Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ (2ον)

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο νομό Σερρών βαδίσαμε στον ίδιο δρόμο. Πληθώρα η ύπαρξη πολιτιστικών εκδηλώσεων, με κορυφαία όσο ζούσε η Μελίνα τα "Γεφυρουδιανά"(ανθρώπων με αμφιλεγόμενη εθνική  συνείδηση  αφού σήμερα για την γιορτή των Χριστουγέννων, προσπαθούν να αναβιώσουν το βουλγάρικο έθιμο "goltse mpampo gοltse")

Κύλησε μπόλικο το χρήμα , αφού οι εκδηλώσεις είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου πολιτισμού. Το ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ αποτέλεσε το καταφύγιο πολλών ξοφλημένων ηθοποιών, που κόλλησαν τα τελευταία ένσημα για να βγουν στην σύνταξη( κάνοντας ταυτόχρονα και πολυδάπανες παραστάσεις που έκοβαν 3 και 4 εισιτήρια ). Αυτοαγορευτηκαν αφισοκολλητες  του ΠΑΣΟΚ,  αυτοδίδακτοι από το πουθενα  σε Καλλιτέχνες (Λευτέρης Αερόπουλος) και έδωσαν σωρεία δαπανηρών συναυλιών σε κάθε άκρη του νομού .

Ηθοποιοί (Νίκος Βεργίδης , πρόεδρος ΜΚΟ και αυτός, Χρήστος Μωραϊτης) ανέβασαν το πνευματικό επίπεδο των Σερραίων πάντα με την βοήθεια του κρατικού χρήματος .Καραγκιοζοπαίχτες γνώρισαν την λαϊκή παράδοση στους κατοίκους των χωριών με την ευγενική χορηγία του κράτους.

Παράλληλα αρκετές είναι και οι ΜΚΟ που υπάρχουν στο νομό , με άγνωστη διεύθυνση, δράση, μέλη και έσοδα. Ακολουθώντας την πορεία την πανελλαδική, είχαμε και την εμφάνιση των μη κερδοσκοπικών εταιρειών.

 Πρώτοι διδάξαντες τα παιδιά στην Πρώτη με την ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ. Στα 10 χρόνια το κρατικό χρήμα έρρευσε άφθονο .Τα ταξίδια των μελών πολλαπλά , μακρινά , πολυδάπανα ( με αδιευκρίνιστο μέχρις στιγμής αποτέλεσμα). Πέρασαν καλά , άνοιξαν γραφεία παντού στην Ελλάδα , έσπειραν ελιές σε όλο τον κόσμο.Τώρα που το παραμύθι τελείωσε, καλό είναι να μας πουν τα έσοδα, τα έξοδα και την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτουν ( όταν κάνεις 10 χρόνια τέτοιους αγώνες,δεν θα έχεις και 5 χρονόμετρα , 3 μπάλες ) εκτός και αν όλα γίναν βενζίνες, ταξίδια, βίλες, μεζονέτες   και φαγητά.

Τελευταία εμφανίστηκε το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ. Εμφανίζονται ως Ενεργοί Πολίτες, ευαισθητοποιημένοι για τα κοινωνικά προβλήματα των συμπολιτών τους. Διαθέτοντας το προφητικό χάρισμα, δημιούργησαν την εταιρεία , προτού καν το υπουργείο εξαγγείλει ότι τέτοιες εταιρείες μπορούν να αναλάβουν τα προγράμματα. Διαθέτουν τέτοια κοινωνική καταξίωση που όλοι σχεδόν οι φορείς του νομού ( Επιμελητήριο , Μητρόπολη , Βιβλιοθηκη, ΤΕΙ, Δήμοι, ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ )  συντονισμένα τους αγκάλιασαν.

Βέβαια ευτυχώς που βρέθηκε και ένας ευαισθητοποιημένος βουλευτής που τους παραχώρησε γραφείο και τηλέφωνο.Γιατί καλή η ευαισθησία , αλλά δεν θα πληρώσουμε κιόλας.

Η προμήθεια που θα πάρουν τα παιδιά της ΜΚΟ φαεινής εμπνεύσεως του Στάθη Κουτμερίδη από όλο το πρόγραμμα που θα είναι διάρκειας ενός χρόνου είναι περίπου 200.000 ευρώ. Αν υπολογίσουμε 1.200 ανέργους x 3.125 ευρώ για το πεντάμηνο εκάστου = 3.750.000 ευρώ, τα οποία θα περασουν από τα χέρια τους x 5% που δικαιούνται ως αμοιβή για την διαχείριση του προγραμματος = 187.500 ευρώ !!!

Μήπως λοιπόν πρέπει να μας πουν που θα τα διαθέσουν. Γιατί και γραφεία να νοικιάσουν και τηλέφωνα να έχουν και υπαλληλο για γραμματειακή υποστηριξη για τους 8-9 μήνες του προγράμματος τα έξοδα τους να είναι 20.000 με 30.000 ευρώ. Που άραγε βρήκαν την τεχνογνωσία 10 δημόσιοι υπάλληλοι για να στηρίξουν το πρόγραμμα .Ποιά είναι τα κριτήρια που το υπουργείο τους έδωσε πιστοποιητικό επάρκειας όταν δεν διαθέτουν γραφεία ούτε το αναγκαίο προσωπικό για την γραμματειακή υποστήριξη.

Μην ακούσω για εθελοντική δουλειά, γιατί οι ώρες που θα λειτουργούν την ΜΚΟ είναι  9 με 3 όλοι από αυτούς υποτίθεται ως δημόσιοι υπαλληλοι, δουλεύουν. ( συνεχιζεται ).

Από το χρήστη Ανώνυμος στις THE LORD OF THE M.K.O. ( Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο.) την 5/8/2011
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

* ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ BLOGGER.και ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΩΝ "

* Ο BLOGER ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΛΕΓXΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗ "

* ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ, ΣΑΤΙΡΙΖΟΥΜΕ, ΛΟΙΔΩΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

* ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ

* ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΑΣ ή ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΑΝΑΡΤΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ...

e-mail : iakxos.com@gmail.com,

ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ