Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΟΥΔΟΥΝΑ ;;;

   Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΡΟΥΕΙ ΤΗΝ ... ΚΟΥΔΟΥΝΑ




Με ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο παλιος αυτοδιοικητικός , Γιώργος Σπυρόπουλος, θέτει επιγραμματικά σοβαρα πολιτικά θέματα με αφορμή τα τραγικά αποτελέσματα της απογραφής για την ΠΕ Σερρών την ώρα που το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικο του τοπου δείχνει σαστισμένο :



Η τελευταία απογραφή επανεπιβεβαίωσε την παρακμιακή πορεία της Π.Ε. Σερρών. Στο εγγύς μέλλον ο Δήμος Σερρών και η εδρα αυτού θα παρουσιάζει την εικόνα της Νέας Ζίχνης, της Νιγρίτας κλπ. Η περιφέρεια θα ερημώνει πληθυσμιακά και περιουσίες θα απαξιώνονται.

Ο υδροκεφαλισμός της Αθήνας θα γιγαντώνεται. Ο Δήμαρχος Σερρών και οι σύμμαχοι αυτού επαίρονται για τις διαβάσεις και τα μικροέργα που δεν δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης.

Ενα νέο Δικαστικό Μέγαρο ή παρόμοιο δημόσιο έργο [παρότι χρήσιμο και αναγκαίο] δεν ανακόπτει την πτώση των δεικτών και δεν δημιουργεί αισιοδοξία ανάκαμψης. Αντίθετα αν διεκδικηθεί η σύνδεση των Σερρών με τη Θεσσαλονίκη με προαστιακό σιδηρόδρομο [σε νεα ευθεία χάραξη] είναι μια προοπτική που θα ανασχέσει τη ραγδαία πτώση του αστικού κέντρου και την ερημοποίηση της περιφέρειας.

Η διασύνδεση με μέσο σταθερής γραμμής θα πρέπει να αποτελεί την προτεραιότητα κάθε αυτοδιοικητικού, ανεξαρτήτου πολιτικής ιδεολογίας.

Ο προαστιακός θα διευκολύνει τις μετακινήσεις προσώπων, κυρίως εργαζομένων, φοιτητών και τις μεταφορές εμπορευμάτων από και προς τη Θεσσαλονίκη, τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τη μετακίνηση επισκεπτών προς τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος της Π.Ε. .

Το έργο ενδεχομένως να αποτελεί ευκαιρία για να συμπράξουν διάφοροι φορείς του νομού [πχ ΚΤΕΛ κλπ] διότι μόνο κέρδος θα έχουν απο την επιλογή αυτή.

Ο στόχος δύσκολος αλλα όχι ακατόρθωτος.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν και ας μη αυτοθαυμάζονται κάποιοι για τα αυτονόητα πλην ομως επουσιώδη για το μέλλον αυτού του τόπου.

1 σχόλιο:

  1. Ρωτήστε τους Νεοδημοκράτες του νομού, και πρώτα τον Καραμανλή, ναι καλέ, αυτόν τον ολίγιστο.
    Επίσης τον Χρυσάφη, που είναι τετραήμερο στην Κρήτη.
    Αλήθεια συνοδεύεται από κάποιον;
    Και φυσικά την πολιτική ποντικομαμή Σπυρόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ