Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΜΠΑΛΙΤΑΚΟ, "ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ" ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

... ΓΙΑΝΝΑΚΗ , ΒΛΕΠΩ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙ' ΑΠΟ ΒΕΣΠΑ !!! 

 

Μπαλιτάκο, "άρχοντα" επί των οικονομικών, καθ' εξιν Ταμία, του Επιμελητηρίου, του ΤΑΜΕΣ και της Σνυνεταιριστικής "Παράγκας", διάβαζω το πόρισμα ελέγχου του Ορκωτού Ελέγκτή και μπερδεύομαι ... επειδή δεν τα πολυκαταλαβαίνω το οικονομικά ... "δεν πάμε ΔΙΚΤΥΟ , στην Λια την Μαυρίδου (για να παίζεις εντός έδρας) , εγώ να σε ρωτάω και συ να απαντάς ;

Διαβάζω λοιπόν :

"Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμε συγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της ελεγκτικής μας γνώμης. 

Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη
 
Από τον έλεγχο μας προέκυψε ότι υπάρχει παρέκκλιση από τις λογιστικές αρχές που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία (κωδ.ν.1667/86, κωδ.ν.2190/1920 και Κλ.Λ.Σ.Τρ.) στις εξής περιπτώσεις :

1. Στις απαιτήσεις από δοθείσες χορηγήσεις περιλαμβάνονται και επισφαλείς & επίδικες για τις οποίες δεν έχει σχηματιστεί επαρκής σχετική πρόβλεψη για την κάλυψη ζημιών από τη μη επιστροφή μέρους αυτών. Με βάση τον έλεγχό μας εκτιμούμε ότι η σχηματισθείσα από την εταιρία πρόβλεψη ποσού 3.600,8 χιλ. € υπολείπεται κατά ευρώ 7.784,0 χιλ. € περίπου του ποσού που έπρεπε να έχει σχηματιστεί, με συνέπεια τα αποτελέσματα της χρήσεως να εμφανίζονται αυξημένα κατά 749 χιλ. € και η αξία των απαιτήσεων από πελάτες και τα Ίδια Κεφάλαια να εμφανίζονται αυξημένα κατά 7.784,0 χιλ. €.

2. Στη κλειόμενη χρήση μεταφέρθηκε στη χρέωση του κονδ.του Ενεργ. «9α-Έξοδα ίδρυσης & 1ης εγκατάστασης» (σε πίστωση του κονδ. του Παθητ.«10-Διαφορά από έκδοση συνετ.μερίδων υπέρ το άρτιο») ποσό 1.787,3 χιλ.€. Το ποσό αυτό προσαύξησε το αναπόσβεστο υπόλοιπο αξίας 817,2 χιλ.€ που προέρχεται από προηγούμενες χρήσεις. Η παραπάνω λογιστική κίνηση, σε συνδυασμό με το μεταφερόμενο υπόλοιπο, έχει ως συνέπεια να Ίδια Κεφάλαια να εμφανίζονται μεγαλύτερα κατά 2.604,5 χιλ.€.

3. Με βάση αποφάσεις του Δ.Σ. τα μεταφερόμενα ποσά στο κονδύλιο του Ενεργ. «9α-Έξοδα ίδρυσης & 1ης εγκατάστασης» αποσβένονται σε 10 έτη. Στη βάση αυτή δεν διενεργήθηκαν αποσβέσεις στην τρέχουσα και στην προηγούμενη χρήση αξίας 342,2 χιλ.€ και 163,4 χιλ.€ αντίστοιχα. 

4. Ο τρόπος υπολογισμού της αποζημίωσης εξερχομένων συνεταίρων, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι συμβατός με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 4 § 3 του Κ.Ν.1667/1986 καθώς και των άρθρων του καταστατικού του Συνεταιρισμού 7, 23 και 39, με συνέπεια να υπολογίζονται μεγαλύτερες αποζημιώσεις στις εξόδους των συνεταίρων. Η διαφοροποίηση αυτή είχε σαν συνέπεια να αποδοθούν στους εξερχόμενους συνεταίρους επιπλέον ποσά αξίας 1.536,6 χιλ. € στη κλειόμενη και 767,3 χιλ. € στην προηγούμενη χρήση με ισόποση απευθείας μείωση των Ιδίων Κεφαλαίων (η παραπάνω διαφορά υπολογίζεται επί των δημοσιευθέντων οικονομικών καταστάσεων χωρίς ποσοτικοποίηση των παρατηρήσεων των εκθέσεων ελέγχου).

5. Στη κλειόμενη χρήση χορηγήθηκαν δάνεια στο προσωπικό με μηδενικό επιτόκιο αξίας 144 χιλ.€ και σε τρίτους με επιτόκιο μικρότερο του κόστους χρήματος αξίας 692 χιλ.€ τα οποία κατά το μεγαλύτερο μέρος τους χρησιμοποιήθηκαν από τους πιστούχους για αγορά συνεταιριστικών μερίδων. 

6. Από τον έλεγχο μας προέκυψε ότι δεν έχει σχηματισθεί πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις σε σχέση με τις ανέλεγκτες, φορολογικά, χρήσεις 2010 έως 2012. 

 Γνώμη με Επιφύλαξη

Κατά τη γνώμη μας, εκτός από τις επιπτώσεις των θεμάτων που μνημονεύονται στην παράγραφο ‘Βάση για Γνώμη με Επιφύλαξη’, οι ανωτέρω οικονομικές καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα, από κάθε ουσιώδη άποψη, την οικονομική θέση της «Συνεταιριστικής Τράπεζας Ν.Σερρών ΣΥΝ.Π.Ε.» κατά την 31η Δεκεμβρίου 2012, και τη χρηματοοικονομική της επίδοση για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Λογιστικά Πρότυπα που προδιαγράφονται από το Ελληνικό Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και τις διατάξεις των άρθρων 42α έως και 43γ του κωδ.Ν. 2190/1920. 

Αναφορά επί Άλλων Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων

(ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΠΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ) "


 ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ, "Ο ΠΟΙΗΤΗΣ" , ΜΠΑΛΙΤΑΚΟ ΜΕ ΤΟ "ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ" ;


1 σχόλιο:

  1. IAKXE , ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΠΩΣ ΛΑΜΠΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΣΑΝ ΞΕΡΟΛΟΥΚΟΥΜΟ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΝΑΝΤΙΑ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ ΤΟΥ ( ΕΝΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ