Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ : ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ

        ΞΑΝΑ  ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Η ΔΟΥΡΟΥ


Ξανά στο εδώλιο για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, που κόστισε τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας και προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές στην περιοχή, θα καθίσουν η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι, οι οποίοι πριν από περίπου έναν μήνα κρίθηκαν αθώοι. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, αθωώθηκαν, κατά πλειοψηφία, έπειτα από μακρά αποδεικτική διαδικασία, η κυρία Δούρου και τέσσερις ακόμα κατηγορούμενοι. Όλοι κρίθηκαν αθώοι από κάθε κατηγορία για τις φονικές πλημμύρες. Τώρα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Πρόκειται για δύο πρόσωπα από το Δασαρχείο και άλλα δύο από την Πολεοδομία. Κατά συνέπεια, και οι πέντε αθωωθέντες θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο, όταν η υπόθεση εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί από το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία είχαν παραπεμφθεί σε δίκη. Αντίθετα, το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και των σωματικών βλαβών από αμέλεια. Οι κατηγορούμενοι που είχαν κηρυχθεί ένοχοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 4 έως 6 χρόνια, με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ