Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΑΛΕΚΟΣ "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΥΡΤΣΟ, "ΤΗΝ ΜΑΧΑΙΡΙΑ" ΣΤΟΝ "ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"  ΔΙΝΕΙ KAI Ο ΑLEXADROS XRISAFIS




 Με ανάρτηση στην σελίδα του στο FACEBOOK o Aλέκος Χρυσάφης επικροτεί τις απόψεις ( ορθώς και δικαίως κατά την αποψή μου καθοσον ο iakxos είναι καθετα εναντιον των μνημονίων) του αρθρογράφου Θάνου Τζίμερου οι οποίες κατακεραυνώνουν τον Πρωθυπουργό της Ραφήνας, τον "κουρασμένο" για την εκλογή του οποίου αγωνίστηκε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2007 και το 2009.

Παραθέτω το απόσπασμα του αρθρουπου επικαλούμαι χωρις διαθεση αντιπαράθεσης, απλα μια διαπιστωση εκφράζω.

"Αυτά τα ερωτήματα θα έπρεπε να απασχολήσουν πρώτα τους Έλληνες πολιτικούς και, φυσικά, τον Έλληνα ψηφοφόρο. Κι όχι μόνο τώρα. Πόσοι από εμάς, όμως, νιώσαμε την επερχόμενη χρεοκοπία, όταν ο “επανιδρυτής του κράτους” μόνο για την τετραετία 2006 – 2009 δανείστηκε 85 περίπου δισ.; Πόσοι συνειδητοποιούμε ότι από το 1981 έως σήμερα, έχουμε εισπράξει 660 δισ. ευρώ δάνεια, 290 δισεκατ. ευρώ καθαρές επιδοτήσεις και 26 δισεκατ. ευρώ άτοκες επενδυτικές επιχορηγήσεις; Αν προσθέσεις και το κούρεμα των 120 δισ. ευρώ. του 2012, προκύπτει το ιλλιγιώδες ποσό των 1,1 τρισ. ευρώ περίπου. Κάντε τη διαίρεση με τον πληθυσμό: 100.000 ευρώ ανά άτομο που θα μπορούσαν να μας μεταμορφώσουν σε Ελβετία και Δανία μαζί!!!



Κι όμως: και πτωχεύσαμε και έχουμε καταστρέψει την παραγωγική μας μηχανή. Γιατί;"

8 σχόλια:

  1. Αν αυτο καταλαβες απο την αναρτηση που εκανα και απο το συνολο του αρθρου , τοτε η επιστημη... σηκωνει τα χερια ψηλα!!

    Αλεξανδρος Χρυσαφης
    Οικονομολογος Μsc - Φοροτεχνικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αυτά τα ερωτήματα θα έπρεπε να απασχολήσουν πρώτα τους Έλληνες πολιτικούς και, φυσικά, τον Έλληνα ψηφοφόρο. Κι όχι μόνο τώρα. Πόσοι από εμάς, όμως, νιώσαμε την επερχόμενη χρεοκοπία, όταν ο “επανιδρυτής του κράτους” μόνο για την τετραετία 2006 – 2009 δανείστηκε 85 περίπου δισ.; "

      ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΟ ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΜΑΝΛΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΝΕΝΟΥΝ ΟΙ ΝΒΕΟΔΦΗΜΝΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ή ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ... ΚΡΥΒΕΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ;

      ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΚΙΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ , ΝΑ ΕΠΛΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΑΣ, Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟ 2009.
      ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.

      ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ

      Διαγραφή
    2. ΕΛΕΟΣ....ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ
      ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΪΔΑΝΟΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ......ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ
      .....ΠΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
      .....ΠΟΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
      ....ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
      ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΑΞΑΝΔΡΕ ..............ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΕΙΣ?

      Διαγραφή
    3. Αυτος μια χαρα τα λεει ο χρυσαφης , μακαρι να τα λεγαν κιαλοι ετσι !

      Διαγραφή
  2. ΤΑ DOBERMAN ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ .
    ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
    ΓΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ότι λέει ο Τζήμερος , μα για ότι λέει , εγώ ένα έχω να πω :
    ξύσε @ρχίδια ...

    TERRIS XRYSOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΑΚΧΕ , ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ; ΤΑ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΤΕ ΚΟΛΗΤΟ ΣΟΥ , ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ; ( ένας παλιός επιμελητηριακός)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα δανεια που πηραμε τι εγιναν; υπερ στην νιοστη υπερτιμολογημενα γερμενα υποβρυχια ,και αλλος στρατιωτικος εξοπλισμος , ταισμα της ζιμενς και αλλων δικων τους εταιριων , καποιο c4i , καποια χοκτιφ και καποιες αλλες τετοιες ιστοριες.

    Οι επιδοτησεις γιατι δοθηκαν; για να καταστρεψουν καθε τοπικη παραγωγη και να μην εχουμε αυταρκεια.

    Το κουρεμα σε ποιον εγινε; στους ελληνες μικροομολογιουχους , στα ελληνικα ασφαλιστικα ταμεια , στα ελληνικα πανεπιστημια και οχι σε αυτα τα κορακια απο εξω.

    Τα 28 δις ευρω που χαρισε στις τραπεζες ο Καραμανλης τα ξεχναμε; Μετα βεβαια επι Παπανδρεου και Παπαδημιου εγιναν 233 δις ευρω συνολικα αυτα που τους χαρισαν.

    Και μετα απο ολα αυτα , εχουμε ολους αυτους που ειναι υπευθυνοι για ολα αυτα να κυκλοφορουν οχι μονο ελευθεροι αλλα να πουλανε και μουρη.

    Γιώτης


    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ