Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ..

  ΣΤΑΜΑΤΩΜΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΚΟΤΩΜΟΥΜΕ ΤΟ ΙΟ !!!

ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ


Ο κ. Κέλλης μιλάει για το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer, καθώς επίσης και για τα υπόλοιπα εμβόλια που βρίσκονται σε τελικά στάδια δοκιμών, και για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Μείνετε σπίτι και φορέστε μάσκες όταν βγούμε από το lockdown. Ακούτε τις αρχές. Ακούτε τους επιστήμονες τονίζει χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΜΙΤ.

  Ρωτήθηκε και απάντησε :

Ερ: Υπάρχουν πολλές μελέτες εδώ και πολλούς μήνες για το «μάσκα παντού» και πόσο βοηθάει στη μείωση της μεταδοτικότητας;

Aπ: Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πρέπει να φοράμε μάσκα. Ο πρώτος είναι ότι μειώνει το ιικό φορτίο. Αλλά ακόμη κι αν διαπεράσει αυτό το ιικο φορτίο τη μάσκα και κάποιος προσβληθεί, η ασθένεια θα είναι λιγότερο οδυνηρή. Γιατί όλα εξαρτώνται από το πόσο μόρια του ιού θα εισέλθουν στον οργανισμό κάποιου. Η μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εμβόλιο κατά κάποιο τρόπο, γιατί αν κάποιος κολλήσει μικρή δόση κορονοϊού θα έχει μεγαλύτερη πιθανότητα ο οργανισμός του να τον καταπολεμήσει. Και για αυτό αν στη συνέχεια ξανακολλήσει μεγαλύτερη δόση, ο οργανισμός θα είναι έτοιμος να καταπολεμήσει τον ιό. Οπότε δεν μειώνει μόνο την μετάδοση, αλλά και την ποσότητα του ιικού φορτίου.

Ερ: Είπατε ότι η επιδημία θα εξελιχθεί επί τα χείρω. Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος; Πότε θεωρείτε ότι θα δούμε φως;

Απ: Όσο δεν «κλείνουμε» όλες οι χώρες, κι όσο δεν φοράμε μάσκες, τόσο επιδεινώνεται η κατάσταση. Δηλαδή το πρώτο κύμα ήταν κάπως μικρό. Το δεύτερο μεγαλύτερο. Στην Αμερική είμαστε ήδη στο τρίτο κύμα, το οποίο είναι τεράστιο. Στην Ελλάδα όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα τηρηθούν τα μέτρα. Αν αυτό επιτευχθεί, τότε σε δύο, δυόμιση εβδομάδες θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα. Ίσως και να μηδενιστούν τα κρούσματα.

Ερ: Σε τόσο μικρό διάστημα είναι κάτι τέτοιο εφικτό;

Απ: Αυτά τα τρεις χιλιάδες και πλέον κρούσματα (σ.σ. 3.038 σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση) αν δεν μεταδοθούν, ο ιός πεθαίνει. Δεν μπορεί να ζήσει μέσα σε έναν άνθρωπο μακροχρόνια. Ή καταπολεμάται από τον οργανισμό, ή αυτός ο άνθρωπος αρρωσταίνει, πεθαίνει, ή βγαίνει από τον κύκλο της μετάδοσης. Οπότε αν καταφέρουμε να σταματήσουμε αυτή τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο, ο ιός δεν έχει άλλο τρόπο να επιζήσει.

Σταματώντας τη μετάδοση, σκοτώνουμε τον ιό.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ygeia/koronoios-kollisei-forontas-maska


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ