Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

ΘΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ;

  ΠΟΙΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ;;;

Ας μην υπερθεματίζουν ότι μας προστάτευσαν 


 29 Oct 2020  by Δημήτρης 


 Σημαντικές οι ευθύνες όσων οφείλουν να καθοδηγούν και να «ελέγχουν» 

 Toυ Δημητρίου Γ. Νάτσιου 

 Μεγάλος υπερθεματισμός (στα όρια της κομπορρημοσύνης) τις τελευταίες ημέρες από εκπροσώπους αρχών του Νομού να αποδείξουν ότι την περίοδο του καλοκαιριού και του Σεπτεμβρίου νουθέτησαν τους πολίτες και τους επαγγελματίες να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτοκόλλα στην προσπάθεια της μη διάδοσης του κορωνοϊού. Τα δημόσια πρόσωπα όμως κρίνονται από το δημόσιο λόγο και από τις πράξεις τη στιγμή του προβλήματος και όχι από τις εκ των υστέρων δημόσιες παρεμβάσεις. 

 Όταν οι επισκέπτες ερχόταν με τα λεωφορεία για διασκέδαση επειδή η Π.Ε. Σερρών δεν ανήκε στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όταν το ωράριο ήταν ελεύθερο χωρίς περιορισμούς , όταν τα καταστήματα ήταν γεμάτα σαν «σταφύλια» μπροστά στη μύτη μας, τότε δεν ακούστηκε καμία φωνή εγκράτειας, ένα καμπανάκι κινδύνου. Αντίθετα ακούγαμε (στο δημόσιο λόγο) μέχρι ότι είναι… καλοδεχούμενοι οι επισκέπτες. Ε, το κακό δεν άργησε να γίνει. Πλέον με το lockdown υφιστάμεθα άπαντες (και ιδίως οι επιχειρήσεις της διασκέδασης, εστίασης κλπ που θα μείνουν κλειστές) πολύ χειρότερες συνέπειες από το να έμπαινε ένα μέτρο όταν έπρεπε να μπει. Διότι περί αυτού μιλάμε. 

Δε μπήκε φραγμός, δε μπήκε μέτρο τη στιγμή που ήταν σαφές, ευδιάκριτο δια γυμνού οφθαλμού – ότι η κατάσταση είχε… ξεφύγει. 

 Βέβαια θα πει κανείς ότι μικρή κοινωνία είμαστε, όλοι έχουμε φίλους, γνωστούς, συγγενείς που ασχολούνται ή δραστηριοποιούνται στη εστίαση και ψυχαγωγία – που δυστυχώς τονώνει μεγάλο τμήμα της απασχόλησης στο Νομό (και αυτό είναι μία μεγάλη στρέβλωση που την επισημαίνουμε εδώ και χρόνια). Συνεπώς κάνουμε… «εκπτώσεις» στις δημόσιες παρεμβάσεις μας αλλά και πιθανόν στην άσκηση των καθηκόντων μας (αν ανήκουμε στον ελεγκτικό μηχανισμό). Για να μην πληγεί ο κλάδος που – εκεί που φτάσαμε…- στηρίζει την οικονομία της πόλης μας. Όμως ούτε τα δημόσια πρόσωπα, ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ούτε ο Τύπος πρέπει να λειτουργεί με συναισθηματισμούς όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πανδημία. Το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από όλα αυτά.

 Αν τα δημόσια πρόσωπα δε θέλουν να έρθουν σε ρήξη με κανέναν γιατί αύριο θα ζητήσουν την ψήφο των πολιτών τότε θα ζήσουμε και άλλες παρόμοιες καταστάσεις. 

 Κι ο νοών νοείτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ