούν να τη σταματήσουν. Τους εύχομαι να τα καταφέρουν, γιατί το ψωμί της ξενιτιάς είναι πικρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΝ "ΓΑΜΗΣΕ" ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ
    ΤΟΝ ΞΕΠΑΡΑΔΙΑΣΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ
    ΤΟΝ ΞΕΣΚΙΣΕ Ο ΕΝΦΙΑ
    ΘΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑΞΕΣΚΙΣΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
    ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟ
    ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ
    Α, ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ !
    ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΓΟΥΣΤΟ ΚΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΠΡΙΤΣΙΟΖΟ!!!
    ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΝΤΟΤΑΚΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΠΕΙΔΗ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑ
    ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΦΙΛΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΣΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΝ
    ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ 63-64 ΧΡΟΝΟ ....ΜΕ ΠΛΙΣΕ ΦΑΤΣΑ
    ΠΑΛΙ ΕΓΡΑΨΕΣ......ΑΜΑΘΕΣΤΑΤΕ
    ΠΑΛΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕΣ ΣΕ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.
    ΠΑΛΙ ΨΕΥΣΤΗΚΕΣ...ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ
    ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ.....ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΣ ..ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΟΟΟΡΙΣΜΟΣ
    ΠΑΛΙ ΑΠΕΡΑΝΤΟΠΑΠΑΡΟΛΟΓΗΣΕΣ
    ΠΑΛΙ ΤΟ ΕΠΑΙΞΕΣ ΞΥΠΝΙΟΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ.....ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΚΑΤΑΛΑΒΗΣΤΙΚΕΣ ΑΗΔΙΕΣ
    ΠΑΛΙ ΡΗΜΑΞΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟ
    ΠΑΛΙ .......ΗΣΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΣΚΟΠΩΣ
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΓΚΗ?
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΑΣ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ .......ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΟΛΗΣΑΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και μετά τις εκλογές ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ η «ξυνή» με τον «πορφυρογέννητο»
    Το παρασκήνιο της εκλογής της στο παρά 5'

    Ο ΙΑΚΧΟΣ με τον παραπάνω τίτλο είχε προεκλογικά προειδοποιήσει τους αναγνώστες του ότι το παιχνίδι τςη κόντρας τους ήταν «σικέ» εξαρχής. Η σκηνή από τη γενέτειρα 15 μέρες πριν τις κάλπες: έχουν μαζευτεί όλοι οι στενοί συνεργάτες του «πορφυρογέννητου», παρουσία του Αχιλλέα. Όλοι τους, μαζί και ο δημοσκόπος του «πορφυρογέννητου», καταθέτουν την σταθερή 2η θέση της «ξινής», μαζί με μία παράλληλη αυξητική τάση του «βουτυράτου». της Συνεταιριστικής.
    Το σχέδιο είναι έτοιμο: Ανταλλαγή ψήφων στη Τζουμαγιά και στη γενέτειρα, ενώ 100 «καραμανλοφύλακες» σε όλο το νομό, θα περιμένουν το «σύνθημα». να «περάσουν» με το δεύτερο σταυρό στα χωριά τους τον «βουτυράτο».
    «Προξενητής» της επαφής με τον «βουτυράτο» ο «Χορταρέας», μέσω του Γιάννη Πατσάκα. Ο «βουτυράτος» δέχεται, αλλά ο «πορφυρογέννητος» για άγνωστους λόγους αφοπλίζει.
    Ο «Χορταρέας» αρχίζει και την διαφημίζει ως της «όμορφη βοσκοπούλα», ενώ στο προσωπικό του blog στις 15-1-2015 (http://sernestoras.com/2015/01/15/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5/) γράφει προς τον Αθανάσιο, ότι γνωρίζει από Αρχαία και Νομική, αλλά από πολιτική «στα βαθιά» έχει μεσάνυχτα.
    Την ημέρα της ορκωμοσίας και των δύο βουλευτών, ο σβουνιάς αγκαλιάζει την «ξυνή» μέσα στη Βουλή και εσεις χαχόλια Σερραίοι, νομίζεται ότι επιλέξατε τους ικανότερους.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι Σόιμπλε και Νταισενμπλουμ, μόλις γυρίσουν με τα νέα οι Τσιπροβαρουφάκηδες θα γίνει το έλα να δεις με τους Στρατουλολαφαζάνηδες. Πάνε τα σκισίματα των μνημονίων γιατί λέγονται πρόγραμμα, πάνε οι τρόικες γιατί λέγονται θεσμοί, πάνε τα κουρέματα των δανείων, το μόνο που απομένει στην αριστερή πλατφόρμα είναι ένα τραμπολίνο δώρο από την Μέρκελ, για να διευκολύνονται στις κωλοτούμπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου - Μια άλλη εκδοχή για την απόρριψη του ελληνικού αιτήματος από τον Σόιμπλε δίνει η γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι άλλη επιστολή είχαν ετοιμάσει Τσίπρας, Γιούνκερ και Ντάισελμπλουμ και άλλη έστειλε ο Βαρουφάκης
    H ελληνική κυβέρνηση έστειλε κατά λάθος «λάθος επιστολή στις Βρυξέλλες την Πέμπτη», γράφει δημοσίευμα του γερμανικού MNI επικαλούμενο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.



    Σύμφωνα με το κείμενο, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχαν ετοιμάσει μία επιστολή ώστε να διασφαλιστεί η στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων.

    Ωστόσο, προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε μια τροποποιημένη εκδοχή της επιστολής, στην οποία, σε αντίθεση με προηγούμενες συμφωνίες, παραλείπονται οι διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα θα δεχτεί τους όρους του πακέτου διάσωσης που συμφωνήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

    Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει πως σε συνομιλίες του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Γερμανίδα καγκελάριο, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την επιστολή ως «διοικητικό λάθος».

    Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Bild, η γνωστή ιστοσελίδα ZeroHedge αναφέρει στο προφίλ της στο Twitter ότι η γερμανική εφημερίδα «τρολλάρει» τους Ελληνες γράφοντας πως έστειλαν στο Eurogroup λάθος επιστολή με το αίτημα για εξάμηνη παράταση και αυτό οδήγησε στην απόρριψή του από τη Γερμανία.

    Το γερμανικό δημοσίευμα, σημειωτέον, αναπαράγει και το Bloomberg.

    Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει την Bild για το «λάθος έγγραφο» που εστάλη στο Eurogroup.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τσιρκο medrano. θα μας βγαλουν εκτος Ευρώπης από λαθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βρίσκονται σε παράκρουση οι γερμανοτσολιάδες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Βλέπει ένα μυρμήγκι έναν ελέφαντα και του λέει ομόρφυνες, θα καθίσεις να στο κάνω? Το κοιτάει ο ελέφαντας γεμάτος έκπληξη και το ρωτάει με γέλια εσύ θα μου το κάνεις ? Ναι λέει το μυρμήγκι. Άντε για να δούμε λέει ο ελέφαντας. Πάει από πίσω το μυρμήγκι και αρχίζει. Γέλαγε ο ελέφαντας. Ξαφνικά πέφτει στο κεφάλι του ελέφαντα μια καρύδα και κάνει Αχ! Και του λέει το μυρμήγκι σε σχίζω και πονάς ε? Πονάς ε? Το ίδιο ήταν σήμερα στις Βρυξέλλες. Τους ξεσχίσαμε. Σαν λιοντάρια πήγε η Ελληνική αντιπροσωπεία, κότες γυρίζουν. Η Γερμανία δυστυχώς έκανε αυτό που ήθελε. Και για όσους πουν κάτι καταφέραμε, αρκεί η δήλωση του Νταισεμπλουμ μετά τη συμφωνία. Δεν θα κάνουν τίποτα, κανένα μέτρο, χωρίς να να μας ρωτήσουν. Ο Τσίπρας, μου θυμίζει τον Ανδρέα Παπανδρέου. ΘΑ, ΘΑ, ΘΑ. Ζήσαμε 10 ημέρες Εθνικής υπερηφάνειας και του ΟΧΙ αλλά 28 Οκτωβρίου για να καταλήξουμε και πάλι στο μνημόνιο, αυτή τη φορά ως επέκταση. Δεν είναι καινούργιο. Είναι επέκταση!!! Λες και σημασία έχει πως το λένε και όχι το αποτέλεσμα του στη κοινωνία. Και αυτοί μία από τα ίδια είναι. Τελικά όποιος και να βγει στη κυβέρνηση, τις σφαλιάρες και τα χρέη τα στέλνει στο λαό. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η ΜΟΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΙΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ , ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΟN ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ PRADA ΓΙΑΚΑ , ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ