Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΟ, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ...

  ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ "ΕΘΝΑΡΧΗΣ",
 ΕΝ ΟΨΕΙ !!!
 


Ως Μαυρογιαλούρος εγώ, απευθύνθηκα σε έναν Δεινόσαυρο της πολιτικής και ζήτησα τα φώτα του για την «επιστροφή» Καραμανλή ...  


... ύστερα από την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου.



Στον απόηχο όλων αυτών των δηλώσεων μάλιστα για «δικαίωση» του πρώην πρωθυπουργού αλλά και για την …κοινή του στάση με τον Τσίπρα απέναντι στους «ιούς της διαπλοκής», όπως υποστήριξε ο υπουργός Παπαγγελόπουλος, κατέγραψα με ενδιαφέρον, λόγω της μακράς εμπειρίας του, τις προβλέψεις του…


Κατ’ αρχάς, μου θύμισε ότι ο Καραμανλής και όλο το σύστημά του στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ από τότε που άρχισε να επελαύνει προς την εξουσία,
 έχοντας κατά νου δύο συν ένα πράγματα. Το πρώτο ήταν να εξασφαλίσει ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο για τις ευθύνες που αναλογούν στην περίοδο 2004-2009 ως προς την οικονομική κατάσταση και εκτροχιασμό  της χώρας. Το δεύτερο ήταν η ασυλία και η ατιμωρησία για τα σκάνδαλα της ίδιας περιόδου που βρίσκονταν ακόμη σε εκκρεμότητα, με κυριότερο αυτό που άγγιζε προσωπικά τον ίδιο τον Καραμανλή. Δηλαδή το Βατοπέδι.


Το μεγάλο αντάλλαγμα που πρόσφερε ο καραμανλισμός στον Τσίπρα δεν είχε να κάνει τόσο με τη Βουλή όσα με τα εκτός αυτής. Πέρα από τον Π. Παυλόπουλο, που του τον δάνεισε για πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι οι καραμανλικοί θύλακες στους θεσμούς και τον κρατικό μηχανισμό και κυρίως στη Δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης τέθηκαν στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε μέχρι τότε τις αναγκαίες προσβάσεις αλλά τις χρειαζόταν για να σταθεροποιηθεί στην εξουσία. Στη Βουλή δεν χρειάστηκε ευθεία στήριξη αφού υπήρχε πλειοψηφία. Είχε υπάρξει άλλωστε έμμεση βοήθεια αφού ο Καραμανλής όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ήταν ο πραγματικός στυλοβάτης του Καμμένου όχι μόνο για να μπορέσει να κρατήσει ο "Μπούλης" τον έλεγχο στους ΑΝΕΛ αλλά και να μπουν οριακά στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2015 και να συνεχίσουν να συγκυβερνούν με τον Τσίπρα.


Αυτό το σύντομο ιστορικό συνδέεται με τον τρίτο στόχο του Καραμανλή: Γι αυτόν η σταθεροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σήμαινε ότι θα μπορούσε από το παρασκήνιο να ελέγχει το ευρύτερο πολιτικό παιχνίδι, αν κατάφερνε να βγάλει και τον Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποτακτικός του, ο πρωθυπουργός εξαρτώμενος από τους μηχανισμούς του, ο συμπρωθυπουργός πολιτικό του δημιούργημα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαριονέτα του. Τι άλλο να ήθελε...


Το τελευταίο στράβωσε βέβαια αλλά ο μείζων στόχος δεν άλλαξε. Δηλαδή να είναι σημαδεμένο το σκηνικό με τέτοιο τρόπο
 ώστε - χωρίς να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί για τη δική του περίοδο - να μπορέσει να ξαναγυρίσει ως νέος …Εθνάρχης, σαν το θείο του, στα πράγματα.
Κατά τον σοφό Δεινόσαυρο, τώρα λοιπόν βρισκόμαστε στο εξής σημείο: Ο Καραμανλής εξασφάλισε ύστερα από την προχθεσινή δικαστική απόφαση και το δεύτερο που επεδίωκε για την «υστεροφημία» του. Επομένως είναι στη φάση που ξεχρεώνει απέναντι στον Τσίπρα ο οποίος από τη δική του πλευρά δεν έχει πάρει απλώς την κατιούσα, καταρρέει με τρομακτική ταχύτητα.
 



Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται ολοταχώς στην καταστροφή κινδυνεύοντας να έχει οικτρό τέλος, όπως και όσοι τον υποστήριξαν. Ο Καραμανλής επομένως τι θα κάνει; Όσο κι αν οι πανηγυρισμοί των τελευταίων εικοσιτετραώρων δημιουργούν μια θολή εικόνα, το πραγματικό ερώτημα είναι αν η «στρατηγική συμμαχία» του  - ή σωστότερα το συνοικέσιο των πολιτικών σκοπιμοτήτων - με τον Τσίπρα θα συνεχιστεί ή θα παρουσιάζει πλέον ρωγμές. 



Τα συμφέροντά τους αρχίζουν πλέον να είναι διαφορετικά. Ο ένας για να «επιστρέψει» πρέπει να αποστασιοποιηθεί και να ανασυντάξει τους μηχανισμούς του ενώ ο άλλος συνεχίσει μεν να τον έχει ανάγκη αλλά  χρειάζεται επειγόντως και νέους συμμάχους σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κρατηθεί με «σωληνάκια» στην πολιτική ζωή της λεγόμενης κεντροαριστεράς … 

Αυτή την περιγραφή μου έκανε ο Δεινόσαυρος ο οποίος, σε αντίθεση με το ειδυλλιακό κλίμα που βγαίνει προς τα έξω για το δίδυμο Καραμανλή – Τσίπρα, μου εκμυστηρεύθηκε:



 "Το ειδύλλιο οδηγείται προς το τέλος του ..."

    Το καταγράφω, περιμένοντας τις εξελίξεις…


"M." 
http://www.press-gr.com/2017/03/blog-post_6288.html

8 σχόλια:

  1. Τι λεει ο Συντονιστής των σανοΑνελιστας γιαυτο?
    (σαν γνήσιος Καραμανλικος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλας 2099 μχ ... Ευστοχο σχολιο. Συντασσομαι απολυτως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, εύχομαι ψόφο κακό σε όλα τα χρυσαυγουλα και ιδίως στον μέγα ορχι Ιακχο, ο οποίος καπηλευεται τα ιερά και οσια της Ελληνικής Φυλής. Ζητώ η γνήσια πατριωτική δεξιά. ΖΗΤΏ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε..οχι και γνησιος,.......γνησιος ειναι μονο ο ακανες Λα'ι'λια...ευωδειαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δλδ ο συντονιστής είναι Καραμανλικός ... a la carte ....η....double d'ot.. ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΑΚΑ ΙΑΚΧΕ
    ΠΕΣ ΤΟΥ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ, ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ. ΚΑΤΑΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ.
    ΠΟΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΙΑΚΧΟΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ 1 +1 ?

    serres out of focus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΛΙ ΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΟΥ ; ΠΟΙΘΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕΙΣ . ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝΕΛ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ΙΑΚΧΟ

      Διαγραφή
    2. Αιδιοκυων Ιακχε, ο ΣΥΡΙΖΑ σώνει. Μετανοειτε.
      Συριζολαγνος

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ