Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ...

 ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ ΠΑΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
 

Ωμός ο εκβιασμός από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup προς την ελληνική κυβέρνηση, που την καλεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά ουσιαστικά εντός 48 ωρών, να ζητήσει με αίτημά της την παράταση του μνημονίου.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκάλυψε το ύπουλο και «σκοτεινό» παιχνίδι που παίχθηκε εις βάρος της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Και εκεί που ήταν έτοιμος να υπογράψει το αρχικό κείμενο που του παρουσίασε ο Μοσκοβισί για ένα πρόγραμμα - γέφυρα με τετράμηνη διάρκεια, ήρθε η απόσυρσή του στη συνέχεια από τον Ντάισελμπλουμ και η αντικατάστασή του από το κείμενο που κατηγορηματικά και ορθότατα απέρριψε η ελληνική πλευρά.
Ενα ακόμα κείμενο υποταγής και εκχώρησης της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας της πατρίδας μας προς τους δανειστές, αφού απαιτεί την εξάμηνη παράταση του υφιστάμενου μνημονιακού προγράμματος, με τον... αστερίσκο της ευελιξίας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Είναι σαφές ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ επέλεξαν την ύστατη στιγμή να τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να υποχρεώσουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεχάσει τις κόκκινες γραμμές της. Μόνο που η ανθρωπιστική κρίση και η κοινωνική καταστροφή που προκάλεσαν τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν.

Γι' αυτό και ο Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν μπλοφάρει, το Μέγαρο Μαξίμου επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και ο ελληνικός λαός εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να διαδηλώνει στους δρόμους υπέρ της πρώτης πραγματικής διαπραγμάτευσης που διαπιστώνει πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αν και με πολλές δυσκολίες και ωμούς εκβιασμούς, ανάμεσα στη χώρα μας και τους δανειστές της.



Ποια είναι η στάση που θα πρέπει να τηρήσει η ελληνική κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα; 

Είστε υπέρ ή κατά της αποδοχής του τελεσίγραφου του Eurogroup για την εξάμηνη παράταση του μνημονίου; 

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/

20 σχόλια:

  1. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
    ΓΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν θες να είσαι αξιοπρεπής και δεν σου αρέσουν οι δανειστές σηκώνεσαι και φεύγεις. Χωρίς να πάρεις φράγκο, όμως. Αξιοπρεπής και ζήτουλας δεν γίνεται.

    Έτσι εξηγείται, να είναι όλο το σύμπαν απέναντί σου και να επιμένεις ότι έχεις δίκιο. Μόνο ως αρρώστεια. Γιατί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. «Εάν δεν σας δίναμε 32,74 δισ. ευρώ θα μπορούμε να αυξήσουμε τα επιδόματα ανεργίας στη χώρα μας κατά 50% και τις συντάξεις κατά 38%» λένε οι Ισπανοί. «Ας προσέχατε» απαντάμε εμείς. «Σας δανείζουμε με χαμηλότερο επιτόκιο απ’ αυτό που δανειζόμαστε» λένε οι Φινλανδοί. «Πίσω, τοκογλύφοι!» λέμε εμείς. «Δεν γίνεται εσείς να παίρνετε σύνταξη στα 50 κι εμείς στα 67» λένε οι Αυστριακοί. «Δεν ξέρετε να ζείτε!» απαντάμε εμείς. «Πώς μπορείτε να ζητάτε δανεικά και να λέτε ότι δεν σκοπεύετε να τα επιστρέψετε;» λένε οι Ολλανδοί. «Δικό σας πρόβλημα» λέμε εμείς. «Ο βασικός μισθός σε μας είναι 300 ευρώ! Έπεσε η κυβέρνηση όταν αποφάσισε να σας στηρίξει το 2012!» λένε οι Σλοβάκοι. «Έχουμε νωπή εντολή» λέμε εμείς. «Ζητάτε να σεβαστούμε την ψήφο του Ελληνικού λαού, αλλά εσείς δεν σέβεστε την ψήφο κανενός άλλου λαού, που σας δανείζει» λένε οι Γερμανοί. «Αν δεν μας δώσετε δανεικά, θα φέρουμε τον Αρμαγεδδώνα» λέμε εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήξερα πως στον Ιακχο γράφει και η Γερμανική πρεσβεία ...

      Διαγραφή
  3. Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ .

    ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μετά τις εκλογές ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ η «ξυνή» με τον «πορφυρογέννητο»

    Το παρασκήνιο της εκλογής της στο παρά 5'



    Ο ΙΑΚΧΟΣ με τον παραπάνω τίτλο είχε προεκλογικά προειδοποιήσει τους αναγνώστες του ότι το παιχνίδι τςη κόντρας τους ήταν «σικέ» εξαρχής.

    Η σκηνή από τη γενέτειρα 15 μέρες πριν τις κάλπες: έχουν μαζευτεί όλοι οι στενοί συνεργάτες του «πορφυρογέννητου», παρουσία του Αχιλλέα.

    Όλοι τους, μαζί και ο δημοσκόπος του «πορφυρογέννητου», καταθέτουν την σταθερή 2η θέση της «ξινής», μαζί με μία παράλληλη αυξητική τάση του «βουτυράτου». της Συνεταιριστικής.

    Το σχέδιο είναι έτοιμο: Ανταλλαγή ψήφων στη Τζουμαγιά και στη γενέτειρα, ενώ 100 «καραμανλοφύλακες» σε όλο το νομό, θα περιμένουν το «σύνθημα». να «περάσουν» με το δεύτερο σταυρό στα χωριά τους τον «βουτυράτο».

    «Προξενητής» της επαφής με τον «βουτυράτο» ο «Χορταρέας», μέσω του Γιάννη Πατσάκα. Ο «βουτυράτος» δέχεται, αλλά ο «πορφυρογέννητος» για άγνωστους λόγους αφοπλίζει.

    Ο «Χορταρέας» αρχίζει και την διαφημίζει ως της «όμορφη βοσκοπούλα», ενώ στο προσωπικό του blog στις 15-1-2015 (http://sernestoras.com/2015/01/15/%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%B5/) γράφει προς τον Αθανάσιο, ότι γνωρίζει από Αρχαία και Νομική, αλλά από πολιτική «στα βαθιά» έχει μεσάνυχτα.

    Την ημέρα της ορκωμοσίας και των δύο βουλευτών, ο σβουνιάς αγκαλιάζει την «ξυνή» μέσα στη Βουλή και εσεις χαχόλια Σερραίοι, νομίζεται ότι επιλέξατε τους ικανότερους.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι έξι πρώτες συνέπειες του Grexit

    Grexit,
    έξοδος από το ευρώ

    Τι θα συμβεί τις πρώτες μέρες μετά την έξοδο από το ευρώ
    Πληθωρισμός που καλπάζει, κοινωνικές αναταραχές, χρεοκοπία και μετάδοση της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρώπης. Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πρόθυμη να προκαλέσει αν δεν έρθει σε συμφωνία με την ευρωζώνη για την επόμενη μέρα.

    Αναλυτές της Barclays, της Capital Economics και της Oxford Economics ενώνουν τις δυνάμεις τους και εξηγούν ποιες θα είναι οι πρώτες συνέπειες ενός Grexit αν η Ελλάδα δεν έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους της και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

    Σύμφωνα με το Business Insider, στην περίπτωση της εξόδου από το ευρώ οι άμεσες επιπτώσεις θα είναι οι εξής έξι:

    1. Η δραχμή θα επιστρέψει. Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και θα επιστρέψει στη δραχμή (ίσως βέβαια το νέο νόμισμα πάρει ένα νέο όνομα). Ένα μεγάλο ζήτημα θα είναι η ισοτιμία με το ευρώ αλλά και το πόσο γρήγορα θα μπορέσει η κυβέρνηση να τυπώσει το νέο νόμισμα.

    2. Η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει άμεσα κεφαλαιακούς ελέγχους για να αποφύγει τη φυγή καταθέσεων. Οι καταθέτες θα επιχειρήσουν να αποσύρουν μαζικά τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει άμεσα σε έλεγχο την κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως η ΕΚΤ είχε καταρτίσει ένα σχέδιο για πιθανό Grexit το 2012, οπότε μάλλον θα πρέπει να το ανασύρει.

    3. Θα αποσυρθεί η ευρωπαϊκή στήριξη στις τράπεζες. Τώρα οι ελληνικές τράπεζες έχουν πρόσβαση στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA), κάτι που θα σταματήσει αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ.

    4. Κοινωνικές αναταραχές. Η Barclays υποστηρίζει πως μια ξαφνική οικονομική κατάρρευση θα προκαλέσει «ραγδαίες κοινωνικές αναταραχές» και σημειώνει ότι ιστορικά παρόμοιες κινήσεις έχουν προκαλέσει υποτίμηση 45-85% του νομίσματος. Η Capital Economics υποστηρίζει ότι η πτώση θα μπορούσε να είναι πιο ήπια, κοντά στο 20%, ενώ η Oxford Economics κάνει λόγο για 30%.

    5. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα μπορούσε πιθανότατα να αρχίσει να κάνει το δικό της πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και η κυβέρνηση πιθανότατα θα επιστρέψει στα ελλείμματα, αφού δεν θα περιορίζεται από κανόνες διάσωσης.

    6. Ο πληθωρισμός θα αυξηθεί ραγδαία. Capital Economics και Oxford Economics εκτιμούν ότι αυτό θα πρέπει να είναι προσωρινό. Όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία, με το νέο νόμισμα σε ελεύθερη πτώση, μέχρι να βρει το επίπεδο ισοτιμίας έναντι του ευρώ, οι τιμές στην Ελλάδα θα φτάσουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο στα ύψη.

    Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι αναλυτές της Capital Economics υποστηρίζουν ότι μια οργανωμένη έξοδος από το ευρώ θα μπορούσε ακόμη και να οδηγήσει σε μια ευνοϊκή οικονομική ανάπτυξη για την Ελλάδα και την υπόλοιπη Eυρωζώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι προσφυγές κατά της «Ελληνικός Χρυσός»
    Απορρίφθηκαν από το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως αβάσιμοι και απαράδεκτοι, όλοι οι ισχυρισμοί 264 κατοίκων της Ανατολικής Χαλκιδικής, που ζητούσαν να μη συνεχιστούν τα έργα στις μεταλλουργικές εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις απόθεσης των παλαιών τελμάτων στην περιοχή των μεταλλείων χρυσού της
    εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ».

    Ειδικότερα, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 264 κάτοικοι των Δήμων Αρναίας, Σταγείρων - Ακάνθου (ήδη Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής και ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση του 2011 με την οποία εγκρίθηκαν οι σχετικοί περιβαλλοντικοί όροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δώστε προσοχή σε ένα άρθρο του βρετανού δημοσιογράφου Simon Jenkins που δημοσιεύθηκε χθες στον Guardian:

    http://www.theguardian.com/commentisfree/2015/feb/17/greece-only-way-out-eurozone

    Μας λέει καθαρά την τελευταία του πρόταση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει Plan B τη δραχμή!

    Δική του υπόθεση; Δικό του ρεπορτάζ; Όπως και να έχει, είναι λίγο δύσκολο να το έβγαλε μόνον από το μυαλό του:

    "In a year’s time we will know the outcome of “Grexit”. It will have seemed the obvious, the inevitable, move. The tourist industry and other exports will boom. Greece will be “bouncing back”. The country’s government and business will be attracting capital which, in the eurozone, would touch them only at crippling interest rates. Everyone will agree that Greece should never have joined the euro in the first place. Thank goodness it voted in a government with a plan B."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήρθε η κούφια η ώρα..

    https://www.youtube.com/watch?v=5tQ29kzlY2s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πριν από λίγο δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προτάσεις και θέσεις της ελληνικής πλευράς βλ. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=678201
    με απλά ελληνικά για να μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις όπως ο Αλέξης : κάποιος προκειμένου να σωθεί από το οικονομικό μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η οικογένεια του, αιτείται για να σωθεί οικονομικά (και να αναπτυχθεί μπας και πουλήσει σε καλή τιμή κάποια στιγμή) από την τράπεζα ένα δάνειο για να φτιάξει μια πολυκατοικία και η τράπεζα εγκρίνει την χορήγηση/καταβολή του, σταδιακά, δηλ. κάθε φορά που αποπερατώνεται ένα διαμέρισμα θα λαμβάνει και την επόμενη δόση του δανείου για να φτιάξει το επόμενο διαμέρισμα.... Μέχρι να πουληθούν αυτά που έχει φτιάξει και όταν με το καλό πάρει χρήματα από την πώλησή τους σταδιακά θα ξεπληρώνει τα δάνεια και θα έχει και κέρδος για να ζει παράλληλα. Τώρα έρχεται ο αλέξης και τι λέει : α) μην έρχεστε να δείτε εάν έχω χτίσει τα διαμερίσματα που έχετε πληρώσει για να φτιάξω - δεν σας αφήνω καν να δείτε.... β) δώστε μου τα χρήματα της επόμενης δόσης - παράταση της δανειακής σύμβασης και αφήστε με παράλληλα να πουλήσω κάποια από τα προπροηγούμενα διαμερίσματα που έχω φτιάξει χωρίς να Σας πληρώσω (δώστε μου κιόλας και άλλα από το τχσ κλπ), ακόμα και αν εγώ έχω αποφασίσει να μην χτίσω τα επόμενα διαμερίσματα για τα οποία έχω ήδη πάρει δάνεια και θα συνεχίζω να παίρνω, γ) με τα νεα χρήματα - δόση που μου δίνετε δεν θα φτιάξω διαμερίσματα αλλά θα τα χαρίσω στον γείτονά μου γιατί έτσι γουστάρω και σε έξι μήνες που δεν θα έχω λεφτά ούτε εγώ, ούτε ο γείτονας μου, ούτε διαμερίσματα θα υπάρχουν... για να πουλήσω ή να τα πάρετε έστω εσείς ..θα σας πείσω ότι το δάνειο που μου δώσατε δεν έπρεπε να μου το δώσετε, εσείς φταίτε και συνάμα δεν σας δίνω μια, διαμέρισμα φτιαγμένο και για πούλημα δεν υπάρχει γιατί είτε τα είχα ήδη πουλήσει είτε δεν υπάρχουν και συνάμα θα σας ενημερώσω ότι ούτε οι εργάτες μου πληρώθηκαν επειδή φταίτε εσείς που δεν μου χαρίσατε και άλλα λεφτά με το ΕΤΣΙ θέλω.... και μετά θα φταίει η ευρώπη !!! έλεος-ωραία διαπραγμάτευση... αν πετύχει θέλω και εγώ τέτοια χρήματα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζούμε στο τέλειο MATRIX made by SYRIZA!
    Δεν υπάρχουμε λέμε! Σαν τους Έλληνες πουθενά στον κόσμο!
    Μιλούσα με μια κυρία σήμερα που παίρνει σταθερά 400 ευρώ το μήνα για την διαπραγμάτευση που κάνουμε με τους 18 υπουργούς οικονομικών εδώ και 15 ημέρες χωρίς να τους έχουμε πάει έστω μια κόλλα χαρτί με πέντε προτάσεις και εκείνη το μόνο που είχε να μου πει ήταν : ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ!!!
    Ρε τι ανάσα μου λες καλή μου κυρία, έχει ανέβει ο μισθός σου και δεν το κατάλαβες μήπως;
    Οχι! απαντά αυτή…
    Ε τότε τι ανάσα πήρες;

    ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ! μου λέει και μου πέσαν όλα τα μαλλιά μου εκείνη τη στιγμή!

    Ε έτσι δικαιολογείται πρόεδρε Αντώνη η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ!
    Δεν παλεύεται ο Έλληνας αυτή τη στιγμή! Νιώθει μια πατριωτική ανάταση!
    Ένα νέο έπος του 40 με τα νέα ΟΧΙ του και με νέα ΒΕΜΠΟ τον ….ΑΛΦΑ!
    Παρακολουθείς τα πρωινάδικα σε όλα τα κανάλια και νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην ΕΛΒΕΤΙΑ!
    Ακούς τον Στρατούλη να μιλάει και νιώθεις…μακάκας που δεν ψήφισες κι εσύ ΣΥΡΙΖΑ!

    Ζούμε απίστευτες στιγμές και δε χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε όταν τελειώσει το πανηγύρι και σβήσουν τα φώτα ως αστική τάξη, θα είναι
    ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!

    Να μην έχετε καμία αμφιβολία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πολιτική είναι, κυρίως, η τέχνη του εφικτού...
    Η πολιτική έχει πολλά χαρακτηριστικά και πολλούς τρόπους για να εφαρμοστεί ή να «υπηρετηθεί», αν θέλετε. Όμως η πολιτική χρειάζεται να έχει και την εφαρμογή τακτικής (ίσως και τακτισμού) αλλά κυρίως η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
    Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βλέπεις μέσα στις συγκεκριμένες συνθήκες και στο συγκεκριμένο περιβάλλον που κινείσαι και με τις συγκεκριμένες δυνατότητες και χαρτιά που έχεις , μέχρι που μπορείς να φτάσεις και κυρίως τι μπορείς να κερδίσεις.
    Αυτό είναι και το ζητούμενο σε σχέση με την συμπεριφορά της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές μας.
    Δηλαδή το αν τελικά μπορεί ή έχει την δυνατότητα η σημερινή κυβέρνηση να κινηθεί μέσα στα όρια του εφικτού, έστω και στην άκρη των ορίων αυτών για να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για την χωρά μας.

    Και όταν λέμε θετικό αποτέλεσμα, αυτό ορίζεται ως μια συμφωνία με τους εταίρους με όσο το δυνατόν καλύτερους ορούς, με κεντρικό όμως στόχο , να παραμείνουμε στον πυρήνα της Ευρώπης και βεβαίως στην ευρωζώνη.
    Το ζήτημα λοιπόν είναι αν η κυβέρνηση έχει από την μια την δυνατότητα να εφαρμόσει την τέχνη του εφικτού και από την άλλη αν θα της επιτραπεί από το εσωκομματικό μέτωπο κάτι τέτοιο.
    Γιατί όπως έχει γίνει σαφές , από την μια τα όρια με την ευρωπαϊκή Ένωση έχουν στενέψει , ενώ και τα εσωτερικά –εσωκομματικά όρια κινούνται πάνω σε μια λεπτή γραμμή.
    Οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση , έχουν φτάσει ένα βήμα προ του αδιεξόδου. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγματεύσεων Το αντίθετο θα έλεγα . Έτσι εξάλλου είναι οι διαπραγματεύσεις. Αρκεί όλες οι πλευρές να έχουν διάθεση να «παίξουν το παιχνίδι» και να ακολουθούσουνα μια σειρά από κανόνες/
    Μέχρι τώρα φαίνεται ότι εμείς ως χωρά, είτε λογω απειρίας διαπραγματεύσεων , είτε λογω μη γνώσης των ευρωπαϊκών δεδομένων , είτε λογω «ιδεολογικών αγκυλώσεων»,.είτε λογω προεκλογικών και εσωκομματικών δεδομένων (είτε όλων αυτών μαζί) δεν βαδίζουμε πάνω σε αυτή την γραμμή του συμβιβασμού. η δεν δίνουμε ακόμα αυτό το μήνυμα.
    Τα μηνύματα πάντως λένε ότι σήμερα , η χωρά μας θα ζητήσει επέκταση του προγράμματος, έξι μηνών (και ίσως λάβει 4 μήνες) με βάσει τις ευρωπαϊκές παραδοχές και «απαιτήσεις» Ίσως όμως, για προφανείς λόγους, να υπάρξουν νέες λέξεις που να περιγράφουν την παράταση , το πρόγραμμα-μνημόνιο και την τρόικα.
    Σήμερα λοιπόν δεν έχει σημασία πως θα λέγεται αυτή η συμφωνία. Αυτό που πρέπει είναι να βρεθεί η συμφωνία και από εκεί και περά όλα μπορεί να ρυθμιστούν. η έστω , θα έχουμε χρόνο για να κινηθούμε εσωτερικά και εξωτερικά.
    Αντιλαμβάνομαι πως η κυβέρνηση έχει τα εσωτερικά προβλήματα. Ίσως εξ αυτού του λόγου ο κ Τσιπρας ενεφανίσθη χθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του επιθετικός και πάλι, αλλά μάλλον πρόκειται για το « σάλπισμα της επίθεσης» την ώρα που οι δυνάμεις μας υποχωρούν ( για ανασυγκρότηση όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις).
    Ας είναι Δεν έχει σημασία σήμερα το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης. Αυτό είναι η λεπτομέρεια. Το ζήτημα είναι να υπάρξει τώρα συμφωνία.
    Και αυτή είναι η τέχνη του Εφικτού…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΛΑΚΑ ΙΑΚΧΕ
    H ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ........ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΟΙ (ΟΜΙΚΡΟΝ ΓΙΩΤΑ)

    ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΟΥ?
    ο φιλος σου
    ο ΤαδεΝεστορας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XORTAREA ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΚΑΚΕΚΤΥΠΟ ΤΟΥ "ΚΑΡΟΤΣΙΕΡΗ" ΑΠ' ΤΟ ΣΑΡΑΜΟΥΣΑΚΛΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ...

      Διαγραφή
    2. ΜΑΛΑΚΑ ΙΑΚΧΕ
      ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΟΥ ?
      ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΒΙΑΙΑ ?
      ΚΑΙ ΠΟΥ΄ΣΑΙ? ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ, ΕΝΤΑΞΕΙ?
      ΣΕ ΕΙΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ, ΜΠΑΓΑΣΑ!!!
      ο φιλος σου
      ο Ταδενεστορας

      Διαγραφή
  13. ΚΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΔΩΝΙΣ , ΤΑ ΔΥΟ DOBERMAN ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ .
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
    ΓΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κορόιδο Έλληνα: ψήφισες Τσίπρα και πηρες μνημόνιο Νο 3!
    Η τεράστια διαφορά της κυβέρνησης Τσίπρα από την κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια και μοναδική:
    ο Αντώνης Σαμαράς έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο και πήγαινε στην ομπρέλα της πιστωτικής γραμμής στήριξης, ενώ ο Τσίπρας ζητάει παράταση του μνημονίου για 6 μήνες για να ζητήσει μετά το μνημόνιο 3!

    Τα υπόλοιπα είναι αριστερές αμπελοφιλοσοφίες περί …σκληρής διαπραγμάτευσης για εσωτερική κατανάλωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Tadenestora γιατι δεν υπογραφεις ως ΖΗΚΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TAΔΕΝΕΣΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ
      Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΗΛΕΝΕΣΤΟΡΑΣ
      ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο (ΣΚΕΤΟΣ) ΝΕΣΤΟΡΑΣ
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ
      ΖΗΚΟΣ? ΠΟΙΟΣ ΖΗΚΟΣ?
      φιλικα ΤαδεΝεστορας

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ