Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΦΑΡΑΩ ΧΩΡΙΣ ΑΙΓΥΠΤΟ

  ΣΒΥΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ 
ΤΗΣ SHOWBIZ ... AYTO TO ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΤΙΠΟΤΑ



Παρόλο που έχουμε -έστω κατ’ όνομα- δημοκρατία, ο τρόπος διαβίωσης των γεννητόρων του ελληνικού προβλήματος ήταν από βασιλικός έως αυτοκρατορικός

Ολοι εμείς που κατοικούμε στα σύννεφα (πληρώνεις και λιγότερο ΕΝΦΙΑ) πέσαμε από αυτά όταν ενημερωθήκαμε από την εφημερίδα «Espresso» ότι βγήκε στο σφυρί η βίλα Κωστόπουλου. Και το πρώτο σοκ: Είναι δυνατόν ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο λαϊκός άνθρωπος από τον ωραίο Βόλο, να μένει σε βίλα; Με τέτοια αφαίρεση που χαρακτήρισε την πορεία του και τέτοια δίαιτα που έχει ρίξει θα περίμενες να μένει σε σκήτη ή σε άσραμ (τα ερημητήρια των ινδουιστών σοφών).

Βέβαια, την αφαίρεση και τη δίαιτα ο λατρεμένος «Πετράν» δεν τις έκανε στα υλικά αγαθά, αλλά στις ελληνοφανείς λέξεις που τυπώνονταν στα περιοδικά του και στο νόημα που είχε η όλη συνεισφορά του στην παιδεία των ιθαγενών. Εκεί έκανε δίαιτα και αφαίρεση του σκασμού. Εκανε τρελή καριέρα στον περιοδικό Τύπο και στην τηλεόραση με δέκα χούφτες λέξεις (οι περισσότερες εξ αυτών ήταν μπρούτες και φορούσαν τάνγκα), είκοσι δράμια μαγκιά και τριάντα οκάδες συμβουλές αυτοϊκανοποίησης πάσης φύσεως - σωματικής, πολιτικής, συναισθηματικής. Βάλε και δυο πεντόλιτρα σφηνάκια από Μύκονο και να τη η συνεισφορά των πνευματικών παιδιών του στα... γράμματα.

Πυραμίδες

Οπως έγραψε η «Espresso», «η τράπεζα δέχεται κλειστές προσφορές με τιμή εκκίνησης τα 8.050.000 ευρώ - Με υπόγειο 527,63 τ.μ., ισόγειο 279,58 τ.μ., 1ο όροφο 252,63 τ.μ., 2ο όροφο 182,39 τ.μ., κήπο & πισίνα». Αν αθροίσεις τα τετραγωνικά της έπαυλης του Κωστόπουλου, θα διαπιστώσεις ότι είναι 1.242,23. Δηλαδή, αν επενδύσεις το κάθε τετραγωνικό, θα σου έρθει (εις τη φθηνότερη των περιπτώσεων) 6.480,281 ευρώ. Οσα βγάζει μέσα σε έναν χρόνο μια οικογένεια που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Οι αναλογίες, οι συγκρίσεις, οι συνειρμοί και τα σιχτίρια - όλα αναπόφευκτα. Λίγο ακόμα να αργούσε να έρθει η κρίση και ο Κωστόπουλος, καθώς και άλλοι επιτυχημένοι πασοκτζήδες, θα έμεναν σε πυραμίδες και θα είχαν παρκάρει στις αυλές τους διαστημόπλοια και μερικές ντουζίνες λιμουζίνες. Φαραώ δίχως να υπάρχει Αίγυπτος!

Κι όλα αυτά τα... εξωτικά σε μια Ελλάδα που παρήγαγε εκσυγχρονισμό Σημίτη, υποστολές σημαιών στα Ιμια, παραδόσεις Οτσαλάν στους Τούρκους, συμφωνίες Μαδρίτης και το κακό συναπάντημα του Τσουκάτου με τον Χριστοφοράκο της Siemens. 

Μα πόσο καλά αμείβεται πια αυτό το πανάκριβο τίποτα; Αν θες να το πουλήσεις, πού βρίσκεις αποθέματα;


Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ