Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΥΣΙΡΛΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ;

          ΣΠΥΡΟΣ ΜΥΣΙΡΛΗΣ, 
Η ''ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ'' ΤΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ


Η διαρροή της είδησης οτι ο Σπύρος Μυσιρλής αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Οικονομικών εγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τους δημότες και χαιρετίστηκε ως μια σωστή επιλογή του Δημαρχου καθόσον ο σημαντικότερος τομέας μιας Δημοτικής Αρχής είναι ο τρόπος και η πρακτική διαχείρισης των Οικονομικών (με σύνεση , με διαβάθμιση  των προτεραιοτητων και προπαντός με διαφάνεια ) για την μεγιστοποίηση του οφέλους των δημοτών και του κοινωνικού συνόλου εν γένει

Επι του πρακταίου στην αρχαιότητα η λυδία λίθος ήταν η σκληρή μαύρη πέτρα από πυρίτιο, με την οποία ελεγχόταν ...



... ο βαθμός γνησιότητας του χρυσού ή του αργύρου. Η φράση είναι πολύ παλιά, απαντάται στα αρχαία χρόνια και ως λυδία πέτρη ή Λυδική λίθος, κατά τον Ησύχιο. Ο Βακχυλίδης, από την Ιουλίδα της Κέας, που έζησε μεταξύ των ετών 518 π.Χ. - 452 π.Χ., και άρεσε πολύ ως ανάγνωσμα στον Ιουλιανό τον Αποστάτη, γράφει χαρακτηριστικά: Λυδία γὰρ λίθος πέτρα μανύει(Αποσπ. 14 22), που σημαίνει ότι η λυδική πέτρα καταδεικνύει τον χρυσό.  Η πέτρα λεγόταν λυδία ή λυδική, γιατί την έβρισκαν στη Λυδία, την αρχαία περιοχή της Μ. Ασίας.

Στα κείμενα της αρχαιότητας η φράση μας χρησιμοποιείται εναλλάξ με τη λέξη βάσανος. Και αυτή περιέγραφε την πέτρα, που, όταν πάνω της τριφτεί ο χρυσός, αφήνει ένα ιδιαίτερο ίχνος. Επειδή, όμως, η βάσανος ήταν κάθε δοκιμή και έρευνα που όριζε αν ένα πράγμα ήταν γνήσιο ή ψευδές κατέληξε και η ισοδύναμη φράση, που μας απασχολεί σήμερα, να αποκτήσει την έννοια της δοκιμής της ισχύος ενός πράγματος ή μιας κατάστασης.

Λέμε, λοιπόν, ότι η ελευθερία του λόγου είναι η λυδία λίθος της δημοκρατίας, κρίνει πόση δημοκρατία αντέχει μια κοινωνία. Θα λέγαμε, επίσης, ότι ο σεβασμός της άποψης του άλλου είναι η λυδία λίθος της ειρηνικής συνύπαρξης των πολιτών. Αλλά και οι δυσβάσταχτες οικονομικές μας υποχρεώσεις –που προέκυψαν πρόσφατα– αποτελούν τη λυδία λίθο για την όποια κυβέρνηση ή δημοτική αρχή.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΜΥΣΙΡΛΗ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΑΝ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ ή ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΑΠΛΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ 




13 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο Σπύρος είναι αυτό που περιμέναμε με αγωνία;
    Μήπως γίνεται υπερεκτίμηση ενός μαθηματοπώλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλός ο Σπύρος για την θέση αυτή. Αν αξιοποιήσει ο Χρυσάφης και κάνα 2-3 από τον Αραμπατζή θα κάνει παπάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι του Αραμπατζή μαζί με τον Αραμπατζή είναι πέντε.
      Οι δύο τρείς είναι ο Γκότσης;
      Αυτά κάθεσε και γράφεις χαζοχαρούμενο ανθρωπάκι;

      Διαγραφή
    2. Πσρακάλα και άλλο Γκότση. Στο τέλος μπορεί και να το πιστέψεις

      Διαγραφή
    3. Μάθε κορόιδο Ηλία οτι ο Χρυσάφης έκανε πρόταση σε όλους τους εκλεγμένους του συνδυασμού σου για θέσεις ακόμη και στον Χατζημαργαρίτη που δεν εκλέχθηκε και στον μόνον που δεν είπε τίποτε είσαι εσύ. Τυχαίο;

      Διαγραφή
    4. ΌΧΙ. ...
      Ξέρει τι λίγδα είναι ο gotsiolagnos.
      Άλλωστε όλοι πλέον ξέρουν για τον τίποτα.

      Διαγραφή
  3. ΧΡΥΣΑΦΗ ΚΟΨΕ ΤΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ . ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ......ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΕ ΛΕΝΕ . '' ΜΕΓΑΣ'' ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ...GEGE ..βλαχοδήμαρχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι έχουμε την ιστορία μας στην πόλη και όλοι ξέρουμε τη μικρη ιστορία του Σπύρου. Μηδέν αξιοπρέπεια αφού συνεργάστηκε με αυτόν που τον είχε προδώσει τότε στο 2006 που μαζί με τον μακαρίτη του φούσκωσαν τα μυαλά και πριν αλεκτορ...έκαναν συνδυασμό με επικεφαλής τον μακαρίτη και στην ουσία νομάρχη τον Φωτιάδη. Καμιά εμπιστοσύνη σε όσους ξεχνούν τις βασικές ανθρώπινες αξίες με αντάλλαγμα μια θεσουλα. Και φυσικά τίποτε δεν περιμένουμε από τέτοια χαμένα κορμιά. Ξανά η Σέρρες στο γύψο των τοπικών και όχι μόνον εργολάβων- πάντα κολλητών των δημάρχων. Κι εσείς μαλακές σύμβουλοι ψηφίζετε ο,τι ο δήμαρχος σας φέρνει. Ο,τι και να πει κανείς για τους Σερραίους είναι λίγο. Στην καλύτερη... καθυστερημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πολιτική ξεφτίλα στο αποκορύφωμα της. Από προδοσία σε προδοσία ο Χρυσάφης. Σπύρο τι έχεις να πεις για τον Οδυσσέα? Τι λάθος έγινε? Πώς και δεν καταφέρατε να εκλεγεί? Σε ποια τρισταυρια τον παίξατε κι έφαγε φούμο? Τώρα Οδυσσέα φάε τα σκατα να μάθεις τι σημαίνει Χρυσάφης... Πώς μπορεί αυτός που κάλυπτε τον δεξιο καθηγητή φακελάκια για 25 χρόνια στα ΤΕΙ να φερθεί έντιμα ξαφνικά? Το πραγματικό πρόσωπο του τίποτα που ψηφίσατε για δήμαρχο θα το δείτε έως τον Μάρτιο... καλά να πάθετε υποτακτικοί του Καραμανλή ψευτοπολιτες δουλακια δεξιοί. Δίνοντας δύναμη σε άχρηστους(Κούλη , Τζίτζι και Χρυσάφη) τι περιμένετε πίσω? Θα σας το έλεγα αλλά όλοι το ξέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έναν μόνο προβληματισμό σας βάζω
    Ο άνθρωπος που ζήτησε από την διοίκηση του αυτοκινητοδρόμιου να πάρει απόφαση με αναδρομική ισχύ για να έχει το δικσια να είναι υποψήφιος, ότι ο Γάτσιος της αντιπολίτευσης και δεν κατάλαβε και δεν το είπε όταν το κατάλαβε και οι υπόλοιποι υποψήφιοι με αρχηγό τον Φωτιάδη δεν έκαναν ένσταση για τις μεθοδεύσεις Αγγελίδη Παπαβασιλείου και Χρυσάφι,
    Ότι θα φέρει αυτός και η παρέα του κάτι διαφορετικό εκτός από συμβάσεις παραχώρησης ΣΔΙΤ, με μόνο όφελος τις εταιρείες που θα τα αναλάβουν.
    Όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες.
    Δεν θα κάνουν τίποτα διότι μπαρούφες έγχρωμες πετούσαν στους εγχώριους ινδιάνος, που έτρεξαν να ψηφίσουν θρησκεία και Νέα Δημοκρατία.
    Κατάντια του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΝ 9.14 κάνε Ιακχε με ΥΓ τον 12.08

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού ο ίδιος εμμονικός μπουφος εισαι βρε νούμερο, τι υγ και βλακείες;
      Πάρτε το απόφαση ότι για τα πολλά επομενα χρόνια η πόλη έχει δήμαρχο και λεγεται Χρυσαφης!
      Όσοι δεν το αντέχετε, αρχίστε να το συνηθίζετε και μην σκουζετε σαν κακο@@@μενες ζωντοχηρες.

      Διαγραφή
    2. >4.04
      ο πανικόβλητος Παπαβασιλείου στην tv,τότε, έδωσε απαντήσεις και εδειξε,άθελα του,και τις 'υπόγειες' διαδρομές και την ιεραρχία..διστυχώς για την πόλη...(εύχομαι περι του αντιθέτου)

      Διαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ