Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΥΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ;

ΜΑΣ ΕΙΔΑΝ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟΥΣ ... ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ 
 

Πως είναι δυνατόν οι Πρωθυπουργοί της Ευρώπης  και οι του EUROGROUP να μην μπορουν μνα περάσουν από τα Κοινοβούλια τους  το κούρεμα του Ελληνικού Χρέους που αντικειμενικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ και να μπορούν να περάσουν ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ 30 δις ευρώ σε μια χρεοκοπημένη χώρα για να πληρώνει τους Τραπεζοτοκογλύφους της ; 

    
  "Μας είδαν αλευρωμένους , μας πήρανε για μυλωνάδες" όπως θα λελεγε η θεία μου η Ελπινίκη

5 σχόλια:

  1. ΞΕΚΗΝΑΝΕ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ .
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΑΡΑΚΙΑ .
    ΓΙΑΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Reuters: Ξεμένει από λεφτά η Ελλάδα - Δύσκολο να τα βγάλει πέρα χωρίς νέα βοήθεια
    Πυκνώνουν οι φωνές για τρίτο πακέτο στήριξης

    Η Ελλάδα μπορεί να εξασφάλισε τετράμηνη παράταση στο πρόγραμμα διάσωσης, ωστόσο, οι πιθανότητες που έχει να τα βγάλει πέρα μόνη της χωρίς να χρειαστεί επιπλέον βοήθεια, ολοένα και στενεύουν, όπως επισημαίνει το Reuters.

    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αυξάνεται συνεχώς η πίεση προς της Αθήνα να εφαρμόσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, ακόμα και αν η νέα ελληνική κυβέρνηση εναντιώνεται.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με την Ελλάδα να παραμένει αποκλεισμένη από τις αγορές και να αντιμετωπίζει κατακόρυφη πτώση στα φορολογικά της έσοδα, κινδυνεύει να ξεμείνει από μετρητά μέχρι τα μέσα ή τα τέλη του Μαρτίου. Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης έχει προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

    Η Αθήνα αναζητά τώρα εύκολες λύσεις, υποστηρίζει το Reuters αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρει καμία. Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ελπίζουν πως η κρίση ρευστότητας που πλήττει τη χώρα, θα αναγκάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει με τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των δανειστών της πιο γρήγορα από τα τέλη Απριλίου.

    «Η κρίση ρευστότητας που πλήττει την Ελλάδα χρησιμοποιείται για να σπρώξει τους Έλληνες πολύ πιο γρήγορα σε συζητήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος διάσωσης ώστε να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η μόνη πηγή εύκολου και γρήγορου χρήματος αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι η έκδοση των εντόκων γραμματίων, ή το βραχυπρόθεσμο χρέος που ωριμάζει σε τρεις ή έξι μήνες. Αλλά οι πιστωτές της Αθήνας έχουν θέσει ένα ανώτατο όριο 15 δισ. ευρώ για την εν λόγω οφειλή.

    «Η ελληνική πολιτεία εναποθέτει όλες τις ελπίδες της στην ΕΚΤ που θα επιτρέψει μια επιπλέον δημοπρασία εντόκων» αναφέρει ένας τραπεζίτης.

    Επίσης, για ένα διάστημα, η Ελλάδα θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρήματα από την καθυστέρηση των πληρωμών στους προμηθευτές της ή να προσπαθήσει να αυξήσει ως και 3 δισ. ευρώ δανειζόμενη από τα δημόσια ταμεία, όπως τα συνταξιοδοτικά.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι επιλογές αυτές θα δώσουν μόνο μια μικρή ανάσα στην Αθήνα λίγων εβδομάδων, δεδομένου ότι οι μηνιαίες ανάγκες της ανέρχονται περίπου στα 4,5 δισ. ευρώ , συμπεριλαμβανομένων των μισθών και των συντάξεων.

    «Τελικά δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να λάβουν νέα μέτρα, και να κινηθούν γρήγορα» υπογράμμισε και πάλι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ ΛΕΜΕ!
    Καταγγελία Βρούτση: Ο Σκουρλέτης ζήτησε 130 εκ από ΟΑΕΔ για τις ανάγκες του κράτους!
    Τα χρήματα αυτά προορίζονται για επιδόματα ανεργίας, σύμφωνα με τον τέως υπουργό Εργασίας
    Την ανησυχία του για τον τρόπο αντιμετώπισης του χρέους εξέφρασε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ρ/σ Παραπολιτικά και την.....Έλλη Στάη.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης είπε πως: «Τα πράγματα για τα οικονομικά δημοσιονομικά της χώρας δεν είναι καλά, βρισκόμαστε μπροστά σε υποχρεώσεις οι οποίες φαίνονται πως δεν μπορούν να εκπληρωθούν» ενώ δήλωσε θορυβημένος από τη στάση του υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη, που «σε ερώτηση δημοσιογράφου, τι θα γίνει εάν δεν έχουμε να πληρώσουμε, απάντησε -απίστευτο πώς- θα μας κάνουν τη χάρη της παράτασης».

    Ο τέως υπουργός Εργασίας δεν δίστασε να πει πως «παίζουμε στα ζάρια αν θα ξανακάνει το ΔΝΤ κάτι που έκανε στο παρελθόν, μόνο μία φορά και που αφορά σε χώρα όπου βρισκόταν σε χώρα πτώχευσης», ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως τον ενοχλεί «η ελαφρότητα της αντιμετώπισης του ζητήματος, με έναν τόσο απαλό και απλό τρόπο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να έχουμε να κάνουμε με ένα χρέος του σπιτιού μας».

    Στο μεταξύ, την πλάτη τους γυρίζουν οι διοικήσεις των ταμείων στην πρόταση του υπουργείου Εργασίας να μετατρέψουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα σε κρατικά repos, ώστε -ουσιαστικά- να δανείσουν με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο.

    Ο κ. Βρούτσης αποκάλυψε πως εδώ και δέκα ημέρες, με υπογραφή του υπουργού Εργασίας κ. Πάνου Σκουρλέτη, ζητήθηκε η μετατροπή των διαθέσιμων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ. «Δεν θέλω να δημιουργήσω φόβο στον κόσμο, ούτε να κινδυνολογήσω, αλλά ζητείται από το κράτος τα ρευστά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και των φορέων που είναι από το υπουργείο Εργασίας να δοθούν repos στο κράτος για 15 ημέρες έως 3 μήνες. Συγκεκριμένα, από τον ΟΑΕΔ ζητήθηκαν 130 εκατ. ευρώ και απάντησε δύο φορές το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα όχι, καθώς αυτά τα λεφτά είναι για να πληρωθούν επιδόματα ανεργίας. Και ζητούνται με επιτακτικό τρόπο τα χρήματα να δοθούν στο κράτος, στην Τράπεζα της Ελλάδος, δηλαδή, για ομόλογα και repos».

    Ο ίδιος κατέληξε: «Το επικίνδυνο είναι ότι γίνεται για πρώτη φορά και αυτό δείχνει και την κρίσιμη κατάσταση που βρισκόμαστε».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ