Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΨΑΛΗ 
 
       ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ
 ΝΑ EXEI ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΕΡΩΤΗΣΗ 

Βεβαια την "πατατα" την έκανε βουλευτής αλλα και συ το καταπιες αμασητο ... το επανέλαβες αυτουσιο !!!

Χιλιάδες άνθρωποι αγνοούν τη διαφορά των λέξεων του τίτλου γεγονός που ευνοεί 



τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού να συνεχίζουν την πολιτική τους δράση όπως..
τους εξυπηρετεί καλύτερα στην κοινωνία, κυρίως της μεσαίας τάξης… Για να μαθαίνουν όμως και αυτοί οι άνθρωποι τις πολιτικές αυτές τούς ενημερώνουμε με δυο λόγια, τι σημαίνουν οι ερωτήσεις και τι οι επερωτήσεις. Μακάρι βέβαια να έκαναν οι βουλευτές μας αντίστοιχες επερωτήσεις όταν χρειαζόταν.

Οι επερωτήσεις είναι η συνέχεια των ερωτήσεων που έχουν καταθέσει οι βουλευτές στη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, γνωστοποιώντας στους αρμόδιους υπουργούς τα υφιστάμενα προβλήματα π.χ., μιας περιοχής, για τα οποία έλαβαν αρνητικές, αόριστες ή μελλοντικές υποσχέσεις. Με πιο απλά λόγια ζητούν τη συζήτηση των προβλημάτων στο Κοινοβούλιο.Πολιτικό…κατόρθωμα μεταξύ των βουλευτών, θεωρούνται και συναγωνίζονται γι’ αυτό ως προς τον αριθμό των κατατιθέμενων ερωτήσεων !!!

Γιάννης Η. Κάκανος
http://www.yanniskakanos.gr/

και ο Σωτήρης Καλαμίτσης συμπληρώνει:
Η ερώτηση υποβάλλεται από βουλευτές σε υπουργούς για συγκεκριμένο θέμα ως προς το αν αληθεύει κάποιο περιστατικό. Μπορεί να υποβληθεί και αίτημα για κατάθεση εγγράφων [άρθρα 126 επ. Κανονισμού Βουλής]. Ο υπουργός πρέπει να απαντήσει εγγράφως εντός 25 ημερών. Αν δεν απαντήσει ή η απάντησή του κρίνεται ανεπαρκής, μπορεί η ερώτηση να τραπεί σε επερώτηση, οπότε το θέμα που θίγεται συζητείται προφορικώς [άρθρα 134 επ. Κανονισμού]. Συνεπώς, η επερώτηση έχει την έννοια ότι ο υπουργός κἀτι παρέλειψε ή απέκρυψε ή δεν τα είπε καλά κατά τον ερωτώντα, οπότε κατά κάποιο τρόπο επιτιμάται με την τροπή της ερώτησης σε επερώτηση και την πρόκληση συζήτησης στη Βουλή. Θα μου πείτε «Και τί έγινε; Σιγά το πράγμα». Συμφωνώ, αλλά αυτά λέει ο Κανονισμός. Υπάρχει και η κατηγορία των επίκαιρων ερωτήσεων, οι οποίες αφορούν σε ζητήματα της άμεσης επικαιρότητας.

Σωτήριος Καλαμίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ